FOTBAL  »  NATIONALA  »  KOSOVO - ROMÂNIA 0-3

Kosovarii, acuzați în Serbia pentru că au huiduit imnul României: „Rușine istorică la Priștina”

Kosovo - România/ foto Cristi Preda (GSP) +34   FOTO
Kosovo - România/ foto Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat sambata, 07 septembrie 2024 11:25 / Actualizat sambata, 07 septembrie 2024 11:32

Gestul fanilor kosovari de a huidui imnul național al României, înaintea începerii meciului din Liga Națiunilor câștigat de tricolori cu 3-0 la Pristina, a fost taxat dur de presa din Serbia.

Publicația sportal.blic.rs a catalogat comportamentul suporterilor kosovari drept o rușine istorică și a amintit că statul român nu recunoaște independența Kosovo.

Fanii din Kosovo, desființați de presa din Serbia

Rușine istorică la Pristina, fanii așa-zisei Kosovo au huiduit imnul României!

După cum era de așteptat, fanii așa-zisei Kosovo i-au primit pe oaspeți cu «căldură», iar totul s-a transformat rapid într-un scandal. Înainte de începerea meciului, în timp ce se cânta imnul echipei vizitatoare, oamenii de pe stadion au fluierat zgomotos și astfel au împiedicat să se audă imnul României.

Să ne amintim că tot meciul a avut o uvertură. Se știe că România și fanii săi nu o recunosc pe așa-zisa Kosovo, idee pe care au subliniat-o mereu cu bannere la meciuri și, din această cauză, UEFA le-a interzis vecinilor noștri să intre în statul autoproclamat”, a notat sursa citată anterior.

Presa din Serbia: „Fotbaliştii români au «răspuns»”

Un alt site din Serbia a criticat, de asemenea, lipsa de respect a fanilor kosovari și a precizat că românii au replicat prin succesul lor cu 3-0.

„Meciul dintre așa-zisa Kosovo și România la Pristina au avut un început urât.

În primul meci al Diviziei C a UEFA Nations League, românii au vizitat stadionul «Fadilj Vokri» din Pristina, iar înainte de începerea meciului, în timpul intonării imnurilor naționale, publicul a huiduit imnul național al musafirilor.

Fotbaliştii români au «răspuns» mai întâi intonând cu voce tare imnul național, iar apoi cu o victorie convingătoare de 3:0”, a precizat și sportklub.n1info.rs.

Meciul în sine a fost precedat de o atmosferă ostilă din partea suporterilor locali, care i-au întâmpinat pe români fluierând”, a scris și telegraf.rs.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
E haos la FCSB! » O cauză directă pentru prăbușirea campioanei din Liga 1 + De ce Becali nu mai poate fi controlat
Superliga
E haos la FCSB! » O cauză directă pentru prăbușirea campioanei din Liga 1 + De ce Becali nu mai poate fi controlat
Cealaltă Cristina Neagu: bani și dictatură
Opinii
Cealaltă Cristina Neagu: bani și dictatură
Dinamo își ia rămas-bun de la Gigi Mulțescu și de la Valentin Samungi! Foștii mari sportivi au fost depuși la muzeul din Ștefan cel Mare + Momente copleșitoare cu Alexandru Băluță
Superliga
Dinamo își ia rămas-bun de la Gigi Mulțescu și de la Valentin Samungi! Foștii mari sportivi au fost depuși la muzeul din Ștefan cel Mare + Momente copleșitoare cu Alexandru Băluță

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (18)
CanditConstantin
CanditConstantin  •  07 Septembrie 2024, 21:24
Postat de Tzunnny pe 07 Septembrie 2024, 14:10

Aia nu este lectie de civilizatie ci de cap plecat si recunoastere a asa zisului imn. De altfel, daca mUEFAfia nu le-a dat voie romanilor la meci ca suporteri, de ce slugile de la noi i-ar accepta?!?

Cu o astfel de mentalitate, nu va mai fi pace pe pamant. Nu are nimeni nevoie de asa ceva. Huiduirea imnului de stat al Romaniei de catre o mare parte dintre suporterii kosovari a fost o dovada de proasta crestere. Au facut-o in semn de razbunare pentru scandalul pe care l-au cauzat cativa dintre suporteri nostri la meciul Romania-Kosovo de la Bucuresti de anul trecut. Trei puncte merita subliniate: 1. Huiduirea imnului de stat si scandarea/ afisarea de mesaje xenofobe sau rasiste intr-o competitie sportiva este o lipsa de respect de sine si o dezonoare. Asa ceva n-are ce cauta in sport. Este valabil si pentru suporterii maghiari cand Ungaria joaca cu Romania la Budapesta, dar si pentru suporterii nostri, atunci cand Romania joaca acasa cu Ungaria, Kosovo sau cu orice alta echipa. 2. Auzim ca acum sute de ani, in Kosovo sarbii erau majoritari. Acum in Kosovo, albanezii sunt 92%, iar sarbii 4% (toti compacti in zona de nord). Care ar fi solutia? Sa-i dea afara pe albanezi si sa-i trimita unde? Noi traim intr-o Europa in care pacea trebuie sa primeze, nu incitarea la violenta, indiferent de ce s-a intamplat acum sute de ani, pentru ca asta este un razboi fara sfarsit. 3. Daca suporterii nostri raspund cu aceeasi moneda cu care au fost primiti in Kosovo, echipa nationala a Romaniei va fi cea care va avea de suferit, nu echipa din Kosovo. Adica, o autosabotare pentru o idee care nu ne priveste pe noi. Hai Romania, fara huiduieli si mesaje xenofobe!

reddog2100
reddog2100  •  07 Septembrie 2024, 21:19
Postat de lulu pe 07 Septembrie 2024, 12:53

Serbia e Papua? Păi mai prostache,Kosovo a fost pământ sârbesc cu o bogată istorie de lupte antiotomane și, datorita intereselor americane,a ajuns pământ musulman. Dacă o să li se scoale americanilor vreodată să recunoască autonomia "ținutului secuiesc",ce-o să spui?Ca ești Haiti?Și nu uita că sârbii si-au aparat țara,cot la cot cu vesticii,si-n primul și si-n al doilea război mondial,tu te-ai c....t la semafor si ai cedat Ardealul,Basarabia și Cadrilaterul fără să tragi un glonț. Mari viteji suntem acum când credem că avem spatele asigurat,latrai de 2 bani.

Corect,ce se poate reprosa sarbilor este patriotismul lor,omenia si bunul simt.

reddog2100
reddog2100  •  07 Septembrie 2024, 21:16

Sarbii u fost mereu de partea noastra iar noi drept multumire le-am intors spatele mai mereu.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează