FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV / VIDEO Sorin Cârțu critică mutarea lui Edi Iordănescu: „Era elefantul din magazinul de porțelan. Dacă se juca pe un teren cu gard, vedea afară!”

Sorin Cârțu
Sorin Cârțu

Articol de - Publicat joi, 04 iulie 2024 13:04 / Actualizat joi, 04 iulie 2024 17:27

Sorin Cârțu (68 de ani), fostul jucător, antrenor și președinte al Universității Craiova, a vorbit la GSP Live despre tacticile abordate de selecționerul Edi Iordănescu la Euro 2024, dar și despre impresiile lăsate de jocul „tricolorilor”.

VIDEO. Sorin Cârțu, intervenție telefonică la GSP LIVE: „Nu mă așteptam la acest parcurs la EURO”

Sorin Cârțu a sancționat utilizarea lui Burcă ca fundaș stânga după accidentarea lui Vasile Mogoș, iar fostul antrenor din primul eșalon al României consideră că introducerea lui Deian Sorescu ar fi fost varianta optimă. De asemenea, fostul internațional român a vorbit și despre prestația selecționerului.

„E treaba lui, e decizia lui, el și-a dat un examen bun, un examen la Campionatul European. A avut momente în care a trecut cu bine. Partida cu Ucraina a fost excelent gândită.

Au fost momente pentru Edi în care a dovedit maturitate mare și calitățile lui ca antrenor, dar sigur au fost și altele care m-au surprins, de exemplu, când am jucat cu Olanda cu accidentarea lui Mogoș. Chiar și prezența lui Mogoș de la început, parcă aș fi mers mai degrabă cu Sorescu.

Burcă acolo m-a surprins, în zona aceea mi se pare elefantul din magazinul de porțelan, nu are în stâng prea multă calitate și înalt așa... Bine că nu au jucat pe un teren cu gard, că vedea afară”, a declarat Sorin Cârțu la GSP Live.

Sorin Cârțu: „El driblează 100 de Rațiu”

Fostul tehnician de la Craiova a sancționat și tacticile din meciurile cu Belgia și cu Olanda. Sorin Cârțu consideră că anumite greșeli tactice ar fi putut fi evitate.

„Am primit niște goluri ușoare, naive. Cum ai golul cu Belgia, nici n-ai intrat bine în teren și ai primit golul pe o fază de care știai că se întâmplă. Jocul pozițional al Belgiei era clar, dau pasă pe Lukaku și o să vină cineva cu fața la joc să sprijine, și atunci îți iei măsurile de rigoare. Din trei inși din axul central, niciunul n-a putut să intercepteze pasa lui Lukaku spre Tielemans.

La fel și la partida cu Olanda. Gakpo nu trebuia niciodată să fie lăsat să facă 1 la 1 cu Rațiu, el driblează 100 de Rațiu din fotbalul european, asta e calitate lui, să scoată om din joc!

Și Marin este de vină. Rațiu trebuia să aibă dublaj, Marin trebuia să fie acolo. Meciurile cele mai grele ne-au arătat că avem limita aia și că nu putem numai cu sufletul”, a declarat Sorin Cârțu la GSP Live.

Sorin Cârțu: „Am fost printre cei care n-au avut așteptări”

Sorin Cârțu a fost sceptic cu privire la parcursul „tricolorilor” la Euro 2024, dar este mulțumit de jocul prestat de echipa națională și de faptul că „tricolorii” au câștigat grupa. A remarcat 3 fotbaliști din lotul României.

„E o impresie bună pe care, de ce să nu recunosc?, nu prea o vedeam la început așa, am fost printre cei care n-au avut așteptări, dar mă bazam pe ceea ce am arătat în calificări și înainte. Meciurile amicale pentru mine nu sunt să trag o concluzie radicală.

Au fost o surpriză deosebită, mai ales să câștigi și grupa. După mine, singurul jucător care arată ștaif și calitate și că poate să facă față în meciuri de tipul acesta și în etape superioare ale competiției este Drăgușin, deși la partida cu Olanda a greșit la golul doi.

A gândit prost acolo, dar are calitate de fotbal superior. Mi-a plăcut Stanciu, să spunem în partida în care a dat gol, dar a fost dezamăgitor că în nicio altă partidă n-a ieșit în evidență. Drăguș mi-a plăcut la partida cu Ucraina, pe urmă mai puțin. N-au mai reușit să își pună amprenta pe jocul echipei. La partida cu Ucraina am avut un nucleu de 6-7 care au jucat foarte bine”, a declarat Sorin Cârțu.

VIDEO. Răzvan Burleanu, mesaj după revenirea naționalei în România: „S-au autodepășit”

Citește și:

„La Akanji, sari în stânga!” » Bidonul lui Pickford avea notițe, care l-au ajutat cu intervenția decisivă din Anglia - Elveția! Imagini spectaculoase surprinse
Euro 2024
„La Akanji, sari în stânga!” » Bidonul lui Pickford avea notițe, care l-au ajutat cu intervenția decisivă din Anglia - Elveția! Imagini spectaculoase surprinse
Marine Le Pen l-a distrus pe Kylian Mbappe: „Francezii s-au săturat”
Euro 2024
Marine Le Pen l-a distrus pe Kylian Mbappe: „Francezii s-au săturat”
Prunea a aruncat „bomba”: „Pe Burleanu l-au înregistrat unii!” » Unde au ajuns imaginile: „Nu i-a picat bine. Va fi o problemă pentru România”
Nationala
Prunea a aruncat „bomba”: „Pe Burleanu l-au înregistrat unii!” » Unde au ajuns imaginile: „Nu i-a picat bine. Va fi o problemă pentru România”

„Să fie RĂZBOI!” » Gigi Becali a început să țipe în fața Palatului: „Luni merg cu Rotaru la Burleanu. La școala de securiști le face injecții în cap să creadă că sunt stăpâni!”

Ofertat să semneze cu noua echipă, Ionuț Radu a rămas șocat când a aflat cine îl va antrena!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează