FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

„Tricolorii” l-au îmblânzit până și pe Gică Popescu: „Am tăcut, am fost sceptic, dar acum CRED!”

Generația actuală a naționalei i-a câștigat încrederea lui Gică Popescu +43   FOTO
Generația actuală a naționalei i-a câștigat încrederea lui Gică Popescu

Articol de - Publicat joi, 04 iulie 2024 10:18 / Actualizat joi, 04 iulie 2024 10:50

Gică Popescu (56 de ani) unul dintre cei mai reprezentativi fotbaliști ai echipei naționale de fotbal a României, căpitanul primei reprezentative, de trei ori la turnee finale ale Campionatelor Mondiale și la două Europene, a făcut un rezumat al participării României la Euro 2024.

România a terminat grupa de Euro pe primul loc, dar în optimile de finală n-a mai reușit să treacă de Olanda. 3-0 scor de neprezentare și eliminarea „tricolorilor” de la Europeanul din Germania.

Gică Popescu: „Am fost sceptic înainte de turneul final”

La două zile de la eliminarea României, fostul căpitan al primei reprezentative, Gică Popescu a scris un text pe blog-ul personal.

Și spune „ca majoritatea suporterilor echipei naționale, recunosc că am fost sceptic înainte de turneul final și am preferat să nu ma pronunț cu privire la rezultatele din Germania. Nu aveam la ce să mă raportez, meciurile de pregătire le-am considerat neconcludente, iar actuala echipă nu mai participase la un turneu de un asemenea nivel”.

Nu am făcut nicio declarație pe toată perioada aventurii României la EURO, am decis că este mai bine să aștept desfășurarea tuturor jocurilor și să le urmăresc din postura de suporter, nu de analist sau de fost căpitan al echipei naționale

Gică Popescu, fost internațional

„Ăsta reprezintă cel mai mare câștig după participarea la EURO 2024”

Popescu spune în postarea lui că „dacă până acum eram unul dintre cei care criticau lipsa de atitudine a jucătorilor veniți la acțiunile echipei naționale, acum sunt unul dintre primii care salută curajul și determinarea arătate de tricolori. Acest lucru, precum și întoarcerea suporterilor către echipa națională, reprezintă cel mai mare câștig după participarea la EURO 2024”.

Și explică ce se va întâmpla de acum încolo cu echipa națională. „Ne vom raporta la atitudinea din Germania și la calificarea de pe primul loc din grupă. Din acest punct, putem merge doar în sus, să creștem și să reușim și alte rezultate bune. Ștacheta a fost ridicată, la fel și așteptările, iar eu cred că această generație poate lega reușita de la European cu o calificare la un turneu final de Campionat Mondial”, a scris „Baciul”.

Cum România a terminat pe primul loc în grupă peste Belgia, Ucraina sau Slovacia, Gică Popescu susține că „această evoluție obligă, la rândul ei, la noi performanțe. Nu este ceva imposibil, a demonstrat-o în multe momente din cele 4 meciuri jucate în Germania, trebuie doar să continue pe aceeași linie. Așadar, primul obiectiv major e obligatoriu să fie Mondialul din 2026, de peste Ocean”.

Ar fi păcat să pierdem ce s-a câștigat în aceste săptămâni extraordinare. Dincolo de atitudinea jucătorilor, sprijinul fabulos al suporterilor a fost peste orice au trăit generațiile anterioare la precedentele participări la turnee finale

Gică Popescu, fost internațional

Gică Popescu, cucerit de miile de români din Germania

Chiar dacă Generația de Aur a scos pe străzi în țară zeci de mii de suporteri, Gică Popescu a rămas impresionat de cei peste 100.000 de suporteri români care au cucerit Germania.

În 15 ani la echipa națională, eu nu am experimentat așa ceva și am fost uluit acum de prezența în număr atât de mare a suporterilor noștri. E drept, astăzi e mult mai ușor să ajungi în tribune la un mondial sau un european decât era acum 30 de ani, însă asta nu ia nimic din meritele zecilor de mii de români care au ținut prima pagina a ziarelor prin sprijinul oferit jucătorilor și prin marea de galben care a umplut străzile și stadioanele din Munchen, Koln sau Frankfurt”, a mai scris acesta.

+39 FOTO

Citește și:

„La Akanji, sari în stânga!” » Bidonul lui Pickford avea notițe, care l-au ajutat cu intervenția decisivă din Anglia - Elveția! Imagini spectaculoase surprinse
Euro 2024
„La Akanji, sari în stânga!” » Bidonul lui Pickford avea notițe, care l-au ajutat cu intervenția decisivă din Anglia - Elveția! Imagini spectaculoase surprinse
Marine Le Pen l-a distrus pe Kylian Mbappe: „Francezii s-au săturat”
Euro 2024
Marine Le Pen l-a distrus pe Kylian Mbappe: „Francezii s-au săturat”
Prunea a aruncat „bomba”: „Pe Burleanu l-au înregistrat unii!” » Unde au ajuns imaginile: „Nu i-a picat bine. Va fi o problemă pentru România”
Nationala
Prunea a aruncat „bomba”: „Pe Burleanu l-au înregistrat unii!” » Unde au ajuns imaginile: „Nu i-a picat bine. Va fi o problemă pentru România”

„Să fie RĂZBOI!” » Gigi Becali a început să țipe în fața Palatului: „Luni merg cu Rotaru la Burleanu. La școala de securiști le face injecții în cap să creadă că sunt stăpâni!”

Ofertat să semneze cu noua echipă, Ionuț Radu a rămas șocat când a aflat cine îl va antrena!


Comentarii (3)
OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  04 Iulie 2024, 12:02

...acest analist despre care galeria lui Dinamo a cantat ...esti cel mai destept gica Popescu...nu ne spune ca am terminat primii la egalitate cu locul patru ...si ca n am batut nicio echipa din Vest ...si atunci cum te califici la Mondial ?

dinamo100
dinamo100  •  04 Iulie 2024, 11:28

Niciun cuvant despre Iordanescu! Il trata de sus pe Iordanescu cu "mai baiatule", iar acum nu considera ca trebuie sa-i mentioneze meritele. Nu ma mai mira nimic la Baciu, e eternul tip intepat si cu importanta propriei persoane.

VanBasten2000
VanBasten2000  •  04 Iulie 2024, 10:56

Cred în Dumnezeu ca Tată În Isus Hristos ca Fiu Cred în Duhul Sfânt că este Cred Cuvântul că e viu Cred că mai este iertare Pentru tot ce-am făcut rău De aceea alerg la tronul Tău.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează