FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

EXCLUSIV Tudorel Stoica, înainte de Euro 2024: „Și noi venim din vacanță, ca Danemarca în 1992!”

Tudorel Stoica, fost căpitan al Stelei '86, în studioul Prietenii lui Ovidiu
Tudorel Stoica, fost căpitan al Stelei '86, în studioul Prietenii lui Ovidiu

Articol de - Publicat marti, 07 mai 2024 13:31 / Actualizat marti, 07 mai 2024 16:32

Fostul căpitan al Stelei, Tudorel Stoica, 69 de ani, este de părere că „orice se poate întâmpla în Germania” în privința echipei naționale. Iată ce ar trebui să facem și ce să nu facem, în opinia fostului mare fotbalist.

România s-a calificat după opt ani la turneul final al Campionatului European din Germania. Pe 17 iunie va debuta la Euro contra Ucrainei, urmând ca apoi să joace contra Belgiei și Slovaciei. Echipa națională s-a calificat prima din grupa preliminară.

Întrebat despre titlul FCSB-ului, Tudorel Stoica a răbufnit: „Echipa aia nu există! Sunt doar 4 litere din alfabet” » Liderul „viteziștilor” lansează o provocare
FCSB
Întrebat despre titlul FCSB-ului, Tudorel Stoica a răbufnit: „Echipa aia nu există! Sunt doar 4 litere din alfabet” » Liderul „viteziștilor” lansează o provocare

Cu aproximativ o lună înaintea startului, suntem încă în faza de a oferi pronosticuri și de a emite păreri despre ceea ce ar putea urma la Euro 2024. Ne uităm și vedem că Moldovan (Atletico Madrid) și Drăgușin (Tottenham) nu evoluează la echipele lor de club în campionatele puternice, că Alibec a încheiat de ceva vreme meciurile oficiale, că sunt probleme cu accidentările, Moruțan ieșind total din calcule, că jucătorii din Liga 1 ce emit pretenții la convocare joacă slab.

Până la debutul „tricolorilor” la Euro, în partida de la Munchen, mai sunt două meciuri de verificare, cu Bulgaria și cu Liechtenstein, la începutul lunii iunie.

2meciuri, amicale, a disputat România în 2024, 1-1 cu Irlanda de Nord și 2-3 cu Columbia

Tudorel Stoica despre naționala României: „Suntem acolo, la categoria «orice se poate întâmpla»"

Fostul căpitan al Stelei, Tudorel Stoica, acum în vârstă de 69 de ani, a analizat șansele României în perspectiva Euro. Chiar în ziua în care se împlinesc 38 de ani de la marea performanță a „viteziștilor”, câștigarea CCE la Sevilla.

„Orice se poate întâmpla la Euro. Atât timp cât meciurile încep de la 0-0 și s-au mai nivelat valorile. Avem șansa noastră. Să vedem cum vor aborda <tricolorii> meciurile. Dacă facem antijoc, nu știu cât vom rezista și ce vom obține!

Suntem acolo, la categoria asta orice se poate întâmpla. Să nu uităm cum a câștigat Danemarca un Euro în 1992, venind de pe plajă, sau Grecia în 2004, împotriva tuturor calculelor. Și noi venim din vacanță, unii nu evoluează la echipele lor de club, așa că trebuie să jucăm fără teamă", a reacționat Tudorel Stoica pentru Gazeta Sporturilor.

6victorii și 4 remize au adunat „tricolorii” în campania de calificare pentru Euro 2024, într-o grupă cu Elveția, Israel, Belarus, Kosovo și Andorra

Victor Pițurcă despre Florinel Coman: „În campionat e zmeu, la echipa națională e invizibil, dispare din joc, nu face faza defensivă” + transferul în Qatar

Citește și alte știri:

Notele GSP pentru Universitatea Craiova - FCSB: „Pe bune? Vine Euro!”

Atât de machiavelic? Crede că Gigi Becali și-a schimbat planul: „A stat și s-a gândit. «Bă, dar decât să-l ajut pe Hagi...»”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (8)
doublem
doublem  •  08 Mai 2024, 11:29

Ce a făcut Danemarca în 1992 e greu de egalat. După două etape erau pe ultimul loc în grupă.

istet10
istet10  •  07 Mai 2024, 21:47
Postat de demolarii pe 07 Mai 2024, 15:35

În 1992 ,Danemarca a primit locul la CE după ce campionatele naționale se încheiase. Dar jucătorii danezi chemați, din vacanta, erau jucători importanți la echipe de top din Europa. Jucătorii romani sunt în vacanta de performanta. Drăgușin sau Moldovan sunt cazuri ok. Măcar au tangenta cu performanta. Dar un Coman sau Ivan care se joaca de-a fotbalul prin Liga Nașilor și Finilor sunt în vacanta de la primul contract semnat cu Fcsb sau Csu Craiova....ca acolo performanta în fotbal este echivalenta cu succesul partidului în alegeri....dacă e cel al finului Pandele și al Olgutei, aliat cu Hermanstadul, U Cluj, Poli Iasi,Sepsi și Botosaniul la guvernare.....oricum fotbalul romanesc va depinde tot de banii publici și facilitățile fiscale oferite, ca patroni capabili de performanta, sa obțină rezultate și sa iasă pe plus fiscal fără un ajutor politic nu prea se vad.....Dar s-a decis ca UEFA nu deține monopolul fotbalului în Europa, deci nici Frf nu deține monopolul. Și cum România e stat democratic e chiar ar fi util sa fie 2-6 federații de fotbal. Oricum nu primesc bani de la buget.....

Cine a decis ma? Ce faci cu Turcia, Norvegia, Marea Britanie, Serbia, Ucraina?

gojgaru
gojgaru  •  07 Mai 2024, 18:02

Ei nu leaga 5 pase consecutive si viseaza la calificari din grupa si alte fantezii cu marmelada si ce-i mai tragic este ca multi oameni care cunosc fotbal le canta-n struna .

Vezi toate comentariile (8)
Comentează