FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - TURCIA, MARŢI, ORA 21:00, ÎN DIRECT PE ANTENA1 ŞI GSPTV, LIVETEXT PE GSP.RO

Un fost mare apărător turc îl avertizează pe stoperul lui Fatih Terim: "Ai grijă, Semih! Nu eşti Gică Popescu!"

Aşa trebuie să joace Semih (stînga) şi la Bucureşti. Să fie în aer! Mingea să rămînă la Marica // Foto: Alex Nicodim
Aşa trebuie să joace Semih (stînga) şi la Bucureşti. Să fie în aer! Mingea să rămînă la Marica // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat luni, 09 septembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 08 septembrie 2013 19:38

Bulent Korkmaz, colegul de cameră al lui Hagi în perioada Galatasaray, crede că axul defensivei poate fi punctul nevralgic al "naţionalei" Semilunii mîine, pe Naţional Arena.

Îngrijorare la turci. Bulent Korkmaz, 44 de ani, legendar căpitan al Galatei de aur antrenate de Terim (cîştigătoarea Cupei UEFA în 2000) şi fost coleg de cameră al lui Gică Hagi, se teme pentru meciul de mîine. Motivul: centrul apărării, mai exact Semih Kaya, stoperul Cim-Bom-Bom.

"Un jucător ca Gică Popescu n-a mai existat de multă vreme în Turcia. Pe Popescu nu poţi să-l copiezi. Siguranţa lui în joc era nativă, la fel ca talentul" (Bulent Korkmaz, antrenor turc)

"Nu e experimentat"
Actual antrenor şi analist la NTV, Bulent a declarat sîmbătă: "Semih încearcă să-l copieze în jocul său pe Gică Popescu. Şi nu face bine, pentru că fiecare are stilul său.

În plus, fundaşul lui Galatasaray nu este atît de sigur şi pot apărea mari probleme dacă se complică. Are doar 22 de ani, nu e nici foarte experimentat".

Un mesaj pentru blondul apărător al "leilor" din Istanbul: "Ai grijă, Semih! Nu eşti Gică Popescu! Nu-ţi face singur o seară urîtă la Bucureşti!".

12 meciuri are Semih Kaya la "naţionala" Turciei; a debutat pe 29 februarie 2012, la 1-2 cu Slovacia

"Nu lăsaţi spaţii în spate!"
În acelaşi timp, Korkmaz le cere atenţie şi fundaşilor laterali, Gokhan Gonul şi Caner Erkin. "De multe ori, pleacă în atac şi uită de principala lor sarcină. Trebuie să fie precauţi în faţa românilor. Cu Andorra, puteau lăsa spaţii libere în spatele lor, nu se întîmpla nimic. Cu românii e cu totul altceva. Ai uitat de ei, te-au taxat!".

"Lăsaţi-mă în spital!"
Semih poate se complică uneori în joc, dar, atenţie!, cînd e vorba de "naţională" şi de Galatasaray se dedică total. Sufletul său e pe teren! Un exemplu al pasiunii şi loialităţii sale: în 2007, la juniorii Galatei, s-a ciocnit cap în cap cu un adversar de la Beşiktaş. A fost transportat la spital şi operat de urgenţă. Cînd Semih s-a trezit, o asistentă a glumit: "După ce vei fi refăcut, vei juca la Fenerbahce!". Blondul a replicat: "Atunci, mai bine lăsaţi-mă în spital!".

83 la sută dintre participanţii la sondajul realizat de cotidianul turc Fanatik cred că "naţionala" lui Terim va cîştiga la Bucureşti şi va reintra în lupta pentru baraj

"Un egal ar fi sfîrşitul pentru noi, ar însemna să ne predăm în actuala campanie de calificare. Iar românii ştiu acest lucru. La Bucureşti va fi un veritabil război tactic. Obiectivul? Să cîştigăm toate meciurile şi să aşteptăm celelalte rezultate" (Umut Bulut, atacant Turcia)

ALTE ŞTIRI:

Turcia, favorită la CE 2020!
Ienicerii au pierdut lupta pentru organizarea Olimpiadei din 2020 la Istanbul (în faţa capitalei nipone Tokyo), dar acum sînt în pole-position pentru Euro 2020. Surse apropiate de UEFA susţin că Istanbulul va primi aproape sigur finala şi semifinalele turneului ce va fi găzduit de 13 oraşe din 13 ţări continentale. Şi Bucureştiul, cu Naţional Arena, ar putea apărea pe lista celor 13 gazde la CE 2020.

3 incerţi. Inclusiv vîrfurile!
Sîmbătă, la antrenamentul turcilor de la baza Kasimpaşa din Istanbul, nu s-au pregătit trei titulari cu Andorra: Nuri Şahin şi atacanţii Burak şi Umut. Primul are o entorsă la glezna dreaptă şi este cel mai greu de recuperat. Oricum, selecţionerul Terim se gîndea să-l schimbe mîine cu Selcuk Inan. Umut (contractură musculară) şi Burak (edem) vor juca probabil pe Naţional Arena.

Premierul pro-Terim
După ce presa turcă a speculat că însuşi Tayyip Erdogan ar fi decis întorcerea lui Fatih Terim ca selecţioner, premierul a clarificat subiectul într-un interviu la Beyaz TV: "Nu eu am influenţat această decizie, dar felicit federaţia pentru ea. Terim trebuie să rămînă antrenorul «naţionalei» şi să reconstruiască tot fotbalul nostru".

Citește și:

„La Akanji, sari în stânga!” » Bidonul lui Pickford avea notițe, care l-au ajutat cu intervenția decisivă din Anglia - Elveția! Imagini spectaculoase surprinse
Euro 2024
„La Akanji, sari în stânga!” » Bidonul lui Pickford avea notițe, care l-au ajutat cu intervenția decisivă din Anglia - Elveția! Imagini spectaculoase surprinse
Marine Le Pen l-a distrus pe Kylian Mbappe: „Francezii s-au săturat”
Euro 2024
Marine Le Pen l-a distrus pe Kylian Mbappe: „Francezii s-au săturat”
Prunea a aruncat „bomba”: „Pe Burleanu l-au înregistrat unii!” » Unde au ajuns imaginile: „Nu i-a picat bine. Va fi o problemă pentru România”
Nationala
Prunea a aruncat „bomba”: „Pe Burleanu l-au înregistrat unii!” » Unde au ajuns imaginile: „Nu i-a picat bine. Va fi o problemă pentru România”

„Să fie RĂZBOI!” » Gigi Becali a început să țipe în fața Palatului: „Luni merg cu Rotaru la Burleanu. La școala de securiști le face injecții în cap să creadă că sunt stăpâni!”

Ofertat să semneze cu noua echipă, Ionuț Radu a rămas șocat când a aflat cine îl va antrena!


Comentarii (1)
dynamovist
dynamovist  •  10 Septembrie 2013, 02:11

Acelasi mesaj trebuie sa-l primeasca si Chiriches

Vezi toate comentariile (1)
Comentează