Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 iunie 2021 21:06 / Actualizat miercuri, 02 iunie 2021 23:47
Meciul amical dintre România și Georgia, scor final 1-2, a fost comentat pe GSP.RO de Ovidiu Ioanițoaia (director GSP), Marius Mărgărit (reporter special GSP) și Justin Gafiuc (reporter special GSP). Mai jos găsiți opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.
România - Georgia 1-2. FINAL
Ovidiu Ioanițoaia: Din păcate, după un meci în care, scuze firave, a evoluat multe minute în inferioritate numerică, ba a și irosit un penalty, România a mai înregistrat o premieră tristă. A suferit cel dintâi eșec din istorie în fața Georgiei, un adversar nu doar de duzină, mărunt, ci și venit la Ploiești fără câțiva titulari.
Astfel, Rădoi și Burleanu, protectorul șef al selecționerului, și-au bătut încă o dată joc de echipa națională. Implicit, de speranța și de răbdarea fanilor. Aceștia suportă tot mai greu un selecționer care, depășit de ce i se întâmplă, tot caută ceva și nu găsește nimic. Întrebarea e până când?
Marius Mărgărit: Mirel Rădoi și ai lui au mai bifat un record, o rușine, prima înfrângere din istorie cu Georgia. Ce aiurea sună.
Da, dar am jucat o repriză în 10, or să spună susținătorii. Ne-au ascuns mingea la primul gol, cu o fază de NBA, ne-au făcut șah-mat la golul doi.
Suntem crispați, constipați, așa de tare că nici de la 11 pași nu putem să nimerim poarta. Știu, pe final am atacat, am avut ocazii. Spectacol degeaba, cu Georgia! Care ne-a predat, si ea, o lecție de simplitate și eficiență. Noi, nici una, nici alta, mai nimic. Ne tot scufundăm, așa, în surdină, spre niciunde și nicăieri. Chiar, unde ne duci, Mirele? .
Justin Gafiuc: În martie ne-a bătut Armenia, locul 90 în clasamentul FIFA. A venit rândul Georgiei să ne ia la mișto. Locul 91 în topul mondial. Dacă am păstra ritmul, Luxemburgul ar veni la rând, fiind următoarea națională europeană în ierarhia invocată.
Pare că am început un concurs de tipul "Cât de jos ne mai putem duce pe tobogan?", iar răspunsurile vin, din păcate, așa cum nu ne-am dori: "Se poate și mai jos!".
Sigur, am pierdut doar un amical contra gruzinilor, am avut destule momente în care i-am înghesuit pe ex-sovietici, dar România lui Rădoi nu crește, nu acumulează substanță în joc și pe tabelă. Continuă să fie doar o etalare absurdă a ambițiilor ofensive ale selecționerului, care nu aduc plusul visat.
Sorescu pare să fi fost un jucător câștigat, Ianis a arătat combativitate, dar dincolo de asta rămâne impresia unei naționale care cade în capcana iluziilor că poate fi o echipă-șampanie. Din păcate, devine tot mai mult doar o echipă care face fâs!
România - Georgia. La pauză 0-0
Ovidiu Ioanițoaia: O repriză slabă, pe măsura atenției cu care publicul ploieștean a întâmpinat acest meci. Unul în care, întâlnind ocupanta locului 91 în ierarhia FIFA, echipa României pornea ca mare favorită.
Într-adevăr, ea a ținut mai mult de minge, uneori chiar a confiscat-o, însă n-a prea făcut ce trebuia cu ea. Rămasă în 10, după eliminarea lui Fl. Tănase, decizie exagerată, naționala noastră n-a avut farmec. Mai trist, ea n-a avut nici ocazii clare de gol, cu excepția barei lui Ianis din lovitură liberă.
Marius Mărgărit: Cine se aștepta la un galop al României, acum la început de vară, s-a înșelat. Deși e Georgia, locul 91 în lume!
Da, jucăm cu apărarea sus, dar avem aceleași probleme să legăm jocul, între linii. Dominăm, dar pe cine?! Ne-a mai dezmorțit Ianis, cu o bară, Vlad bun, Sorescu OK, Olaru, prea cuminte, Tănase prea rău. Rămînem în 10. Și cu aceeași senzație, că tot bâjbâim, bâjbâim.
Justin Gafiuc: Combativitatea lui Ianis, nervii clasici ai lui Alibec și gestul stupid care i-a atras eliminarea lui Florin Tănase au fost singurele repere ale unei reprize care a arătat o dată în plus o națională a României confuză și neconvingătoare.
Dacă Georgia se trece și ea pe lista adversarilor care ne produc migrene, înseamnă că ne îndreptăm lansat către noi borne ridicole!
România - Georgia » Înainte de meci
Ovidiu Ioanițoaia: Cu georgienii nu e bine să te pui la rugby și la șah pentru că sunt tari la aceste sporturi. La fotbal însă, i-am avut mereu de clienți, dovadă că "tricolorii" au câștigat 4 din ultimele 5 întâlniri directe, iar una s-a încheiat la egalitate.
De urmărit cum va reacționa această națională-amalgam rămasă la dispoziția lui Rădoi după atâtea și atâtea accidentări. Echipă care începe cu 3 debutanți, A. Vlad, Sorescu și Olaru, primul trecut nu demult rezervă la FCSB!
Marius Mărgărit: După bătaia cu strigături, inclusiv ale lui Rădoi către jucători, la finalul meciului din Armenia, selecționerul și "tricolorii" încearcă să-și mai pudreze puțin obrazul în fața fanilor, care revin în tribune.
Un amical cu Georgia e tocmai bun de oblojit măcar, dacă nu de vindecat răni. Selecționerul propune și alte trei nume noi: Vlad, Sorescu și Olaru. Încă o șansă de reanimare pentru România!
Justin Gafiuc: În fața unui adversar care a pierdut barajul pentru Euro 2020 contra Macedoniei de Nord, Rădoi propune o formulă experimentală, cu trei noi debutanți: Andrei Vlad, Olaru și Sorescu.
Pe primii încă mai visează să-i ducă la Olimpiadă, deși mesajul lui Gigi Becali e clar potrivnic, iar cu dinamovistul încearcă să găsească, în fine, o soluție stabilă pentru postul de fundaș dreapta.
Georgienii, pe care i-am dresat mereu până acum, ar trebui să fie adversari facili, numai buni și pentru o eventuală demonstrație artistică pe parcurs a lui Budescu în versiune fit.
Dar după înfrângerea rușinoasă cu Armenia și după emoțiile unui amical-carnaval cu Belarus, 5-3 la Ploiești, un meci de pregătire cu Georgia arată ca o veritabilă amenințare cu bombă pentru palmaresul "tricolorilor"!