FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

Belgia și-a recuperat starul pentru meciul cu România! Ce planuri are selecționerul Tedesco

Starul Belgiei a fost recuperat pentru meciul cu România. Foto: Imago
Starul Belgiei a fost recuperat pentru meciul cu România. Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 21 iunie 2024 16:22 / Actualizat vineri, 21 iunie 2024 18:05

Cu o zi înainte de România - Belgia, selecționerul Domenico Tedesco a primit vești excelente din partea staff-ului medical. Axel Witsel (35 de ani), absent în înfrângerea cu Slovacia (0-1), va fi apt de joc pentru partida programată sâmbătă, de la 22:00, pe RheinEnergieStadion din Koln.

Mai mult, Jan Vertonghen, Youri Tielemans și Arthur Theate au revenit și ei la antrenamente și au șanse mari să evolueze împotriva „tricolorilor”.

Belgia a avut mari dificultăți în defensivă în prima partidă de la Euro 2024, motiv pentru care a fost nevoită să improvizeze o linie de apărare formată din Castagne, Faes, Debast și Carrasco.

Belgia l-a recuperat pe Axel Witsel pentru meciul cu România

Axel Witsel s-a accidentat în timpul meciului amical cu Luxemburg. Inițial, problemele medicale ale fundașului central de la Atletico Madrid nu păreau grave, însă examenele amănunțite au descoperit leziuni la nivelul mușchilor inghinali.

După câteva ședințe de pregătire individuale, jucătorul născut la Liege a efectuat, în dimineața zilei de vineri, primul antrenament colectiv.

Singurul indisponibil în acest moment pentru Domenico Tedesco este Thomas Meunier, rămas în Belgia pentru a se recupera alături de kinetoterapeutul Lieven Maesschalck.

Este de așteptat ca fundașul dreapta să se alăture lotului duminică, după partida cu România.

Leandro Trossard iese din echipa de start

După o campanie de preliminarii în care a primit toată încrederea selecționerului, Leandro Trossard a dezamăgit crunt în duelul cu Slovacia. Alegerile eronate, erorile tehnice, dar mai ales interacțiunea deficitară cu Yannick Carrasco i-au adus critici puternice.

Fostul internațional Philippe Albert l-a numit „suflet pierdut”, iar presa a ajuns la concluzia că nu poate face față în meciurile cu adversare puternice.

Utilizat ca extremă stânga la Arsenal, Trossard este responsabilizat să pătrundă în centru, în sarcinile tactice ale echipei naționale, pentru a-i susține cu pase decisive pe Romelu Lukaku și Kevin De Bruyne. Șansele sale de a evolua cu România sunt minime.

Belgia și-a recuperat starul pentru meciul cu România! Ce planuri are selecționerul Tedesco
Leandro Trossard a fost veriga slabă în Belgia - Slovacia 0-1. Foto: Imago

Totul pe Kevin De Bruyne. Cele trei opțiuni ale lui Tedesco

Pentru că au nevoie de o victorie în speranța unei calificări în „optimi”, belgienii trebuie să atace, astfel că Domenico Tedesco ar putea apela la un singur mijlocaș central de profil defensiv.

Lângă acesta, ar putea evolua ca „număr 8” chiar Kevin De Bruyne, urmat în benzi de Doku, în dreapta, respectiv Lukebakio sau Bakayoko pe partea stângă. Și Carrasco ar putea fi o soluție pentru flancul stâng ofensiv.

A doua variantă la care se gândește selecționerul îl include pe Youri Tielemans lângă Onana, în locul lui Mangala, și el cu o prestație dezamăgitoare în precedenta partidă. Introducerea acestuia în echipa de start ar putea aduce mai multă verticalizare, dar și precizie în pase, chiar cu riscul de a reduce ritmul de joc.

Cea de-a treia variantă ofensivă ar presupune același ax de mijlocași, Mangala - Onana. Conservator în unele momente, numărul 1 de pe banca „dracilor roșii” ar putea miza astfel doar pe jucători noi în flancuri. În acest caz, victime ar fi Doku, Trossard, însă și Carrasco, înlocuit de Theate.

Știm că România este o echipă compactă, care se apără jos, care încearcă să profite de greșelile adversarului și să lovească pe contraatac. Sunt o echipă calitativă, însă trebuie să fim atenți la jocul nostru. Au câștigat și au un moral excelent.

- Youri Tielemans, mijlocaș Belgia

Multitudinea de opțiuni pentru atac, dar și presiunea uriașă a punctelor puse în joc fac dificilă anticiparea echipei de start pe care o va alinia Domenico Tedesco. Selecționerul va susține o conferință de presă, astăzi, la 20:45.

Cum a jucat Belgia în meciul cu Slovacia:

  • 4-2-3-1: Casteels - Castagne, Faes, Debast, Carrasco - Mangala, Onana - Doku, De Bruyne, Trossard - Lukaku;

Cum ar putea juca în partida cu România:

  • 4-1-4-1: Casteels - Castagne, Faes, Vertonghen, Theate - Onana - Doku, Tielemans, Kevin De Bruyne, Carrasco - Lukaku;

Mă simt pregătit să joc. Eram pregătit să joc și împotriva Slovaciei, de pe bancă, dar acum mă simt complet pregătit. Veți vedea sâmbătă dacă sunt și eu în echipă.

- Arthur Theate, fundaș Belgia

VIDEO. Theate și Tielemans au prefațat Belgia - România

Citește și:

„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Mourinho și Dzeko au întors Petrolul » Amical de gală în Turcia, la debutul portughezului pe banca lui Fenerbahce
Superliga
Mourinho și Dzeko au întors Petrolul » Amical de gală în Turcia, la debutul portughezului pe banca lui Fenerbahce
Din a patra divizie pe culmea Europei în 3 ani! » Fotbalistul refuzat de Craiova a costat 850.000 euro. Acum e cotat la 40 de milioane și e cel mai bun de la Euro 2024!
Euro 2024
Din a patra divizie pe culmea Europei în 3 ani! » Fotbalistul refuzat de Craiova a costat 850.000 euro. Acum e cotat la 40 de milioane și e cel mai bun de la Euro 2024!

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (2)
bogat
bogat  •  21 Iunie 2024, 19:21

mos Axel e starul Belgiei? Atunci de Bruyne ce mai e? :)

chepandy777
chepandy777  •  21 Iunie 2024, 18:42

e gata, de nu se rafacea..... dar asa....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează