FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Zi uriașă pentru România la EURO 2024 » Un nou pas spre „optimi”

Jucătorii români, la victoria cu Ucraina/ foto: Guliver/GettyImages
Jucătorii români, la victoria cu Ucraina/ foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 25 iunie 2024 00:08 / Actualizat marti, 25 iunie 2024 00:42

Croația a terminat pe locul 3 în grupa B la EURO 2024, cu două puncte, după 1-1 cu Italia în etapa a treia. România a scăpat de naționala croată într-o potențială luptă pentru cele mai bune 4 locuri 3, echipa lui Edi Iordănescu are deja 3 puncte, dar cu un meci în minus.

S-au încheiat primele două grupe la EURO 2024. În prima, Ungaria a terminat pe locul 3, cu 3 puncte, cu golaveraj -3. În a doua, Croația a terminat cu două puncte. În acest moment, de croați am scăpat sigur într-o potențială luptă pentru locul 3.

Ungaria ar depăși România doar printr-o minune

Ungurii pot spera doar la o minune ca să ne mai depășească, ar trebui ca România să piardă la 5 goluri diferență cu Slovacia pentru a fi sub maghiari într-o potențială luptă pentru locul 3.

Noi avem 3 puncte și golaveraj +1. În cazul în care am pierde cu 0-4 și am ajunge la -3 golaveraj, ca maghiarii, tot am fi peste ei, pentru că am marcat mai multe goluri, noi avem deja 3, ei au două.

Cum se califică România de pe locul 3

România e pe primul loc în grupa E, cu 3 puncte, la fel ca Belgia, Slovacia și Ucraina, dar cu cel mai bun golaveraj (+1, ca Belgia, dar am dat mai multe goluri, 3 față de 2). Pentru a ne califica de pe unul dintre primele două locuri, trebuie să nu pierdem cu Slovacia.

Dacă România pierde cu Slovacia, trebuie să fie îndeplinită o condiție, obligatoriu, pentru a termina pe locul 3. Și anume, Belgia să o bată pe Ucraina.

La o înfrângere a noastră, orice alt rezultat decât victoria Belgiei ne trimite pe locul 4 și acasă. Dacă pierdem la mai puțin de 5 goluri diferență cu Slovacia și Belgia bate Ucraina, suntem în optimile EURO 2024.

Pe lângă cea mai simplă variantă, România să facă minim un egal cu Slovacia și să meargă în optimi de pe locul 1 sau 2, luni seară a devenit valabil în proporție de 99% și scenariul prin care ne-am putea califica de pe locul 3.

Clasamentul din grupa României

VIDEO. Toate informațiile înainte de Slovacia - România

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”
Superliga
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”
România, bătută zdravăn de Ungaria » Florentin Pera are mult de lucru înaintea Campionatului European de handbal feminin
Handbal
România, bătută zdravăn de Ungaria » Florentin Pera are mult de lucru înaintea Campionatului European de handbal feminin
Fostul mare internațional și-a aflat pedeapsa, după ce i-a distrus garajul unui vecin cu o drujbă » Motivul din spatele gestului șocant
Campionate
Fostul mare internațional și-a aflat pedeapsa, după ce i-a distrus garajul unui vecin cu o drujbă » Motivul din spatele gestului șocant

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (21)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  25 Iunie 2024, 11:30

Cum pleaca Romania acasa , dupa pozitia 4 : Ukraina invinge Belgia ; Slovacia invinge Romania . Si Romania pleaca la "Nucsoara " s-a prinda : vulpi , iepuri , parsi , veverite , ...etc . Asa ca Pariati azi pe "X" , inca are cota 2 . Maine va fi : 1,5

MaxiP
MaxiP  •  25 Iunie 2024, 10:55

Vai ce ne plac calculele astea. Cred ca totusi le facem din plictiseala si lipsa de subiecte. Realitatea e ca sa luam locul 3 in grupa este posibilitatea cea mai mica, sunt mai multe sanse sa ocupam orice alta pozitie in afara de locul 3, pe care il luam intr-o singura situatie: daca pierdem cu Slovacia si Belgia bate Ucraina. Pentru orice alta pozitie, exista macar 2 variante posibile, ceea ce mi se pare ca face ca aceste calcule cu locul 3 sa para complet inutile. Mai repede castigam grupa, mai repede terminam ultimii si cel mai repede terminam pe 2, locul 3 pare matematic cea mai mica posibilitate. Si e si culmea sa te gandesti la locul 3, cand ai pe masa o clasare intre primele 2, pentru care ti-e suficient un egal si te poti chiar gandi la locul 1, care te face realmente sa speri la un sfert de finala istoric la Euro. La locul 3 am incepe sa ne gandim de-abia in momentul in care ne-ar bate slovacii si am vrea sa ne salveze altii. Pana atunci, nu avem niciun motiv sa il luam in calcul.

dansy
dansy  •  25 Iunie 2024, 10:34

Asta este presa din România!Dupa o săptămână de laude desantate la adresa echipei și a lui yedi acum ne rugăm să piardă alții ca să ne putem califica și noi!Laudele voastre și tactica complet greșită din meciul cu Elveția ne face pe toți să tremurăm!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează