Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 septembrie 2024 09:17 / Actualizat joi, 26 septembrie 2024 14:35
Ministrul britanic al apărării, John Healey, dorește ca gamerii și programatorii să se alăture armatei ca „recruți militari cibernetici”.
Cei mai mulți dintre noi, gamerii, ne-am bucurat de partea noastră echitabilă de FPS (First Person Shooter). Acest lucru nu se traduce în războaie reale. Din fericire, această campanie de recrutare este axată pe roluri care nu țin de luptă. Mai exact, Marea Britanie dorește ca jucătorii să se alăture ca „recruți militari cibernetici”.
Gamerii vor stimula „armata cibernetică”
La conferința anuală a Partidului Laburist de la Londra, ministrul britanic al apărării, John Healey, a anunțat o serie de schimbări majore în recrutarea militarilor britanici. Și anume, se dorește ca gamerii și programatorii să se alăture ca „recruți ai armatei cibernetice”, care vor fi implicați în securitatea cibernetică și ulterior în pilotarea dronelor, conform unui interviu acordat publicației The Sun.
Healey a vorbit despre natura schimbătoare a războiului și despre importanța tot mai mare a dronelor în interviul acordat publicației The Sun și a dat Ucraina drept exemplu: „Tipul de aptitudini pe care le au piloții de drone sunt multe dintre aceleași aptitudini pe care le au unii dintre cei mai buni războinici din viața civilă”.
Pentru ca această campanie de recrutare să aibă mai mult succes, ministrul apărării a anunțat, de asemenea, că intenționează să reducă cerințele de pregătire fizică și să elimine interdicția pentru candidații cu anumite afecțiuni medicale. De asemenea, se dorește reducerea complicațiilor birocratice legate de înrolarea în armată, care durează mult timp. Trei din patru candidați la armata britanică renunță voluntar la procesul de selecție din cauza duratei acestuia.
„Creez o nouă cale directă de recrutare a militarilor cibernetici. Pentru că dacă ești un gamer de top sau un programator, țara ta are nevoie de tine. Vom crea forțe armate care să atragă cele mai bune talente ale Marii Britanii. Mai dornice să lupte, reflectând mai bine țara pe care o apără”.
Este acesta un plan nebunesc, sau pur și simplu viitorul armatei într-o eră tehnologică?