GSP.RO  »  INTERNATIONAL  »  MOLDOVA - UCRAINA

Moldova - Ucraina » Avertisment pentru România: Adversara „tricolorilor” de peste șase zile a făcut spectacol la Chișinău

Sursă foto: Imago
Sursă foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 11 iunie 2024 17:33 / Actualizat marti, 11 iunie 2024 21:10

În ultimul test dinaintea turneului final din Germania, Ucraina, adversara României de peste șase zile, s-a distrat la Chișinău în compania Moldovei, scor 4-0.

Ucrainienii vor debuta la Euro 2024 în fața României, pe Allianz Arena, luni, 17 iunie, de la ora 16:00. Din Grupa E, mai fac parte Belgia și Slovacia.

Moldova - Ucraina 0-4

Ucraina a deschis rapid scorul pe stadionul „Zimbru”, Roman Yaremchuk profitând de greșeala din defensivă a lui Vladyslav Baboglo. Dominând teritorial întregul prim mitan, eforturile galben-albaștrilor au fost răsplătite în minutul 43. Tsigankov, starul revelației Girona, a finalizat o fază superbă a elevilor lui Sergiy Rebrov.

Repriza secundă a continuat în aceeași notă: Ucraina în atac, Moldova în încercarea de a lovi pe contraatac pentru a-și răsplăti suporterii prezenți cu un gol de onoare. Artem Dovbyk și Georgiy Sudakov l-au învins și ei pe Dorian Railean, goalkeeper-ul de rezervă al celor de la Dinamo, iar Ucraina s-a impus cu 4-0.

  • Marcatori: R. Yaremchuk '2, V. Tsykangov '42, A. Dovbyk '49, G. Sudakov '55

„Centralul” partidei este românul Florin Chivulete.

Formațiile de start în Moldova - Ucraina

Moldova (5-2-3): Răilean - Cojocaru, Crăciun, Baboglo, Posmac, Reabciuk - Rață, Ioniță - Motpan, Nicolaescu, Damașcan

Ucraina (4-2-3-1): Lunin - Konoplya, Zabarnyi, Matviienko, Mykolenko - Shaparenko, Stepanenko, Tsygankov, Sudakov , Mudryk - Yaremchuk

Cele două nu s-au mai întâlnit din data de 3 septembrie 2014, când adversara noastră s-a impus cu scorul de 1-0, grație reușitei lui Roman Bezus, actualmente la Omonia Nicosia, în Cipru. Totodată, Ucraina și Moldova s-au duelat și în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2014.

Moldovenii au reușit un rezultat de egalitate pe teren propriu, 0-0, iar Ucraina a câștigat în manșa retur, 2-1.

Moldova a fost aproape de o performanță istorică, reușind cel mai bun parcurs din existența selecționatei de peste Prut, în campania de calificări premergătoare Campionatului European: într-o grupă cu Albania, Cehia și Polonia, Moldova a obținut 11 puncte, reușind egaluri cu Albania și Polonia, dar și o victorie senzațională cu naționala lui Robert Lewandowski, scor 3-2.

Ucraina a obținut in extremis biletele pentru turneul final din Germania, în urma victoriilor de la baraj cu Bosnia și Islanda, ambele câștigate cu scor identic, 2-1. Galben-albaștrii vor lupta pentru calificarea în optimile de finală în Grupa E a competiției, alături de România, Belgia și Slovacia. Pe 17 iunie, ora 16:00, Ucraina se va duela cu „tricolorii” într-o partidă decisivă pentru „optimi”.

În celelalte partide de pregătire premergătoare europeanului nemțesc, Ucraina a remizat cu Germania, gazda competiției, scor 0-0, și a cedat în fața Poloniei, 1-3. În urmă cu trei zile, Moldova a câștigat cu 3-2 în fața selecționatei Ciprului, 3-2. Motpan, Stina și Bogaciuc au marcat pentru selecționata lui Clescenco.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gest HULIGANIC în Giulești » Atac îngrozitor la adresa siguranței presei! Jurnalist bruscat de un impresar care purta o legitimație a clubului din Superligă: „Dormiți!”
Superliga
Gest HULIGANIC în Giulești » Atac îngrozitor la adresa siguranței presei! Jurnalist bruscat de un impresar care purta o legitimație a clubului din Superligă: „Dormiți!”
S-a întâmplat fix lucrul care l-a scos din sărite pe Șucu: „Nu pot accepta așa ceva!”
Superliga
S-a întâmplat fix lucrul care l-a scos din sărite pe Șucu: „Nu pot accepta așa ceva!”
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”
Superliga
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (22)
donqhote
donqhote  •  12 Iunie 2024, 07:23

si-au ales adversari slabi ucrainienii astia ca sa ne sperie inainte de Euro. Daca aveau sange in instalatie jucau si ei cu Liechtenstein.

VanBasten2000
VanBasten2000  •  12 Iunie 2024, 02:16

Florinel ar fi fost in culmea fericirii sa prinda un Qatar pe 4 ani. Si astia se scalda prin Top 5 Europa.

VanBasten2000
VanBasten2000  •  12 Iunie 2024, 02:14

Baietii astia din Premier League versus baietii nostri de la Muaither, Damac, Pisa etc Slava Ukraini!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează