GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  DOSAR DNA

Dumitru Dragomir a fost eliberat pentru că este pensionar şi căsătorit » Cum arată motivarea deciziei

Articol de GSP - Publicat joi, 10 aprilie 2014 00:00 / Actualizat joi, 10 aprilie 2014 22:55

Dumitru Dragomir a fost reţinut pentru 24 de ore în cazul deschis de DNA privind comisionul încasat din drepturile TV vîndute în 2011, dar a fost eliberat apoi şi cercetat în libertate. Motivul eliberării este că Dragomir nu are antecedente penale, este pensionar şi căsătorit.

Fostul preşedinte al Ligii riscă 8 ani de închisoare în acest dosar, dar a fost eliberat sub control judiciar după 24 de ore pentru că nu are antecedente penale, este pensionar şi căsătorit, susţine Adevărul.ro.

Cum arată motivarea deciziei:

"A adoptat în mod constant o atitudine cooperantă, punînd la dispoziţia organului de urmărire penală mai multe documente şi înregistrări necesare pentru justa soluţionare a cauzei.

Buna desfăşurare a procesului penal poate fi atinsă şi fără dispunerea în acest stadiu al cercetărilor a celei mai intruzive măsuri preventive cu caracter custodial.

Desigur că, faţă de complexitatea actelor infracţionale, raportat la numărul persoanelor audiate şi la necesitatea efectuării unor acte de urmărire penală care impun o durată considerabilă de timp (de exemplu stabilirea cu certitudine a existenţei şi întinderii prejudiciului patrimonial pretins provocat prin administrarea unor mijloace de probă cu caracter tehnic), în cauză se impune dispunerea unei măsuri preventive faţă de inculpatul Dragomir Dumitru, astfel încît să fie asigurată buna desfăşurare a actelor de urmărire penală prin evitarea unei posibilităţi de sustragere de la cercetări sau unei încercări de a influenţa declaraţiile unor persoane.

Acest scop poate fi atins în cazul inculpatul Dragomir Dumitru şi prin dispunerea măsurii controlului judiciar", a notat  magistratul Alexandru Nestor în motivarea deciziei.

Fiind eliberat sub control judiciar, Dumitru Dragomir trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de cîte ori este chemat. Nu are voie să ia legătura cu martorii şi ceilalţi inculpaţi din dosar, mai notează sursa citată.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (42)
grid
grid  •  13 Aprilie 2014, 17:42

Dincolo de faptul că Mitică trebuie să fie tratat fără milă dacă i se dovedește vinovăția, ziariștii de la Adevărul or fi citit o altă decizie decât cea postată de GSP. În asta nu apare nicăieri că Dragomir a fost eliberat sub control judiciar deoarece nu are antecedente penale, este pensionar și este căsătorit. Ce este într-adevăr interesant în textul reprodus: pentru a sta cât mai puțin sau deloc la brutărie, Mitică ar fi pus la dispoziția procurorilor ”mai multe documente şi înregistrări”.

viorescu
viorescu  •  11 Aprilie 2014, 19:19

Este pensionar, casatorit si papa tot la masa....E model de cetatean, ce mai...

bibiloiu
bibiloiu  •  11 Aprilie 2014, 16:32

Relatii normale intre securistii romaniei ..............................

Vezi toate comentariile (42)
Comentează