GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INTERVIU

Dezvăluiri » Arbitrul român care a făcut o avere din afaceri: ”Am pierdut 60 de milioane de euro pe Bursă fără să înnebunesc!”

Articol de GSP - Publicat marti, 26 iulie 2016 01:00

Fostul arbitru constănțean Constantin Frățilă, 55 de ani, vorbește despre vremurile tulburi trăite în Liga 1 în urmă cu 15-20 de ani și povestește cum a strâns milioane de euro din afaceri.

"Arbitrajul a fost ca o fată frumoasă pe care am iubit-o în tinerețe! Sigur că am nostalgia acelor vremuri!". Timp de șapte sezoane, 1995-2002, Constantin Frățilă a făcut parte din corpul "centralilor" din Liga 1 în anii tulburi ai unui campionat haiducesc. Vorbește cu tâlc despre aventura sa în jungla lui Pădureanu, Pinalti, Sechelariu și Copos, frazele sunt alunecoase, dar un singur numitor comun s-a păstrat cu certitudine între ieri și azi: averea constănțeanului.

Marele boom l-a dat însă la bursă, unde a început să fie activ încă din perioada când arbitra: "Am prins gustul, mai ales că activitatea pe bursă era neimpozabilă atunci. Tot ce acumulai însemna plusvaloare. În anul crizei am pierdut 60 de milioane de euro în șase luni! Dacă vindeam înainte, banii ăștia îi scoteam. Nu m-a luat însă capul de la povestea asta".

În ediția tipărită de azi și pe platforma digitală puteți citi interviul complet cu Frățilă cu povești despre arbitraj, detalii de culise și pe ce a mizat la bursă și în afaceri de a ajuns la o avere de 35 de milioane de euro!

Alte subiecte exclusiv print:

 ✓Detalii interesante despre orașul care găzduiește azi duelul Sparta - Steaua
✓Fost jucător la Gent, Puljici dezvăluie la ce trebuie să fie atenți cei de la Viitorul
✓Lui Dinamo îi convine noua regulă cu jucătorul U21 obligatoriu! Andone explică de ce
✓Cele mai tari ponturi sunt doar în ziar! Mizează pe noi și câștigă!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Superliga
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Altele
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Diagnostic CRUNT pentru jucătorul Craiovei » Cât va lipsi după accidentarea horror suferită la Buzău
Superliga
Diagnostic CRUNT pentru jucătorul Craiovei » Cât va lipsi după accidentarea horror suferită la Buzău

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (27)
shynetm
shynetm  •  17 Octombrie 2020, 10:04

Nu te vom uita niciodata, fratila! inca aprind lumanari la biserica, sa te loveasca Rapidul pe linii, dupa cum ne-ai lovit si tu cu fc arges!

104772133226352
Petre Radulescu  •  26 Iulie 2016, 12:37

@gerulozaurus E un fel de lac in put din cauza noastra, mai bine spus a celor care nu inteleg ca o societate normala, in care cea mai mare parte a populatiei sa traiasca bine, nu se poate construi ***. Din pacate nu prea avem din cine alege. Societatea e plina ***, cu de altfel era si ianinte de '89. Sunt de acord cu aproape tot ce ai scris. Mai putin cu 'dar si al prostimii care prostiti cu televizorul'. Pai atunci cu televizorul nu se prostea ca acum. ca sa nu spun ca in ultimii ani televiziunea emitea 2 ore pe zi in cursul saptamanii si si vreo 10-12 duminica. Incepand cu anii '80 niveul de trai a scazut an de an. Imi aduc aminte ca la inceputul anilor '80 nu mai gaseai carne in macelari, specialitati, fructe pe care atunci le consideram exotice, ma refer la portocale sau banane, imbracamintea de calitate nu mai aveai de unde sa o cumperi, doar daca aveai cunostinte la 'Adam' sau' Romarta', ca sa nu mai spun de tigari, care, daca erai fumator, era o nebuie sa gasesti ceva cu filtru. Si exemplele pot continua. Este adevarat ca in anii '70, cei mai buni ani din perioada comunista, economia duduia si piata era plina, insa, asa cum am mai spus, incepand cu anii '80 a inceput declinul. Si a fost unul infiorator pentru orice roman. Chiar si pt. cei care aveau relatii in comertul socialist sau in oricare alt domeniu. Numai faptul ca trebuia sa faci frigul iarna in apartament sau sa stai fara curent electric 2 ore zilnic era, cel putin in ceea ce ma priveste, un

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gerulozaurus
gerulozaurus  •  26 Iulie 2016, 12:03
Postat de Petre Radulescu pe 26 Iulie 2016, 11:14

Esti idDiot tata si mai si semnalizezi! :)))) Baga la dovleac!!! In comunism era vai de mama noastra. Stateam la cozi cu zecile de ore, dadeam spaga pt. orice, de la chiloti tetra si ciorapi de bunbac, pana la la frigidere, aragaze, televizoare color, sa sa nu mai spun pt. amarata de Dacia 1.310. Maretu' bd. Magheru nu era iluminat, strazile erau pline de gropi, la hotel pe litoral ajungeai doar daca aveai vreo relatie la agentiile de turism, de fapt era doar una cu mai multe birouri etc. etc. etc. O mare nenorocire pentru intreaga societate romaneasca, asta a fost comunismul. Cat priveste comparatia cu Cehoslovacia, miti ca o gazeta sovietica. Eram, cum suntem de altfel si acum, la ani lumina de cehi, cum eram si fata de RDG-isti, unguri sau rusi sau polonezi. In afara de Bulgaria, toate tarile comuniste erau inaintea nostra ca nivel de trai. Pe Albania n-o pun pt. ca ei, saracii, nu erau nici cu capitalistii, dar nici cu Rusia Sovietica. Ei traiau in lumea lor. Termina cu propaganda bolsevica panma nu te baneaza astia definitiv! :))))

Ar fi interesant daca ai specifica si anii in care se intamplau toate aceste lucruri, si dac ajungi la concluzia ca doar spre sfarsitul anilor 80, atunci ajungem si la anul 1989 cand are loc o lovitura de stat condusa de Ion Belescu Iliescu cu sprijinul KGB-ului(si a altor trepadusi care mai tarziu aveau sa devina cei care au JEFUIT tara in lung si lat) dar si al prostimii care prostiti cu televizorul si INFOMETATI sistematic in anii '80 cu scopul de ai face pe acestia ca sa se rascoale impotriva conducerii formata doar, numai si dintr-un singur om N. Ceausescu, blablabla, restul povestii il sti, au dat vina numai pe unul, l-au mierlit si pe el si pe muierea lui, au venit altii 1 milion in locul lui si au continuat jaful in Romania, un jaf cu acte si unul foarte democratic. De la comunism la democratie, a fost si este un fel de...din lac in putz...

Vezi toate comentariile (27)
Comentează