Articol de GSP - Publicat joi, 19 noiembrie 2020 11:17 / Actualizat joi, 19 noiembrie 2020 11:26
Dorinel Munteanu, liderul selecțiilor la echipa națională de fotbal a României, 134 de prezențe și 16 goluri, proaspăt intrat în politica românească, vorbește despre decizia de a renunța la antrenorat și explică la "Prietenii lui Ovidiu" motivele care au dus la această hotărâre.
- Dorinel, bine ai venit! În loc să vorbesc cu antrenorul, acum vorbesc cu politicianul.
- Ha, ha, ha! Ce să facem...
- Ce-i cu decizia asta pe care ai luat-o?
- Foarte multă lume se întreabă! Și va ține atât timp cât oamenii au încredere în mine și mă vor vota.
- Candidezi pentru postul de senator.
- Și vreau să încep să fac lucruri pentru sportul românesc.
- Practic, ai renunțat la sport.
- Dacă o să fiu ales, patru ani voi fi sută la sută în politică.
- De ce la Cluj?
- Așa a decis conducerea partidului. Am primit votul dânșilor să fiu reprezentant la Cluj, să reprezint clujenii și România. Clujul este un oraș superb, un oraș cunoscut mie, iar șansele mele de a fi ales sunt mult mai mari acolo. Este important ca susținătorii partidului și fanii lui Dorinel Munteanu să aibă încredere.
"Nu vreau să fac multe promisiuni și să nu mă pot ține de ele"
- Ai candidat la Galați, acum, la locale, dar n-ai ieșit.
- Pentru consilier local. Am pierdut la mustață, dar asta nu m-a făcut să cedez, am ridicat stacheta și am ajuns să candidez la Cluj. Sunt convins că mă vor vota oamenii care au încredere în mine.
- Păi, și cum de-ai intrat tu în politică, ce treburi aveai tu?
- PMP mi-a dat votul de încredere. Am vorbit chiar cu domnul președinte Băsescu, apoi cu domnul Tomac. Este partidul care a susținut foarte mult proiectul sportului, dânșii au fost încântați de discuția pe care am avut-o.
- E sătulă lumea de vorbe de la politicieni, Dorinele!
- Sunt convins că voi reuși în cei patru ani să schimb ceva în sportul românesc. Eu nu vreau să fac multe promisiuni și să nu mă pot ține de ele, dar știu foarte bine ce lipsuri au sportul românesc în general și fotbalul în particular. Sunt convins că voi ajuta sportul și știu ce lipsește.
- Zi-mi repede, așa, ce vrei să schimbi?
- Legislația! Fotbalul românesc nu este ajutat de legislație. Fără o dezvoltare masivă, consistentă, n-avem cum să creștem. Investițiile sunt foarte mici, legile care susțin sportivul nu există. În acești 15 ani de când sunt în România m-am lovit de foarte multe lucruri care țin exact de ce-mi doresc să schimb în sportul românesc.