GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  CUPA COCA COLA

Hai la finală! Astăzi aflăm cîștigătoarele Cupei Coca-Cola!

Articol de GSP - Publicat duminica, 31 mai 2015 00:00

LPS Cluj - Colegiul Tehnic Banyai Janos, Odorheiu Secuiesc, la fete, şi Liceul Tehnic Constantin Brâncuşi, Petrila - Liceul Tehnologic Doamna Chiajna Ilfov, la băieţi, sînt finalele Cupei Coca-Cola

Zi lumină fotbal. Fotbal şi seara, sub reflectoarele din jurul terenului instalat în Parcul Tineretului. De la primele ore ale dimineţii, liceenii finalişti s-au echipat şi au intrat în focul luptei pentru marea finală. Spectacolul grupelor a fost deschis de Doamna Chiajna şi de echipa ei de băieţi, care a trecut de LPS Bacău după un meci care şi urmărit cu încetinitorul nu ţi-ar fi lăsat timp să respiri.

Nu uitaţi umbrela! Plouă cu goluri!

În tribune deja nu mai era loc nici pentru o poşetă cu chiuhaua. Umbrelele de ploaie au fost rebranduite rapid ca umbrele de soare, iar la chioşcul de îngheţată se forma o coadă precipitată, în pauzele de joc. Poate vă întrebaţi cum se vede fotbalul în parc? Ei bine, seamănă destul de mult cu baletul văzut din sală, dar mult mai în viteză. Fotbaliştii se mişcă mai graţios pe suprafaţa netedă decît pe iarbă şi la fiecare contraatac se aude o răpăială, ca de poante pe scena Operei.

Publicul nici n-apucă să aplaude un gol, că riscă să-l rateze pe următorul. În competiţia fetelor, primele au intrat pe teren "braziliencele" din Cîmpeni şi "italiencele" de la Mircea Eliade. Au remizat 2-2, sporind suspansul.

Partea de scoruri-fluviu a fost asigurată de favoritele de la Odorhei, care au cîştigat meciul cu Mircea Eliade cu 11-2. În grupa cealaltă de fete, echipa LPS Cluj a stabilit recordul de goluri al finalei, învingînd echipa din Voluntari cu 25-4.

Zicu de la Petrila

Atraşi de intensitatea meciurilor, trecătorii din parc au uitat de plimbare şi s-au strîns cu mîna streaşină, pe marginea terenului. În tribune, se formaseră deja galerii ad-hoc. Juniorii de la Sfîntul Pantelimon şi-au uimit admiratoarele atît cu driblingurile lor, cît şi cu frizurile de viitor fotbalist profesionist. Tensiunea şi soarele amiezii au încins spiritele. La meciul dintre Tg. Mureş şi Sfîntul Pantelimon a plouat şi cu cartonaşe, şi cu replici nervoase.


Cine ajunge în finala de mîine? Cine? Cînd s-au aprins primele lumini de seară în oraş, Parcul Tineretului încă-şi aştepta campionii. În meciul decisiv din Grupa 2 de băieţi, un atacant de la Petrila, cu profilul durduliu al lui Zicu, a stîrnit ironiile celor de la Sfântul Pantelimon. Coate, chicoteli, ca-n curtea şcolii. Puştiul plinuţ s-a dovedit însă arma secretă a hunedorenilor, dînd gol după gol. Şi calificîndu-şi echipa în finală, ca un adevărat erou al serii!

1

Clujul polisportiv

Fetele de la LPS Cluj au uimit Bucureştiul cu prospeţimea jocului lor. Nu numai că înscriu multe goluri, dar joacă foarte legat şi în viteză, un tiki-taka superb de la o poartă la alta. "Noi sîntem mai mult spre fotbalul brazilian. Încercăm un joc bazat pe tehnică, dar şi de forţă", explică profesorul clujencelor, Teodor Papuc.

Secretul lor? "Pregătirea fizică. Fetele practică şi alte discipline. Avem în echipă două handbaliste, două înotătoare, pe îngă fotbalistele legitimate la Olimpia. Participăm pentru a-l doilea an în această competiţie şi mergem din ce în ce mai bine", adaugă antrenorul. Dacă-l întrebi despre competiţie, domnul Papuc se declară foarte mulţumit de organizarea Cupei Coca-Cola, de la locale la finale. O singură dorinţă are: "Am văzut că băieţii fac spectacol, dar sper că am adus şi noi, cu fetele, partea noastră de contribuţie!".

 rezultate

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează