GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI „Cea mai importantă realizare a mea!” » Daniel Pancu, „Antrenorul lunii octombrie”. Interviu EXCLUSIV pentru GSP: „Ca selecționer, tu ești oglinda la ceea ce joacă echipa”

Articol de - Publicat marti, 05 noiembrie 2024 12:39 / Actualizat marti, 05 noiembrie 2024 12:39

Daniel Pancu (47 de ani) a câștigat pentru prima dată titlul "Antrenorul lunii", terminând pe prima poziție în două din cele trei categorii care votează lună de lună în proiectul "Cei mai buni".

Cu vulcanicul tehnician pe bancă, selecționata Under 21 a României a câștigat ambele partide disputate în luna octombrie. 6-2 cu Muntenegru și 3-1 cu Elveția și s-a calificat la a patra ediție de Campionat European consecutivă!

Pancu a adus spiritul de luptător în vestiarul "tineretului", echipa condusă de el a produs și unul dintre cele mai frumoase goluri văzute la "naţionale" în ultimele decenii!

- Domnule Pancu, felicitări, sunteți antrenorul lunii octombrie!
- Vă mulțumesc!

- Cum a fost luna aceasta pentru dumneavoastră?
- A fost fantastică! A fost una dintre cele mai frumoase luni din viața mea. Iar fotbalistic, de când antrenez e cea mai frumoasă pentru că s-a încununat cu această calificare. Cea mai importantă realizare a mea de până acum în antrenorat. În acești șase ani. Sper să fie doar începutul.

- Două victorii la scor, 6-2 cu Muntenegru și 3-1 cu Elveția. Care e mai frumoasă?
- Cea de pe Giulești cu siguranță! Am bătut recordul de goluri marcate într-un meci oficial de o echipă națională sub 21 a României. Ținând cont de calitatea adversarului, jocul din Giulești e cel mai important. A fost și împotriva celui mai greu și important adversar pe care l-am întâlnit. Evoluția noastră a fost una entuziasmantă.

Daniel Pancu: „Echipa asta mă reprezintă”

- Ați reușit să transformați un vestiar de copii în niște luptători...
- Dar nu le mai spuneți copii! Mulți dintre ei au deja patru ani la seniori. Pe mine mă derajează și cred că și pe ei. Celor născuți în 2004, 2005 puteți să le spuneți jucători încă tineri. Au dat dovadă de mare bărbăție, mult caracter, multă putere de luptă. Plus, calitatea cea mai importantă, foarte talentați și e păcat să n-ajungă la prima echipă.

- Vorbim de-a patra calificare la un Campionat European. La începutul mandatului vă așteptați la asta?
- Uuu! Mi-am propus să jucăm fotbal! Luați declarațiile mele de la numirea oficială ca selecționer. Am promis niște lucruri atunci și sunt bucuros că împreună cu staff-ul și cu echipa ajungem să ne și calificăm. Nu poate cineva să-mi schimbe modul de a privi fotbalul. Sunt convins că doar jucând bine, marcând goluri multe, poți ajunge să câștigi ceva important. Poți juca și mai slab, dar câștigurile sunt pe termen scurt sau maximum mediu.

- Ce fel de selecționer sunteți? Sau cum vă place să vă vadă lumea?
- Ca selecționer, tu ești oglinda la ceea ce joacă echipa! Echipa asta mă reprezintă. Am mai reușit lucrul ăsta la Rapid după un an și jumătate, acolo a fost un proces mult mai lung. Din păcate, s-a terminat prost pentru că nu intra mingea în poartă. Aici s-a terminat foarte frumos și sper să fie doar începutul. E o meserie diferită cea de selecționer, iar ca să fii un bun selecționer ai nevoie de minimum două calificări și minimum trei sau patru ani în această funcție.

„Să facem un turneu final de care să fim mândri!”

- V-au trecut prin mână sute de jucători...
- Între o sută și două sute.

- Avem viitor la Under 21?
- Mă uit după jucători din 2005, 2006. Este foarte important ca și la acest turneu final să fie prezenți jucători mai mici, pentru că ei reprezintă viitorul și sunt jucători cărora le-ar prinde extraordinar de bine pentru experiența lor un turneu final. Pentru a aborda calificările viitoare cu șanse bune de a merge la al cincilea turneu final.

- Obiectivul din 2024 l-ați îndeplinit, ce vă propuneți în 2025?
- Să facem un turneu final de care să fim mândri! Și noi, și dumneavoastră, și toată lumea. Ăsta e obiectivul pe anul viitor.

Pentru această categorie, "Antrenorul lunii", Gazeta a nominalizat 3 tehnicieni: Elias Charalambous (FCSB), Daniel Pancu (România U21) și Valentin Suciu (Sepsi).

Pe lista preliminară au mai fost: Mircea Lucescu (echipa națională), Ioan Ovidiu Sabău (U Cluj), Mircea Rednic (UTA Arad) și Robert Ilyes (Csikszereda).

Cum se votează pentru "Jucătorul lunii" și "Antrenorul lunii"

Algoritmul folosit pentru stabilirea câștigătorilor este unul foarte simplu. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi votează 3 categorii: cititorii GSP.ro, jurnaliștii din redacție și câte cinci specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți), care se schimbă de la o lună la alta. Primul clasat în fiecare top primește câte 5 puncte, cel de pe locul 2, 4 puncte etc. Votul redacției GSP contează dublu.

CLASAMENT FINAL Antrenorul lunii octombrie 2024

1. Daniel Pancu

19p

2. Elias Charalambous

13p

3. Valentin Suciu

9p

CLASAMENT DETALIAT

Votul cititorilor

1. Elias Charalambous

5p

2. Daniel Pancu

4p

3. Valentin Suciu

3p

Votul jurnaliștilor GSP

1. Daniel Pancu

10p

2. Elias Charalambous

8p

3. Valentin Suciu

6p

Votul specialiștilor

1. Daniel Pancu

5p

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ruptură totală la Rapid înaintea derby-ului cu Dinamo » Marius Șumudică a sărit să bată un oficial al clubului
Superliga
Ruptură totală la Rapid înaintea derby-ului cu Dinamo » Marius Șumudică a sărit să bată un oficial al clubului
Chestionat de reporterii GSP, celebrul Patrick Vieira a rezumat la un singur cuvânt primul dialog avut cu Dan Șucu
Campionate
Chestionat de reporterii GSP, celebrul Patrick Vieira a rezumat la un singur cuvânt primul dialog avut cu Dan Șucu
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu
Campionate
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (1)
Dobermannul
Dobermannul  •  05 Noiembrie 2024, 13:00

A batut arbitrul? Se poare ca nu. Atunci e antrenorul lunii pentru ca s-a oprit sau l-au oprit jucatorii sa bata arbitrul...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează