GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  A.S. DAN CHILOM

Marcel Puşcaş i-a antrenat pentru o seară pe copiii pregătiţi de Dan Chilom şi susţinuţi de Gazeta Sporturilor: "Nu vă dezlipiţi de minge!"

Articol de - Publicat vineri, 30 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 30 noiembrie 2012 00:28

Fostul jucător al Stelei i-a învăţat cîteva trucuri cu mingea pe micuţii de 10 ani

După Gigi Mulţescu, a venit rîndul lui Marcel Puşcaş să le arate copiilor antrenaţi de Dan Chilom ce înseamnă fotbalul adevărat. Gazeta Sporturilor le-a promis micuţilor că va invita la şedinţele lor de pregătire figuri reprezentative din fotbalul românesc.

Nerăbdător să înceapă treaba, Marcel Puşcaş a făcut rapid cunoştinţă cu micuţii prezenţi la antrenament şi le-a dăruit acestora cîteva mingi. "Eu lucrez doar cu mingea. Fie că te joci, fie că alergi, trebuie să ai mereu o minge la picior sau în mînă. Să te obişnuieşti cu ea!", le-a transmis Puşcaş copiilor.

Zis şi făcut! După o scurtă încălzire, desigur!, cu balonul aproape, fostul mijlocaş al Stelei din anii '80 i-a invitat pe puşti la joc. A stat mereu aproape de ei, le-a dat sfaturi şi, nu de puţine ori, chiar a intrat în combinaţii cu cei mici. Ba chiar a încercat şi poarta, pe care a nimerit-o în cîteva rînduri ca pe vremea cînd cîştiga singurul său titlu din carieră cu Steaua.

Descoperitorul de talente
"Terenul este mare, nu trebuie să veniţi toţi aproape de minge, va ajunge şi la voi dacă vă demarcaţi!", le-a strigat Puşcaş celor mici atunci cînd toţi cereu mingea dintr-un aut. A oprit jocul şi le-a explicat acestora cum ar trebui să decurgă faza. Aşa cum le explica şi lui Linkar sau lui Keşeru la Oradea, unde, în 1995, a înfiinţat prima şcoală privată de fotbal din România.

După mai bine de o oră, fluierul lui Marcel Puşcaş a întrerupt antrenamentul. El le-a dăruit copiilor tricouri, şepci şi ciocolată. Şi le-a promis că va reveni cît de curînd pentru încă o oră de fotbal adevărat!

28 de fotbalişti de Liga 1 a promovat şcoala de fotbal a lui Marcel Puşcaş, în perioada 1995-2001


"Eu, la 10 ani, jucam fotbal pe un teren de zgură. În prezent, cei mici au condiţii mai bune. Dacă joacă fotbal din plăcere, vor ajunge departe"
Marcel Puşcaş

Se pregătesc de ProLuceafărul
Copiii de la "A.S. Dan Chilom" aşteaptă unul dintre cele mai importante turnee ale anului: ProLuceafărul. Competiţia se va desfăşura în perioada 7-9 decembrie şi va aduna la start formaţii importante precum Academia "Gheorghe Hagi", Sportul, Dinamo, Petrolul, Alba Iulia şi Ariston (Bulgaria).

Puşcaş, "omul numărul unu"
Lui Marcel Puşcaş îi place să-şi spună "omul numărul unu". De ce? "Am cîştigat un titlu ca jucător cu Steaua, am în palmares o retrogradare, o promovare, o prezenţă în Cupa UEFA, una în Cupa Cupelor, o selecţie la echipa naţională. Iar lista poate continua". La doar 32 de ani, Marcel Puşcaş o antrena pe Rapid, iar în C.V. şi-a mai trecut şi funcţia de preşedinte la Stelei. În prezent, el candidează pentru un loc în Parlament: "Îmi doresc să construiesc un complex sportiv în Drumul Taberei. Există mult talent în zonă, copiilor le trebuie însă şi un loc unde să se dezvolte".

Candidează cu slogan din fotbal
Puşcaş este "omul numărul 1" pentru că "am un titlu cu Steaua, o retrogradare, o promovare, o prezenţă în Cupa UEFA, una în Cupa Cupelor, o selecţie la «naţională»". El a mai antrenat la Rapid şi a fost preşedintele Stelei. În prezent, candidează pentru un loc în Parlament cu un slogan împrumutat din fotbal: "Pe ei, pe ei, pe mama lor!".

Expl foto: Dacă aveţi un copil talentat născut în 2002 sau 2003 căruia îi place fotbalul, puteţi trimite un e-mail la adresa [email protected].
Foto: Ştefan Constantin

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scapată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scapată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (1)
renegatul_
renegatul_  •  30 Noiembrie 2012, 05:23

Bravo! Foarte buna initiativa GSP...la mai multe!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează