GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  LIBERTATEA

INVESTIGAȚIE LIBERTATEA De teama cutremurului, românii și-au făcut RECORD de asigurări! Dar Libertatea publică azi un document EXPLOZIV: statul e vraiște, nu e capabil să protejeze asigurații!

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 martie 2023 08:14 / Actualizat vineri, 03 martie 2023 08:22

După seismele din Oltenia, dar și ca urmare a cutremurelor catastrofale din Turcia și Siria, februarie 2023 a avut o săptămână în care s-a dublat rata românilor care și-au asigurat locuința, față de aceeași perioadă a anului trecut.

 Au apărut 50.000 de contracte noi, într-o singură lună. În același timp, piața asigurărilor din România este ea însăși zguduită de efectele în serie ale companiilor care au dat faliment sau nu îndeplinesc cerințele legale de solvabilitate și nu plătesc pagubele. Piața de asigurări a devenit, prin Euroins, industria cea mai dată în judecată din România. O singură companie de asigurări a adunat 102.000 de procese în doar 4 ani, în condițiile în care statul face apeluri repetate la oameni să aibă încredere în conceptul de asigurare și să plătească pentru garantarea bunurilor și caselor.

  • Libertatea publică azi concluziile dintr-un document intern al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), care, pe 27 de pagini, arată cum statul eșuează în a proteja asigurații, pentru că ASF practică „o rostogolire a constatărilor de la un control la altul, fără măsuri de ordin operațional împotriva societăților” care nu respectă legea și nu despăgubesc păgubiții.  
  • În același timp, o plângere a unui angajat ASF la adresa șefilor propriei instituții a ajuns să fie recent investigată de DIICOT, conform unor surse la curent cu dosarul.  Libertatea publică astăzi, integral, nota internă a ASF. 
  • Evenimentele povestite în notă arată cum lucrează statul pe piața asigurărilor, una în care cetățenii și firmele din România plătesc anual mai mult de 3 miliarde de euro, echivalentul a 1,1% din PIB. Privite de aproape, faptele descrise de notă oglindesc un adevărat „Decalog al slăbiciunii lucrului la autoritățile de stat”. 

CITEȘTE INVESTIGAȚIA LIBERTATEA AICI! 

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Campionate
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
România, bătută strașnic de Olanda: diferență rar întâlnită în handbal! Semne rele înaintea Campionatului European » Cele două jucătoare evidențiate
Handbal
România, bătută strașnic de Olanda: diferență rar întâlnită în handbal! Semne rele înaintea Campionatului European » Cele două jucătoare evidențiate
Vedeta Rapidului se pregătește de nuntă: „Va fi EPIC! A meritat așteptarea”
Superliga
Vedeta Rapidului se pregătește de nuntă: „Va fi EPIC! A meritat așteptarea”

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (2)
corectorul
corectorul  •  03 Martie 2023, 11:04

„Decalog al slăbiciunii lucrului la autoritățile de stat”! Si mai este blamat limbajul de lemn, birocratia sau „spusul nimicului” in cazul bugetarilor! Pai, luati si vedeti aici „exprimare pamant” a jurnalistului!

realsteaua
realsteaua  •  03 Martie 2023, 09:55

În cazul unui cutremur sau o serie de cutremure ca și cel din Turcia, firmele de asigurări, după ce ani de zile au primit de la persoane fizice banii pentru asigurarea locuinței și a bunurilor fără să facă absolut nimic, vor tărăgăna plata despăgubirilor și-i vor aduce pe oameni în pragul nebuniei. Vor tergiversa dosarul până la infinit. Cunosc caz în asigurări de sănătate cât a fost nevoie ca rudele unei peroane să intre în posesia banilor pe caz de boală și deces ( și asta în condițiile în care ai un acoperiș deasupra capului și ai unde să dormi ). Eu nu le-aș plăti nici măcar un sfanț pentru asigurări de orice fel.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează