GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  

Energie pentru mai multă mișcare și rezistență la efort

Articol de GSP - Publicat luni, 11 februarie 2019 17:55

De câte ori nu te-ai gândit că de mâine începi să alergi? Sau să mergi la sală? Poate că ți-e greu după o zi obositoare la serviciu sau aproape îți dai sufletul după o oră de efort susținut. Și ISOSTAR știe asta. Îi susține pe sportivii de performanță încă din 1977, indiferent de sportul practicat sau nivelul de performanță. Batoanele, gelurile sau băuturile hidratante ISOSTAR sunt obișnuite în nutriția campionilor, de ce să nu le încerci și tu, mai ales că au doar ingrediente alimentare în compoziție?

Se știe că, pe lângă antrenament, motivație și forma fizică, alimentația este foarte importantă în maximizarea rezultatelor sportive. O dietă echilibrată contribuie la îmbunătățirea performanței și ajută recuperarea, limitând accidentările musculare ce pot interveni în timpul exercițiilor, chiar dacă nu faci sport de performanță. Fie că participi la maraton sau pur și simplu alergi, înoți, mergi la sală sau cu bicicleta ori te antrenezi pentru întreceri sportive diverse, organismul are nevoi nutritive speciale în timpul unui efort susținut sau după acesta. De peste 40 de ani, nutriționiștii de la ISOSTAR îți propun produse din simple, gustoase, exclusiv din ingrediente alimentareși ușor de strecurat în geanta de antrenament. Fiecare produs ține cont de:

  1. Momentul de consum: înainte, în timpul, după efortul sportiv;
  2. Nivelul de performanță (gradul de tehnicitate) și stilul de viaţă: practic, natural, sanatos, gustos.
  3. Nevoile tale de sportiv: hidratare, energizare, dezvoltare musculară, recuperare.

 

BATOANELE ISOSTAR PENTRU REZISTENȚĂ LA EFORT ȘI RECUPERARE RAPIDĂ 

Poate că ți s-a întâmplat adesea, exersând  în aer liber sau la sală, să simți că nu mai poți să continui, după doar câteva zeci de minute… Este adevărat, rezistența la efort e dată de nivelul de antrenament, dar optimizarea rezervelor de glicogen poate face diferența. Rezervele organismului fiind limitate, trebuie să te asiguri că pentru eforturile de lungă durată și intensitate ai la indemână un baton energizant, pentru menținerea nivelului glicemic și alimentarea mușchilor. În acest fel reziști mai mult timp la efort, iar starea de oboseală se instalează mult mai târziu.

Cu cereale crocante, ciocolată, banane, merișor, caise, alune sau guarana, batoanele Isostar sunt delicioase, îți refac rezervele de energie și te ajută să îți depășești limitele, sportivii le folosesc de mult.

Isostar a fost votat recent de consumatorii români drept nr. 1 la categoria Batoane Sport, pentru că „oferă cel mai înalt nivel al calitãtii potrivit opiniei şi experienţei personale". Batoanele Isostar au obținut prestigioasa medalie a calitatii QUDAL 2018-2019, conform Institutului de cercetare ICERTAS Elveția.

Batoanele energizante Isostar se recomandã eforturilor sportive de anduranță (efort mai mare de 60-90 minute) sau chiar în timpul activitãţilor sportive preferate pentru evitarea oboselii. Acestea sunt fabricate din ingrediente exclusiv alimentare. Produsele sunt testate şi controlate, având garanţia anti-doping Isostar Clean Engagement. 

 

  • Batoanele Isostar High Energy (3x40g, 158kcal/40g)au în compoziție carbohidraţi simpli  şi complecşi, cu eliberare lentă, pentru creșterea rezistenței. Sunt bogate în vitamine (E, C, B1, B2, PP, B6) destinate nevoilor particulare ale organismului în efort și au conținut redus de grăsimi, fiind ușor de digerat. Le găsești la raionul dietetice din supermarket, în magazine de echipament sportiv sau în locații de sport, în 3 variante delicioase, perfecte pentru consum înaintea şi în timpul sesiunilor de antrenament ori competiţiilor: Baton Sport Banane, Stafide și Merișoare, Ciocolată. 
  • Batoanele  Isostar Cereal Max Energy (3x55g, 217 kcal/baton) reprezintă porţia perfectã de nutrienţi pentru o zi din viaţa unui sportiv, în proporţia recomandatã de nutriţionişti: 16% proteine ce contribuie la menţinerea masei musculare, 60% carbohidraţi simpli şi complecşi ce îţi aduc necesarul de energie, 23% lipide, energie suplimentarã pentru efortul sportiv prelungit. Cereal Max sunt bogate în vitamine: C, E şi B2 (protecţie antioxidantã a componentelor celulare), vitamina B6 (funcţionarea normalã a globulelor roşii din sânge, cu rol esenţial în oxigenarea ţesuturilor musculare, vitamina C (reduce oboseala). Le găsești în două variante: Alune-Ciocolată și Mere-Caise
  • Batoanele IsostarENDURANCE + (3x40g, 156 kcal/baton) suntideale în sporturile de anduranță ce presupun efort intens și prelungit (mai mult de 2 ore). Sunt batoane delicioase, în special apreciate de sportivii de top pentru gustul bun și beneficiile nutritive.
  • Batoanele Isostar Reload Energy (6x23g, 95kcal/baton)sunt ideale pentru recuperarea mai rapidă după efort. Astfel, în intervalul de cca 30 de minute după efort, există o fereastră metabolică, în care organismul are nevoie, pe lângă hidratare, de un mix de carbohidrați (pentru refacerea rezervelor de glicogen) și proteine (pentru protecția musculară). Isostar te ajută să scurtezi perioada de recuperare după efort.
  • Batoanele Isostar High Protein25% sunt bogate în proteine (25%), cu un conţinut bogat în vitamine: B1, B2, B6, C, E si PP, favorizând dezvoltarea forţei fizice şi a musculaturii. Se pot consuma (însoțite de o băutură) în timpul exercițiilor și la 15 minute după terminarea lor.Se găsesc în două variante: Căpșuniși Alune (133kcal/35g/baton)
  • Batoanele Isostar Essential Energy(125 kcal/35g)sunt delicioase batoane energizante vegane, de post.Sunt o sursă excelentă de carbohidrați din fructe (62,3% pastă de curmale, 15% fulgi de ovăz integral) și conțin tiamină (vitamina B1) cu un rol important în metabolismul energetic. Se pot consuma înaintea sau în timpul antrenamentelor sau competițiilor. Se găsesc în două variante: Banane sau

Le poţi gãsi pe toate în marile lanțuri de supermarket, magazinele de echipament sportiv, salile de fitness sau sportive selecționate, magazinele DM şi online, pe www.nutrivita.ro

 

Suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască o alimentație echilibrată şi un stil de viață sănătos. A se consuma în cadrul unei alimentaţii variate şi echilibrate şi a unui stil de viaţã sãnãtos.

 

Aflã mai multe pe www.nutrivita.ro, unic importator  și fb/IsostarRomania.

 

SFATUL ISOSTAR

Faci sport? Nu neglija alimentația! (Antonela Manac, multiplă campioană națională la triatlon)

Carbohidrații. Ai auzit de pasta-party înainte de un mare eveniment sportiv? Nu este doar o legendă printre sportivi, dar și un îndemn specific pentru pregătirea participanților la competiție. Asta pentru că hidrații de carbon sunt cuvintele magice în nutriția sportivă. Aceștia sunt o sursă rapidă de energie în timpul efortului fizic. Sunt preferați carbohidrații complecși, adică făinoasele integrale. Glucoza conținută în ele redau mușchilor energia de care au nevoie. Organismul nu poate stoca decât cantități mici de glucoză, rezerve care sunt imediat consumate în timpul exercițiului intens, de aceea e important să ne refacem rapid stocul de glucide.

Proteinele. Proteinele sunt esențiale pentru masa musculară. Alimentele bogate în proteine sunt peștele, carnea sau soia (proteine vegetale). Dacă ții o dietă proteică, nu uita să bei multe lichide, acesta fiind singurul mod în care reziduurile proteice pot fi eliminate din organism pe cale renală.

Lipidele. Lipidele îți dau energie și sunt implicate în numeroase procese metabolice. Alimentele cele mai bogate în lipide sunt uleiurile, grăsimile, untul, brânza. Ideal de consumate în porții mici, asemeni carbohidraților simpli (zahărul) dacă ții la siluetă și vrei pachețele de mușchi, nu de grăsime.

Și acizii grași (componentele lipidelor) pot fi folosiți ca sursă de energie. Ei provin din țesutul adipos și iau locul carbohidraților în prelungirea și moderarea intensității exercițiilor. Dacă exercițiul durează 30 minute, doar 10% din energie este furnizată de lipide. Dacă durează 3 ore și jumătate, 60% din energie provine din lipide.

 

Știai că?...

În perioade de efort fizic intens, specialiștii recomandă o dietă cu mai puține grăsimi și mai multe glucide complexe (paste, orez)? În timpul exercițiilor, mușchii au nevoie de „carburant”, respectiv glucoză și/sau acizi grași, pe care corpul îi convertește în energie mecanică.

Glucoza este stocată în organism sub formă de glicogen, în mușchi și ficat. Rezervele de glicogen sunt mici (250-400 g) și practic se epuizează după 30-90 minute de exerciții (în funcție de intensitatea lor). Scăderea zahărului în sânge este resimțită ca foame sau ca senzația de „scurgere”.

O excelentă sursă de carbohidrați simpli (energie rapidă) și complecși (eliberare lentă în timp) o reprezintă batoanele energizante sau proteice de la Isostar, liderul nutriției sportive în Europa, de peste 40 de ani. Din ingrediente exclusiv alimentare, acestea te ajută să-ți crești rezistența la efort în mod ușor și convenabil.

Descoperă-le pe toate pe www.nutrivita.ro sau la raionul de produse dietetice din supermarket, în magazinele cu echipament sportiv, săli de fitness și sport.

 

 

Citește și:
Blestemul accidentărilor continuă! Titularul de la FCSB, OUT până în 2025 » Campioana primește o nouă lovitură grea
Superliga
Blestemul accidentărilor continuă! Titularul de la FCSB, OUT până în 2025 » Campioana primește o nouă lovitură grea
Silviu Prigoană a murit » De ce a refuzat vehement să investească la clubul din Superliga: „M-a dezgustat”
Superliga
Silviu Prigoană a murit » De ce a refuzat vehement să investească la clubul din Superliga: „M-a dezgustat”
Stadionul din Pripyat, de lângă Cernobîl, arată într-un mod incredibil: ce a crescut în locul gazonului, la 38 de ani de la dezastru
Campionate
Stadionul din Pripyat, de lângă Cernobîl, arată într-un mod incredibil: ce a crescut în locul gazonului, la 38 de ani de la dezastru

Stadionul din Pripyat, de lângă Cernobîl, arată într-un mod incredibil: ce a crescut în locul gazonului, la 38 de ani de la dezastru

Preoți-antrenori, 2500 de mici, mămăligă amestecată cu bormașina și o galerie cu Mirel Rădoi, Claudiu Răducanu sau Adi Ilie prezenți » GSP a asistat la „cuplajul anului”, la o parohie: „Mama nu m-a lăsat, dar m-a vopsit mamaie”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează