GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Fitnessul pentru începători: cele mai comune mituri şi explicaţiile lor

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 mai 2024 17:50 / Actualizat miercuri, 22 mai 2024 17:52

Sportul la sala de fitness se număra printre primele alegeri ale celor ce-şi doresc un stil de viaţă sănătos şi mai multă mişcare. Sălile de fitness sunt accesibile, oferă acces la mai multe tipuri de antrenament şi se pretează oricărui nivel de anduranţa şi rezistenţă. Cu cât popularitatea fitnessului creşte, cu atât apar mai multe mituri legate de acest tip de mişcare.

Ca să îţi fie mai uşor să faci primii paşi în fitness, am demontat cele mai comune mituri din acest domeniu:

Toată lumea trebuie să meargă la sala de fitness

Antrenamentele în sala de fitness au o mulţime de beneficii şi sunt din ce în ce mai populare când vine vorba de sport. Totuşi, asta nu înseamnă că ele sunt potrivite pentru toată lumea sau că orice persoană ar trebui să meargă la sală.

Există o mulţime de alte sporturi pe care le poţi încerca dacă nu îţi place să mergi la sală, de la tenis şi până la înot, dans, trasee montane cu bicicleta full suspension sau box.

Abdomene = six pack

Mitul că sesiunile intense de abdomene te ajută să obţii un six pack sau pătrațele de invidiat este destul de vechi şi foarte departe de adevăr. Că muşchii abdominali să devină vizibili, ai nevoie de un procent de grăsime corporală foarte scăzut, lucru ce se nu se poate obţine exclusiv cu ajutorul sportului.

O alimentaţie corectă, mai exact un deficit caloric controlat şi adecvat obiectivelor tale te poate ajuta să scazi procentul de grăsime corporală. Mai apoi, trebuie să faci şi sport, asta ca în procesul de slăbire să păstrezi masa musculară şi să obţii un corp tonifiat.

Trebuie să ştii că abdomenul cu pătrațele nu este un barometru al nivelului de fitness, dimpotrivă. De cele mai multe ori, un corp mult prea tonifiat poate veni la pachet cu dereglări hormonale sau tulburări alimentare.

Trebuie să transpiri ca să slăbeşti

Un alt mit foarte vechi din industria fitnessului este că trebuie să transpiri ca să slăbeşti. Din fericire, nu trebuie să porţi corsete sau să faci împachetări cu folie alimentară ca să slăbeşti, ci ai nevoie doar de un deficit caloric. Atunci când mănânci mai puţine calorii decât arzi are loc pierderea în greutate. Cu mişcare şi o alimentaţie cu un uşor deficit caloric poţi slăbi sustenabil, fără să îţi stresezi organismul.

Dacă vrei să arzi mai multe calorii cu ajutorul sportului, poţi să incluzi exerciţiile cardio, care stimulează sistemul cardiovascular şi ridică pulsul, în rutina ta. Acestea includ alergarea, înotul sau chiar plimbările ori traseele cu bicicleta. Poţi să optezi pentru o bicicletă full suspension sau MTB dacă preferi traseele montane.

Bicicletele full suspension sunt potrivite şi pentru oraş, aşa că nu va fi nevoie să cumperi două modele. Printre cele mai populare modele de biciclete full suspension se numără cele Free Ride, dar şi cele Trail.

Ai nevoie de un antrenor personal

Dacă vrei să mergi la sala de fitness nu ai nevoie neapărat de un antrenor personal. Da, acesta te poate ajuta atunci când eşti la început de drum, în special în înţelegerea exerciţiilor şi corectarea posturii, însă poţi începe să lucrezi în sală şi pe cont propriu.

Cauta cât mai multe informaţii utile, documentează-te şi începe cu exerciţii simple, pe care le poţi controla. Nu încearcă să lucrezi cu greutăţi mari la început şi nici nu te grăbi să testezi aparate cărora nu le înţelegi mecanismul de funcţionare.

Bineînţeles, când ai întrebări punctuale sau ai nevoie de ajutor pentru a ajusta un aparat sau a înţelege cum funcţionează, poţi cere sfatul unui antrenor din sală. Antrenorii din sălile de fitness nu sunt acolo doar pentru a oferi şedinţe 1 la 1, ci şi pentru a-i ajuta pe cei ce au nedumeriri său întrebări.

Miturile din lumea fitnessului nu trebuie să îţi afecteze obiectivele şi relaţia cu sportul. Te poţi bucura de fitness indiferent de nivelul de anduranţa şi forţa, fără să fie nevoie să te înfometezi sau să îţi epuizezi corpul. Totul este despre echilibru şi ascultarea propriului corp.

Citește și:
Dezastru! Campioana României s-a destrămat din cauza problemelor financiare » Vedetele se îndreaptă către Rapid
Baschet
Dezastru! Campioana României s-a destrămat din cauza problemelor financiare » Vedetele se îndreaptă către Rapid
Din altă lume! Megaorașul din China despre care nu vorbește nimeni, dar e la nivel de Shanghai și Beijing » Stadionul se încadrează în peisajul futurist
Campionate
Din altă lume! Megaorașul din China despre care nu vorbește nimeni, dar e la nivel de Shanghai și Beijing » Stadionul se încadrează în peisajul futurist
Gică Hagi pregătește revenirea iernii » Lucrează la aducerea fostului căpitan de la Farul
Superliga
Gică Hagi pregătește revenirea iernii » Lucrează la aducerea fostului căpitan de la Farul

Singura condiție ca Dan Negru să mai prezinte un Revelion: „Doar așa o fac, dar e imposibil să se mai întâmple”

CFR Cluj i-a adus atacant din Italia lui Dan Petrescu: „Îl vom prezenta după Revelion” » GSP știe numele și detaliile afacerii


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează