Articol de GSP - Publicat vineri, 07 iulie 2017 21:29
Columbianul Egan Bernal, de doar 20 de ani, a câștigat etapa a doua. Poreclit ”noul Quintana”, sud-americanul știe deja unde va ajunge anul viitor, la Team Sky.
Columbienii continuă să surprindă la ediția din acest an a Turului Ciclist al Sibiului. După ce, o zi mai devreme, Edwin Avila, de la continentala americană Team Illuminate, a trecut primul linia de sosire, la finalul primei etape, cu un avans de 43 de secunde față de următorul clasat, Eduard Grosu, ieri un alt sud-american a fost în centrul atenției.
Egan Bernal, component al echipei pro-continentale Androni Sidermec Bottecchia, s-a aflat în plutonul fruntaș pe cățărarea de categorie specială de la Bâlea, iar când mai erau patru kilometri până la finiș a luat-o la goană pur și simplu, punând între el și următorul sosit un minut și 23 de secunde.
Cu o astfel de evoluție și cu o strategie bună în etapa de astăzi, care se va încheia tot cu o cățărare, dar de categoria A, la Păltiniș, columbianul și-ar putea asigura încă de astăzi laurii ediției din acest an a Turului Ciclist al Sibiului.
Evoluția lui Bernal din Turul Ciclist al Sibiului nu este o surpriză. Columbianul a avut un start de sezon foarte bună, clasându-se pe locul secund în Giro de'll Apennino. Totodată, ciclistul echipei Androni și-a adjudecat tricoul celui mai tânăr ciclist atât în Settimana Internazionale Coppi e Bartali, cât și în Turul Alpilor.
De altfel, Bernal - poreclit de Cyclingnews.com "noul Quintana" - a și fost vândut pentru sezonul 2018 echipei Team Sky, un pas mare în cariera sa.
La Bâlea Lac, al doilea a trecut linia de sosire Colin Stüssl, de la Team Roth Akros, o echipă formată dintr-un nucleu de ciclişti de la IAM Cycling, desfiinţată la finalul anului trecut, din cauza unor probleme. Podiumul a fost completat de Jonny Clarke (UnitedHealthCare).
Astăzi, pe cicliști îi așteaptă o nouă etapă foarte lungă, cu numai 300 de metri mai mică decât prima: 211,5 km. Cicliștii vor ajunge până la Sebeș, în județul Alba, apoi în Mărginimea Sibiului, pentru ca finișul să fie la Păltiniș, la o altitudine de 1.450 metri.