GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  INTERVIU

INTERVIU EXCLUSIV „Mai întâi a ieșit burta din avion, după Jardel” » A înfruntat marele Inter la Brașov, a fost dorit de Dinamo sau Rapid și a trăit un episod halucinant: „Antrenorul a venit cu 3-4 plicuri în vestiar”

Mihai Stere, interviu fără menajamente cu GSP.ro +33   FOTO
Mihai Stere, interviu fără menajamente cu GSP.ro

Articol de , - Publicat vineri, 11 octombrie 2024, 13:10 / Actualizat vineri, 11 octombrie 2024 13:50

Gazeta l-a vizitat pe fostul fotbalist din Liga 1, Mihai Stere, la Brașov: fotbalistul cu peste 200 de meciuri în LIga 1 dezvăluie transferurile ratate la Dinamo și Rapid, dubla istorică în Cupa UEFA cu Inter, un episod bizar din vestiarul FC Brașov în care un antrenor proaspăt instalat a venit cu plicuri pentru jucători, dar povestește și amintiri cu mai multe personaje din fotbalul românesc, precum Răzvan Lucescu, Nicolae Manea sau Marius Lăcătuș.

În prezent antrenor la Olimpic Zărnești, în Liga a 3-a, Mihai Stere locuiește în Brașov, oraș de care s-a atașat atât de mult în perioada în care evolua în Liga 1, încât a deci să nu-l mai părăsească odată ajuns la final de carieră fotbalistică, deși este orginiar din Constanța:

„Am început fotbalul la șapte ani. Au fost câteva cluburi pe la care am trecut până să ajung la Farul Constanța, dar am rămas până la vârsta de 18 ani. Poate și șansa de a mă naște, de a copilări la 30 de metri de stadion a contat în alegerea unei astfel de cariere. Am petrecut toată copilăria mea în curtea stadionului. În ultimul an de juniorat am făcut parte dintr-o echipă foarte bună de juniori. Erau jucători precum Denis Șerban sau Pitu”.

Fostul fotbalist povestește că a fost practic luat de pe bară, ca echipa să iasă la număr: „Stând zi de zi acolo, Dumnezeu să-l ierte, Iosif Bukossi (n.r. - tehnicianul care l-a descoperit pe Gheorghe Hagi), antrenorul care era în perioada aceea Farul, vedea foarte mulți copii în curtea stadionului. S-a întâmplat ca atunci când cei de vârsta mea aveau antrenamente să fie număr impar și ruga aleatoriu câte un copil, dacă poate să suplinească acel loc ca să se poată juca. M-a luat o dată, de două ori, și a văzut ceva la mine. De acolo a început aventura mea fotbalistică”.

+28 FOTO

„Singura noastră preocupare, când terminam școala, era fotbalul, trebuia să fim pe stradă”

Stere își aduce aminte de ce semnifica fotbalul pentru un copil înainte de 1990: „Nu erau alte rigori, doar că nu existau în acea perioadă telefoanele, tabletele. Singura noastră preocupare, când terminam școala, era fotbalul, trebuia să fim pe stradă. Strada însemna joc. Te jucai. Dacă azi ieșim pe stradă, pe la orele prânzului, nu se mai joacă nimeni”.

Mihai Stere, despre scandalul de la U19: „Li se pare o corvoadă. Acești jucători nu vor face pasul către fotbalul mare”

Primul trial, la majorat, nu a fost de bun augur pentru Mihai Stere, care a ajuns în eșalonul secund: „La 18 ani am luat primele legături cu prima echipă, dar n-am jucat din prima, au fost promovați fotbaliști precum Dennis Șerban sau Adrian Pitu.

Mă înțeleg foarte bine cu ei și azi. M-am dus la Midia Năvodari, în Liga a 2-a, pentru ca șase luni mai târziu, în decembrie 1996, să mă întorc la Constanța. În perioada aceea se făceau trialuri. S-a făcut un trial în vară. Ion Marin era antrenor la Farul. La trialul din vară au prins echipa undeva la vreo șase jucători. Nu m-au oprit, nu m-au chemat la echipa mare”, a povestit Stere pentru GSP.ro.

„În iarnă, s-a mai făcut încă unul. Iar pe 5-6 ianuarie, anul următor, m-a chemat la prima echipă. Jucasem foarte bine în vară, chiar am avut o discuție cu Ion Marin, în care l-am întrebat de ce nu m-a chemat de atunci, că acum fusesem mai slab și mi-a spus că doar avea nevoie de alte poziții în echipă, dar că mă avea pe listă. Țin minte că primul meci al meu a fost cu Universitatea Cluj și am pierdut 3-0 în care m-a băgat titular Ion Marin”, a explicat fostul fotbalist.

Aveam colegi mult mai buni decât mine, Luțu te dribla și pe linia porții. Jucătorul din ziua de azi nu mai driblează, parcă nu mai sunt mulți jucători cu calități individuale. Fotbaliști care să-ți fie decisivi.
- Mihai Stere, fost fotbalist FC Brașov

Întrebat de cazul recent în care Ion Marin a trimis doi jucători de la lotul național acasă pentru că nu au vrut să mai intre pe final de partidă, Mihai Stere pune întregul eveniment pe seama fotbaliștilor, în niciun caz pe metodele dure ale tehnicianului.

„Parcă mentalitatea celor tineri nu mai e ca acum mulți ani. Ei ar trebui să fie responsabilizați mult mai mult, dându-le și exemple mult mai multe. Știu jucători care au câștigat Champions League intrând în minutele de final.

Acum cred că e o corvoadă pentru ei să-i scoți în minutul 3 la încălzire, să-i bagi minutul 60. E o corvoadă și atunci renunță. Oricum, părerea mea e că acești jucători nu vor face pasul către fotbalul mare. Ion Marin nu avea un comportament dur cu jucătorii, nu e un exces de zel”, a declarat Stere pentru GSP.

„Poate cel mai mare regret”. Povestea transferului ratat la Dinamo

Deși era încă un copil, Mihai Stere a avut o oportunitate de a ajunge în Ștefan cel Mare, echipă aflată atunci la un vârf din ultimele decenii, pregătită de Cornel Dinu, tehnician sub comanda căruia „câinii” au și câștigat eventul.

„Am stat foarte puțin, am făcut două cantonamente cu Dinamo. Florin Marin era atunci secund și mă știa de la Farul. După al doilea cantonament, în Franța, Dinu mi-a zis să rămân la Dinamo. Aveau satelit pe Poiana Câmpina, mi s-a spus că voi face pregătirea cu Dinamo, dar sâmbăta sau duminica voi juca acolo. În acel moment, am luat decizia de a mă întoarce la Farul. În același an, Farul a retrogradat după un meci la Onești, pe care l-a pierdut cu 2-1. Salvându-se cine? FC Brașov, unde aveam să ajung”, și-a amintit fostul mijlocaș.

Chiar și așa, Mihai Stere a apucat să joace pentru Dinamo împotriva Stelei, într-un meci din Cupa Ligii desfășurat în acea vară, partidă în care „câinii” i-au demolat pe rivali: „Poate singura amintire fericită de acolo. Meciul a fost în Ștefan cel Mare, am început titular, am bătut cu 7-0. La Steaua erau Rădoi, Onofraș, la noi erau Zicu, Marius Niculae pe teren”

  • După terminarea sezonului 1999-2000, în care alb-roşii s-au încununat campioni, a urmat o competiţie cu caracter amical: Cupa Ligii. Pentru a nu se face de râs, dinamoviştii au venit cu prima echipă, dintre titulari lipsind doar Lupescu, Hîldan şi Iftodi.
  • La roș-albaștri, antrenorul Victor Piţurcă le dăduse drumul jucătorilor în vacanţă imediat după ultima etapă, astfel că s-a bazat în meciurile de Cupa Ligii în special pe jucători aflaţi în probe sau care au jucat mai puţin ori deloc pentru prima echipă.
  • Astfel, exceptându-i pe titularii de drept Florentin Dumitru, Bordeanu, Falemi şi Claudiu Răducanu, au evoluat jucători precum Daniel Munteanu, Mirel Rădoi, venit în probe de la Extensiv Craiova, Alin Savu de la CSM Reşiţa, Alin Biţ sau Marius Onofraş. „Ono" venise în probe de la Politehnica Iaşi şi jucase în primele partide ale competiţiei pentru «naţionala» de tineret, şi ea angrenată în Cupa Ligii. În poartă şi-au făcut apariţia în prima repriză Tibi Lung, iar în actul secund Eugen Nae.
  • Partida a fost fără cusur pentru oaspeţi, Dinamo cîştigînd cu 7-0 în Ghencea. Scorul a fost deschis în minutul 12 chiar de Mihai Stere. Marius Niculae a marcat după trei minute, iar scorul la pauză a fost 3-0 pentru Dinamo după reuşita lui Giani Kiriţă. După pauză, Claudiu Drăgan, din nou Marius Niculae, Aldea şi Mara au stabilit scorul final, 0-7.

Erau jucători serioși la Dinamo atunci. De la Hîldan, Lupescu sau Florentin Petre. Am preferat să joc decât să fiu pe bancă. Nu-mi era frică de concurență, dar am regretat ulterior. Hîldan și Petre erau foarte dedicați, se antrenau și în timpul liber.
- Mihai Stere, fost fotbalist FC Brașov

Uitându-se în urmă, fostul fotbalist găsește ca moment de cotitură faptul că nu a acceptat să rămână în Groapă: „Am vorbit cu Dinu atunci, i-am spus că aș vrea să am jocuri în picioare la Liga 1, că sunt la o vârstă fragedă, i-am spus că nu mă încălzea să fac parte din lot. Pe drumul de la București la Constanța a apărut oferta FC Brașov, le-am explicat că ar putea să-i coste acest transfer, știam că Dinamo mă cumpărase de la Farul. Mi-au zis să îi mai las 24 de ore să se înțeleagă conducerile de la Brașov și Dinamo, a doua zi m-au anunțat că e totul în regulă și că pot veni”.

„L-am adus pe Ronaldo sub Tâmpa”

Odată ajuns la Brașov, Mihai Stere s-a atașat atât de loc, cât și de echipă: „Jumătate din viață o am aici la Brașov. Am venit în anii 2000, am jucat până în 2004, cu rezultate destul de bune. Chiar în primul an am reușit să terminăm pe trei. Ne-a depășit în ultima etapă Dinamo. Noi am făcut un egal la Suceava, Dinamo câștigând în ultima etapă și așa s-a scris locul doi. Chiar și așa, am ajuns în cupele europene”.

Un meci de referință în istoria clubului e reprezentat de duelul cu Internazionale Milano, din preliminariile Cupei UEFA: „L-am adus pe Ronaldo sub Tâmpa. Primul meci l-am avut la Trieste, aveau terenul suspendat și d-aia s-a jucat acolo. Ronaldo venea după accidentare, dar tot a jucat 30 de minute. La Brașov tot jumătate de oră. Dar toată echipa lui Inter, aveau jucători de calibru, calitate.

20de goluri a înscris Mihai Stere în tricoul celor de la FC Brașov

  • Aventura Braşovului în Europa nu a durat foarte mult. Stegarii au făcut spectacol în compania vicecampioanei Armeniei, Mika Ashtarak, cîştigînd ambele manşe, 5-1 la Braşov şi 2-0 în deplasare.
  • A urmat Inter Milano. Meciul tur s-a disputat în deplasare la Trieste. Nicolae Iorga a scăpat singur cu Toldo, în minutul 2, însă şutul său a ocolit de puţin poarta apărată de internaţionalul italian.
  • 24 de minute au rezistat braşovenii, după care italienii au lovit de trei ori în decurs de 20 de minute. 3-0 indica tabela la final, proporţiile scorului fiind limitate de evoluţia de senzaţie a goalkeeper-ului Dossey.
  • Returul de la Braşov a avut acelaşi final pentru braşoveni cu menţiunea că în mitanul secund al partidei de la Braşov, a revenit pe gazon după o lungă pauză pricinuită de o accidentare, atacantul brazilian Ronaldo.
„Mai întâi a ieșit burta din avion, după Jardel” » A înfruntat marele Inter la Brașov, a fost dorit de Dinamo sau Rapid și a trăit un episod halucinant: „Antrenorul a venit cu 3-4 plicuri în vestiar”
Marele Ronaldo, în duel cu jucătorii celor de la FC Brașov

FC Braşov - Inter 0-3, 27.09.2001 (în tur, 0-3) » Echipele de start

FC Braşov: Dossey - C. Buta, Bodea (C), Fl. Moldovan, T. Petre, A. Ghindaru (Șandor) - D. Isăilă, V. Ghindaru, Stere - R. Dani (Onofraş), N. Iorga
Rezerve: Arcanu (GK), Sandor, I. Badea, Onofraş, Sărmășan, Cocan, Andrasi
Antrenor: Adrian Hârlab

„Mai întâi a ieșit burta din avion, după Jardel” » A înfruntat marele Inter la Brașov, a fost dorit de Dinamo sau Rapid și a trăit un episod halucinant: „Antrenorul a venit cu 3-4 plicuri în vestiar”
„Primul 11” al „stegarilor” în returul cu Inter, disputat la Brașov

Inter: Toldo - Vivas, Córdoba, Materazzi (Simic), Gresko - Zanetti (C), Emre Belozoglu (Seedorf), Dalmat, Guly - Adriano (Ronaldo), Ventola
Rezerve: Fontana (GK), Kallon, Ronaldo, Seedorf, D. Simic, Di Biagio, Cauet
Antrenor: Hector Cuper

Stere rememorează săptămâna meciului cu Inter: „Vă dați seama că eram nerăbdători să vedem jucători de top. Vă spun în sincer, în ultimele 5 minute, jucătorii noștri făceau marcaj om la om pentru schimbul de tricouri, o să am amintirea asta pentru tot restul vieții. Cel mai bun schimb l-a făcut Cornel Buta. Și la Trieste, dar și la Brașov a făcut schimb de tricouri cu Ronaldo”.

Eu am luat tricoul lui Vratislav Gresko. Era fundaș, dar a fost folosit mijlocaș în acel meci. N-a jucat foarte mult pentru Inter. Am avut noroc și cu doctorul echipei, ca și doctorii cereau tricouri, și mi l-a dat și pe al lui Kallon, care era vârf. Îl am și azi, pe cel al lui Gresko cred că l-am făcut cadou.

- Mihai Stere, fost fotbalist FC Brașov

Era o diferența mare, clară, între Brașov și Inter: prima ocazie la Trieste ne-a aparținut nouă, Iorga, care venise de la Mediaș, era să deschidă scorul în Italia. La Brașov, a fost o greșeală de management. Noi am jucat, cel puțin în cei 4 ani petrecuți de mine acolo, cu tribunele pline.

Cu Inter, s-au mărit prețurile, începutul meciului a fost cu foarte puțini spectatori, dar oficialii și-au dat seama și au deschis pe parcurs porțile și s-a umplut până la urmă. Pentru că fotbalul era iubit la Brașov, în perioada aia erau suporteri fanatici, stăteau uneori și pe gard”, își mai aduce aminte Stere.

Stere a fost coleg de cameră cu Mugurel „Pele” Buga: „Se dedica enorm grupului”

Aflat la început încă la Brașov, Mihai Stere împărțea camera cu Mugurel Buga: „În al doilea an, ne-am bătut acolo la mijlocul clasamentului, în al treilea an, dacă nu mă înșel, am terminat pe locul patru. Și în al patrulea an, tot așa, pe la mijloc. La Brașov am avut colegi foarte talentați. Stăteam în cameră cu Buga. Era un grup foarte unit, nu erau atâtea atracții, există o socializare, o prietenie, eram un întreg atunci. Grupul câștigă mereu”.

„Mai întâi a ieșit burta din avion, după Jardel” » A înfruntat marele Inter la Brașov, a fost dorit de Dinamo sau Rapid și a trăit un episod halucinant: „Antrenorul a venit cu 3-4 plicuri în vestiar”
Mugurel Buga, legendă a fotbalului Brașovean / Foto: Arhiva Gazetei Sporturilor

Puternic. Puternic din toate punctele de vedere. Un jucător care până la urmă a făcut pasul și la Rapid, Cupele Europene cu Răzvan Lucescu, acel parcurs european excelent, acel călcâi dat lui Hamburg. Jucător bun, un jucător util, de grup, până la urmă, nu doar individ. El se dedica foarte mult grupului.

- Mihai Stere, fost fotbalist FC Brașov

Viața de noapte a fotbaliștilor: „Știam unde să ieșim, nu ne afișam. Aveam mai multă minte!”

Mihai Stere vorbește deschis despre nopțile pierdute după meciuri în perioada în care evolua ca fotbalist și susține că actualii jucători au tendința să nu fie discreți când se impune.

„Sâmbătă sau duminică se jucau meciurile și nu exista ca echipa, ca noi, jucătorii, să nu ieșim în oraș, dar parcă aveam mai multă minte. Când câștigam, ieșeam în văzul lumii când pierdeam ne ascundeam undeva, închiriam un restaurant, nu știa nimeni despre noi, dar să nu credeți că noi nu ieșeam în fiecare săptămână.

Ieșeam, dar știam unde să ne afișăm. Plus că a doua zi făceam refacere mereu, din proprie inițiativă, deși era zi liberă. Ca să putem fi a doua zi aproape fresh la antrenament.

Mihai Stere: „Răzvan Lucescu mi-a dat primă din banii lui”

Mihai Stere își amintește despre perioada lui Răzvan Lucescu la Brașov și invocă un episod în care antrenorul venea cu bani de acasă: „Era liniște din toate punctele de vedere”.

Stere a povestit și un episod memorabil cu Răzvan Lucescu. „Eram suspendat la un meci în deplasare cu Bacău, câștigă echipa și prima de joc era dată de Răzvan Lucescu. Deci nu dată de club, ci din banii lui Răzvan Lucescu.

Eram suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, dar eram un fotbalist care juca recurent. Normal nu trebuia să beneficiez de nicio primă, dar când s-au dat banii la jucători, domnul Răzvan Lucescu a venit și mi-a dat și mie. Am întrebat de ce, a zis că n-am eu treabă, nu semnezi, sunt de la mine. Și era o sumă consistentă”, și-a adus aminte fostul fotbalist al Brașovului sau Farului.

„Ioan Neculaie ne-a pus să ne antrenăm de pe linia porții”

Cât despre Ioan Neculaie, fostul fotbalist susține că nu intra prea mult în dialog cu jucătorii, însă antrenorii nu scăpau de gura finanțatorului. „Cunoștea foarte puțini jucători, venea foarte rar, nu intra în vestiar. Îl auzeam afară, ce-i drept. Discuțiile erau mai degraba cu antrenorul. La un moment dat, a venit, nu ne intra mingea în poartă deloc la perioada respectivă”, a spus Stere despre unul dintre cei mai importanți finanțatori ai anilor 2000 din România.

„Mai întâi a ieșit burta din avion, după Jardel” » A înfruntat marele Inter la Brașov, a fost dorit de Dinamo sau Rapid și a trăit un episod halucinant: „Antrenorul a venit cu 3-4 plicuri în vestiar”
Ioan Neculaie, fostul finanțator al Brașovului / Foto: Arhiva Gazetei Sporturilor

Gabi Stan pregătea atunci echipa. A zis că o să facă. Ioan Niculaie l-a întrebat de la ce distanță, Stan a spus că de la 18-20 de metri. Și atunci Niculaie i-a zis: Am o rugăminte, te rog frumos, de pe linia porții, că mi-e frică, ăștia ratează și de acolo.

«De pe linia porții, te rog». Cât despre bani, au fost, nu erau probleme. Cred că cea mai mare primă a fost când am prins Europa. Atunci a fost un episod, a fost puțin ciupită, n-a fost dată toată, s-a dus pe câteva luni, am început campionatul mai greoi, dar s-a dat până la urmă

- Mihai Stere, fost mijlocaș

Episod bizar: „Antrenorul a venit cu 3-4 plicuri în vestiar. Am plecat toți”

Întrebat despre perioada tulbure a fotbalului românesc de la început de mileniu, Mihai Stere invocă un episod mai puțin cunoscut din vestiarul celor de la FC Brașov.

„Vorbe au fost, dar să ne zică cineva punctual nu. Dar mi-am pus problema, uneori când câștigi, te gândești că a fost puțin cam slab adversarul. Să zicem că am mai simțit. Dar n-au fost persoane care să ne spună exact ce e de făcut. Au fost ceva discuții când un antrenor proaspăt instalat la Brașov a venit cu 3-4 plicuri în vestiar și a zis că vrea să le dea separat unor jucători.

Bodea, căpitan atunci, s-a ridicat în picioare și a zis nu. A spus că ori le deschide de față cu toată lumea, ori deloc. Tehnicianul a insistat că vrea să le înmâneze individual. Atunci s-a ridicat și a plecat. După el am plecat toți. El abia venise, nu știu nici azi ce avea în cap, dar nu vreau să dau nume”, a rememorat Stere. Conform mai multor dialoguri avute cu foști jucători de la FC Brașov, se pare că ar fi vorba despre Ilie Dumitrescu.

Al doilea transfer ratat, Rapid: „Cu Copos m-am înțeles, Rednic nu era convins”

Tot în perioada Brașov, Mihai stere înregistrează încă un transfer ratat la un grand din Capitală: „În 2003, puteam să semnez cu Rapid. Am ajuns la București, am negociat cu domnul Copos, ne-am înțeles pe durata contractului, la tot, urmând ca după cantonament să semneze cluburile”

Cu toate astea, Rednic nu a fost mulțumit de prestațiile sale, iar Stere s-a opus unei a doua serii de probe.

Am prins un cantonament un la Istanbul, am jucat cu Galatasaray, Mondragon în poartă, penalty: am luat mingea, am bătut, am ratat. Eu și cu Sânmărtean eram acolo în probe, Rednic era antrenor.

Când ne-am întors. Rednic mi-a zis când ne-am întors acasă că nu e destul, că mai vrea să mă vadă. I-am spus că am 7 ani de Liga 1, sunt suficienți pentru a demonstra dacă pot, mă înțelesem cu clubul.

Rednic a zis că va lua o hotărâre după Italia. Ghinionul a făcut că atunci Rapid a luat un jucător foarte bun, Ziyati, mijlocaș excelent. Am preferat să nu mai merg în al doilea cantonament. M-am întors la Brașov, pierdusem niște timp, la Brașov venise Lăcătuș, și am început rezervă.

- Mihai Stere, fost mijlocaș

„Lăcătuș ne-a luat pe toți, de la A-Z: amendă, amendă, amendă!”

Acesta poveștește și un episod în care a fost sancționat de fosta glorie a Stelei: „Ne jucam rummy, ne-a prins. Erau timpi de odihnă și noi ne întindeam, mai jumuleam, așa, cât se putea.

A fost foarte nervos, ne-a luat pe toți de la A-Z: amendă, amendă, amendă! Dar supărarea a durat doar o săptămână, a venit următorul meci, l-am câștigat. Meciul a fost sâmbătă, iar luni deja fusese iertată amenda”

„Mai întâi a ieșit burta din avion, după Jardel” » A înfruntat marele Inter la Brașov, a fost dorit de Dinamo sau Rapid și a trăit un episod halucinant: „Antrenorul a venit cu 3-4 plicuri în vestiar”
Marius Lăcătuș și Ioan Neculaie, în perioada FC Brașov / Foto: Arhiva Gazetei Sporturilor

„Mai întâi a ieșit burta din avion, după Jardel”

Imediat după perioada Brașov, Mihai Stere a plecat în Cipru, unde a evoluat pentru Nea Salamina și Aris Limassol.

„Am stat 4 ani acolo, eram mulți români acolo. A venit și Andone antrenor la Omonia și ne-a chemat de ziua lui de naștere, eram cam 16 români acolo. Eram câte 2-3 la fiecare echipă. La Nea Salamina am jucat cu Bolohan, iar la Limassol cu Diniță, Mihalcea și Mozacu. O lună, două, a fost și Flavius Moldovan. Zilele de naștere le făceam împreună, e o țară mică, într-o oră jumătate ajungeai oriunde și beam cafeaua cu ei duminică.

„Fotbalistic a fost o experiență bună, APOEL și Omonia erau echipe bune, fotbalul din Cipru începea să crească. Sunt echipe care joacă în Europa. Erau jucători la cele două. An de an, aduceau câte o vedetă. Anorthosis l-a adus pe Jardel, care are mai multe goluri decât meciuri jucate. Circula o poveste, în ziua în care a venit și s-a deschis ușa avionului, întâi a ieșit burta, după care Mario Jardel. Dar chiar și așa, era fotbalist”, își amintește Stere despre perioada petrecută în Cipru.

„Nae Manea era show. M-a sunat: «Du-te până la poștă, ca ai o surpriză»”

Pe final de carieră, Mihai Stere se întoarce la Brașov, de această dată la Corona, la insistențele regretatului Nae Manea: „Am revenit la Corona la un moment dat, pentru că era acolo Nae Manea. Aveam 37 de ani. După 4 etape m-a rugat să devin team manager. «Și eu ce să fac acolo?». Mi-a zis: «Taci, băi, din gură. Mergem acolo, cu trei zile înainte, verificăm pentru echipă». M-a convins, am renunțat la cariera de fotbalist și am plecat pe acest drum cu Nae Manea”.

Drum care nu avea să dureze mai mult de câteva luni: „De sărbători, eram în vacanță, mă sună «Copilul lui tata, du-te până la poștă. Nu ți-am trimis nicio scrisoare, dar du-te să vezi că e o surpriză». I-am zis că nu mă duc, că e frig rău. «Eu nu-ți zic, e surpriză».

Și mă duc: surpriză, preaviz, 2 săptămâni. Ne-au dat afară de la Brașov. Se schimbase președintele, restructurări, au început cu Nea Nae și cu mine, deși avuseserăm o contribuție mare acolo”.

Nae Manea era show. Nu te puteai supăra niciodată pe el. Și cât mi-a fost antrenor, și după. N-aveai cum să fi trist în preajma lui.

- Mihai Stere, fost mijlocaș

Înlăturat de Reghecampf de la Chiajna

În 2011, Mihai Stere semnase pentru a doua oară cu Chiajna, echipă la care evoluase 8 partide la întoarcerea din Cipru: „Trebuia să stau un an la Chiajna, dar în iarna au venit Reghecampf și Ana-Maria Prodan la Chiajna”.

Au preluat atunci echipa, au făcut treabă foarte bună, chiar dacă au schimbat lotul, au salvat echipa. M-am simțit puțin nedreptățit atunci, dar văzând rezultatele mi-a trecut, dacă mai erau 4-5 etape, Chiajna ar fi jucat în Europa. M-am dus la Corona în Liga a treia, am promovat atunci”, a povestit acesta.

„Mai întâi a ieșit burta din avion, după Jardel” » A înfruntat marele Inter la Brașov, a fost dorit de Dinamo sau Rapid și a trăit un episod halucinant: „Antrenorul a venit cu 3-4 plicuri în vestiar”
Mihai Stere, în perioada Concordia Chiajna
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mario Iorgulescu a scăpat de acuzația de omor » Decizia de ultimă oră luată de judecători
Superliga
Mario Iorgulescu a scăpat de acuzația de omor » Decizia de ultimă oră luată de judecători
Ia naștere o nouă superputere în Europa: cel mai bogat om al continentului și Red Bull sunt gata să cumpere clubul!
Campionate
Ia naștere o nouă superputere în Europa: cel mai bogat om al continentului și Red Bull sunt gata să cumpere clubul!
Ioanițoaia intervine în cea mai aprigă polemică de la această acțiune a naționalei: „Lucescu nu e singurul, iată ce s-a întâmplat aseară la Italia - Belgia”
Nationala
Ioanițoaia intervine în cea mai aprigă polemică de la această acțiune a naționalei: „Lucescu nu e singurul, iată ce s-a întâmplat aseară la Italia - Belgia”

A jucat pentru România la un Mondial, apoi a ajuns la Campionatul de la Canal! » Povestea celei mai infame competiții din România: fotbal, muncă silnică și torturi aplicate de criminali de drept comun!

„Am avut prime de la FCSB”, la 4 ani după Cazul Valiza! » Interviu-BOMBĂ cu Marian Cristescu despre o carieră plină de povești: „Budescu îl lua de urechi pe băiatul lui Ioan Niculae” + „Răzvan Lucescu ne-a legat cu sfoara”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează