Articol de GSP - Publicat joi, 26 martie 2020 10:10
Mircea Badea, realizatorul emisiunii „În gura presei” de la Antrena 3, a povestit în direct la TV cum a fost oprit de Poliție, ca urmării a măsurilor stabilite de Guvernul României.
În România, țară aflată în stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus, autoritățile au restrâns circulația în orașe, iar pe străzi sunt mai multe filtre ale Poliției și Armatei pentru a vedea motivele pentru care oamenii și-au părăsit domiciliul.
Miercuri noapte, Mircea Badea a povestit că a fost oprit de Poliție, cu o zi înainte, și a relatat amuzat cum a fost dialogul cu polițistul și ce a fost nevoit să fac.
„Azi-noapte m-a oprit filtrul de Poliție în trafic. Cinci minute am stat acolo. Discuția a fost superbă pentru că îți dai seama că a fost frig. A venit unul, săracul, și tremura rău. Sper să nu fi răcit.
S-a apropiat de mașină cu masca pe față și eu dau să deschid geamul. Și el spune «Nu deschideți geamul! Nu deschideți geamul! Lăsați-l doar puțin cât să ne auzim». L-am deschis puțin. «E bine așa», mi-a zis săracul, care era și el speriat.
Mi-a zis să lipesc documentele de geam. Îi pun documentul așa... Poc! Se uită cu lanterna și mă întreabă «Buletin aveți?» Pun documentele într-o parte și scot buletinul. Îl lipesc de geam și începe să-mi spună CNP-ul prin stație. La un moment dat zice «E în regulă» și am plecat”, a declarat Mircea Badea la Antena 3.
GALERIE FOTO Armată, poliție și humveeuri pe străzile din București
VIDEO » Klaus Iohannis anunță noi măsuri: plata ratelor la bănci, amânată până la sfârșitul anului!
Cum se poate circula în România, după Ordonanța Militară anunțată marți:
Art. 1. Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții:
- a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
- b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
- c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
- d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
- e) deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice;
- f) deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină;
- g) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;
- h) deplasarea pentru realizarea de activități agricole;
- i) deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare
VIDEO » Andrei Stoica despre bătaia lui Mircea Badea cu motociclistul Tedi: „Mă bucur că n-a pățit ceva. A fost o alegere greșită!”
Citește mai multe știri despre situația din România:
Studiu MIT: care sunt valorile de temperatură pe care le preferă COVID-19