GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  FUNERALIILE REGELUI

VIDEO S-au încheiat funeraliile Regelui Mihai » Mii de oameni au ieșit în stradă să-și ia rămas bun de la ultimul monarh al României! Vezi imagini cu toate momentele zilei

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 decembrie 2017 21:06

România s-a despărțit de ultimul său monarh. Regele Mihai I al României, decedat pe 5 decembrie la vârsta de 96 de ani, a fost înmormântat în această seară la Curtea de Argeș. Trupul neînsuflețit al suveranului a fost depus lângă cel al soției sale, Ana de Bourbon-Parma.

Sicriul a fost urcat pe un afet de tun la Palatul Regal. S-a format un cortegiu funerar, la care au luat parte Familia Regală, militari români, reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române.

Procesiunea s-a făcut pe jos, iar afetul de tun a fost tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar operațional, până la Patriarhie. La Catedrala Patriarhală a avut loc slujba de înmormântare, oficiată de un sobor de preoți condus de Preafericitul Patriarh Daniel.

 

 

Cortegiul funerar al Regelui Mihai I al României se îndreaptă către locul veșnic de odihnă al Majestății Sale, Mănăstirea Curtea de Argeș. Imagini: TVR

Posted by TRINITAS TV on Saturday, 16 December 2017

Slujba de înmormântare a Regelui Mihai al României s-a încheiat. Invitații, printre care Regele Carl XIV Gustaf al Suediei, Regina Silvia a Suediei, Regele Juan Carlos I al Spaniei, Regina Sofia a Spaniei, Alteța Sa Regală Principele de Wales și Regina Anne-Marie a elenilor, au prezentat condoleanțe Familiei Regale. Imagini: TVR

Posted by TRINITAS TV on Saturday, 16 December 2017

 

Sicriul cu corpul neînsuflețit al Majestății Sale Defuncte a fost transportat cu Trenul Regal, de la Bucureşti la Curtea de Argeş. În Trenul Regal au călătorit Majestatea Sa Custodele Coroanei și membrii Familiei Regale a României.

Trenul Regal a circulat cu viteză redusă în următoarele localități: Chitila – Titu  – Pitești. Toți cei care au dorit să aducă un ultim omagiu Majestății Sale Defuncte Regelui Mihai I au fost așteptați în gara orașului lor. În gara din Pitești au fost prezenți aproximativ 10.000 de oameni.

Trenul Regal a ajuns la Gara din Curtea de Argeş în jurul orei 18:30. Cortegiul funerar se va deplasa de la gară la Catedrala Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș. Prezenţa presei și a publicului va fi permisă la Gara din Curtea de Argeş.

 

Cortegiul Regelui Mihai I al României a ajuns la Curtea de Argeș. Majestatea Sa va fi îngropat în noua Catedrală Arhiepiscopală, alături de soția sa, Regina Ana.

Posted by TRINITAS TV on Saturday, 16 December 2017

Sicriul Regelui a ajuns la Mânăstirea Curtea de Argeș în jurul orei 19:15, iar aici a avut loc va avea loc slujba de îngropare. Apoi, sicriul a fost purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.

Înainte de înmormântare au fost trase 21 de salve de tun de către Brigada 30 Gardă, în memoria Regelui Mihai. Funeraliile s-au încheiat cu ceremonia religioasă a îngropării în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală.

 

Funeraliile Regelui Mihai I - Noua Catedrală Arhiepiscopală și...

Vor fi trase 21 de salve de tun de către Brigada 30 Gardă în memoria Regelui Mihai. Se încheie o eră pentru România. Astăzi am fost împreună martorii istoriei. Adio, Majestate! https://youtu.be/Ef12Uj0QaLs http://www.tvrplus.ro/live-tvr-1

Posted by TVR1 on Saturday, 16 December 2017

 

Slujba de înmormântare a Regelui Mihai I al României, la Catedrala Patriarhală

Posted by TRINITAS TV on Saturday, 16 December 2017

Cortegiul funerar al Regelui Mihai este condus la Catedrala Patriarhală. Imagini: TVR

Posted by TRINITAS TV on Saturday, 16 December 2017

Serviciul religios pentru Regele Mihai în Piața Palatului. Imagini: TVR

Posted by TRINITAS TV on Saturday, 16 December 2017

Ziua funeraliilor Regelui Mihai al României. TRINITAS TV va transmite LIVE toate momentele ceremoniale și religioase. Imagini: TVR

Posted by TRINITAS TV on Friday, 15 December 2017

Regele Mihai a decedat marți, 5 decembrie, la ora 13:00 la reședința privată din Elveția, conform unui comunicat emis de Biroul de Presă al Casei Regale.

Născut la Sinaia, Regele Mihai a fost fiul Regelui Carol al II-lea cu principesa Elena a Greciei. Regele Mihai I al României rămăsese ultimul lider în viață din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Una dintre deciziile majore din cariera politică a Regelui Mihai a fost întoarcerea armelor împotriva armatelor Axei, pe 23 august 1944, decizie considerată de majoritatea istoricilor ca o măsură ce a scurtat Al Doilea Războiul Mondial.

Regele Mihai a abdicat pe 30 decembrie 1947, la presiunea guvernului comunist condus de Petru Groza, și și-a petrecut peste 40 de ani în exil, revenind oficial la București în 1992.

Căsătorit timp de 68 de ani cu principesa Ana de Bourbon-Parma, decedată pe 1 august 2016, Regele Mihai a avut 5 fiice: Margareta, Elena, Irina, Sofia și Maria. Potrivit liniei de succesiune la tron, Prințesa Margareta este cea care va conduce Casa Regală.

"Aveți încredere în democrație, în rostul instituțiilor și în regulile lor!”
Regele Mihai, discursul ținut în fața Parlamentului, în 2011

”Se cuvine să rezistăm prezentului și să ne pregătim viitorul”
Regele Mihai, discursul ținut în fața Parlamentului, în 2011

”Nu văd România ca pe o moștenire de la părinții noștri, ci ca pe o țară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri. Așa să ne ajute Dumnezeu!”
Regele Mihai, discursul ținut în fața Parlamentului, în 2011

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Imagini tari de pe Arena Națională, cu aproape 3 ore înainte de Dinamo - Rapid! Cum se pregătește marea surpriză a „câinilor”
Superliga
Imagini tari de pe Arena Națională, cu aproape 3 ore înainte de Dinamo - Rapid! Cum se pregătește marea surpriză a „câinilor”
Șoc în Superliga » Antrenorul a dus echipa pe loc de play-off și și-a dat demisia: „A anunțat în vestiar”
Superliga
Șoc în Superliga » Antrenorul a dus echipa pe loc de play-off și și-a dat demisia: „A anunțat în vestiar”
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Altele
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (50)
1578095762446203
Best As  •  16 Decembrie 2017, 22:09

Regaliștii șterg mesajele ! Urît din partea GSP ! Huuuuuuo !

1578095762446203
Best As  •  16 Decembrie 2017, 22:04

Ai curaj să-i spui și bunicului meu de ce este nea Mihai ăsta erou ? Curaj poate ai avea dar trebuie să-ți lipsească bun simțul !

waves
waves  •  16 Decembrie 2017, 20:47
Postat de waves pe 16 Decembrie 2017, 20:31

Sunt de acord, totul se stabilise de la yalta cand rusi au cerut Romania si europa de este in general, sa mai fii fost de partea axei si a lui hitler era sinucidere curată.Regele Mihai a luat cea mai înțeleaptă hotărâre si a salvat Romania de multe nenorociri.Cat despre comunism nu a făcu multe lucruri bune defapt se stie ca a facut mai multe crime per total si decat nazismul.Si a idobitocit romani in general , majoritatea nu au scapat de spălarea creierului facuta de ei..

Europa de est* Scuze.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează
Close