INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

Culisele ședinței secrete a Comitetului Executiv UEFA în care s-a decis revenirea Rusiei în fotbal » Ce a făcut Răzvan Burleanu la reuniunea din Cipru

Răzvan Burleanu a asistat la reuniunea Comitetului Executiv UEFA. Foto: Imago Imago
Răzvan Burleanu a asistat la reuniunea Comitetului Executiv UEFA. Foto: Imago Imago

Articol de - Publicat sambata, 30 septembrie 2023 11:43 / Actualizat sambata, 30 septembrie 2023 11:55

S-a aflat cine s-a opus reintegrării Rusiei în fotbalul internațional, la nivelul naționalelor de juniori U17 masculine și feminine. În ședința Comitetului Executiv UEFA din Cipru, Răzvan Burleanu ar fi fost unul dintre cei care au protestat împotriva acestui plan, alături de trei vicepreședinți UEFA.

UEFA a redeschis ușa Moscovei în fotbal. Exclusă din toate competițiile, la toate categoriile de vârstă la națională și cluburi, pe 28 februarie 2022, după începutul războiului, Rusia a fost reprimită în turneele europene la nivelul selecționatelor de juniori U17 masculine și feminine. Președintele Aleksander Ceferin a susținut că tinerii nu pot plăti pentru hotărârile adulților.

Rusia nu are dreptul de a organiza meciuri în țară, de a asculta imnul, de a avea steagul național sau însemnele federației pe echipament. Dar poate juca.

Cunoscutul om de televiziune îi distruge pe acționarii lui Dinamo: „Păcălici! Dacă îi scuturi puțin, fix asta le pică din buzunare, mărunțiș”
DINAMO
Cunoscutul om de televiziune îi distruge pe acționarii lui Dinamo: „Păcălici! Dacă îi scuturi puțin, fix asta le pică din buzunare, mărunțiș”

Șocant! Vicepreședintele suedez al UEFA a votat pro-Rusia, deși federația sa boicotează Rusia

Comitetul Executiv al forului continental a decis într-o ședință secretă, marți, în Cipru. Și s-au aflat culisele acestei reuniuni, în care s-a votat majoritar pro-Rusia, ședință la care a participat și Răzvan Burleanu, ca membru al Consiliului FIFA.

Potrivit Sky News, trei vicepreședinți UEFA, polonezul Zbigniew Boniek, englezul David Gill și galeza Laura McAllister, s-au opus planului de a reaccepta Rusia și s-au abținut de la vot.

Dar ceilalți doi vicepreședinți, italianul Gabriele Gravina și suedezul Karl-Erik Nilsson, au votat pentru întoarcerea Rusiei. A surprins mai ales Nilsson, în condițiile în care federația suedeză a anunțat că refuză să întâlnească Sbornaia și va boicota orice meci contra ei și la juniori.

„Răzvan Burleanu a vorbit împotriva readmiterii Rusiei”. Dar nu a avut drept de vot

Rob Harris, corespondentul Sky News, a dezvăluit că „Răzvan Burleanu a profitat de prezența la ședință pentru a vorbi împotriva readmiterii echipelor Rusiei, dar nu a putut vota”.

Ca membru al Consiliului FIFA, șeful FRF poate asista la reuniunile Comitetului Executiv UEFA, însă nu are drept de vot.

La fel s-a întâmplat în această săptămână și cu Debbie Hewitt (Anglia), vicepreședinte FIFA. Și ea s-a opus, fără a se putea implica în vot.

FRF refuză să participe alături de Rusia. La fel ca alte federații europene

FRF a anunțat vineri că va boicota revenirea Rusiei: „FRF consideră că trebuie să fie solidară cu spiritul sancțiunilor afirmate de instituțiile europene și naționale și nu va disputa nicio partidă oficială sau amicală cu selecționate ale Federației Ruse. 

FRF așteaptă finalizarea procedurilor pentru implementarea acestei decizii a Comitetului Executiv UEFA, având convingerea că regulamentul competiției va respecta poziția fiecărei federații naționale”.

Și forurile din Ucraina, Anglia, Polonia, Suedia, Danemarca, Finlanda și Letonia refuză să participe în competiții alături de Rusia.

Care e reacția FIFA? Deocamdată, forul de la Zurich tace

Momentan, FIFA nu a avut nicio reacție asupra acestui subiect. Dacă sprijină decizia UEFA sau menține suspendarea totală hotărâtă în februarie 2022.

Citește și:

10 detalii care nu s-au văzut la TV la Oțelul - Dinamo. Cine s-a rugat cel mai mult

Alibec a marcat de la 30 de metri în eșecul usturător administrat de echipa fostului star al lui PSG

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Prima „victimă” a lui Dan Șucu la Genoa! Anunțul venit din Italia
Campionate
Prima „victimă” a lui Dan Șucu la Genoa! Anunțul venit din Italia
Unde a dispărut Dan Șucu, în timp ce italienii îl așteptau diseară la Genoa - Napoli
Superliga
Unde a dispărut Dan Șucu, în timp ce italienii îl așteptau diseară la Genoa - Napoli
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu
Campionate
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (2)
parachioara5
parachioara5  •  30 Septembrie 2023, 13:21

Burleanu ...demisia ...nu esti bun de nimik ...decat te plimbi ...nimeni nu te baga in seama ...

IonSaliu
IonSaliu  •  30 Septembrie 2023, 12:46

Axiomaticelor+Axiomaticilor: Politica NU trebuie să se amestece în sport—niciodată. Şi aşa politica se amestecă în prea multe domenii. Cel mai rău e că se amestecă în religie şi cultură. Oricum, în sport există o istorie profund negativă. A fost periculos de zgomotoasă în 1980, când USA şi Occidentul au boicotat Jocurile Olimpice de la Moscova 1980. Ca răspuns, URSS şi Blocul Sovietic au boicotat Jocurile Olimpice de la Los Angeles 1984. O excepţie de tot meritul a fost România (chiar comunistă!) Nadia Comăneci a fost atunci oaspetele de onoare al Preşedintelui Ronald Reagan. Acum Ruşii sunt banaţi iar la Olimpiade şi alte competiţii internaţionale de mare importanţă. Chiar unii Americani zic că USA nu vrea să aibă competitor care îi ameninţă supremaţia sportivă. Când trăiam în România lui Kulai Ceauşescu era URSS care nu accepta nicio ameninţare la supremaţia sportivă. Era inclusă gimnastica Românească. URSS a avut un comportament mizerabil în privinţa gimnasticii Româneşti la Campionatele Europene de la Praga 1977. Kulai Ceauşescu personal a ordonat retragerea delegaţiei României. Evenimentul a fost atât de politizat, încât ambasadorul URSS la Bucureşti a cerut o audienţă urgentă cu şeful statului Român. Ani mai târziu, s-a aflat că URSS a ameninţat cu invadarea României, aşa cum a făcut cu Cehoslovacia în 1968. Kulai Ceauseşcu, guvernul României, şi toate media din România au fost forţate să menţină o tăcere totală privind Campionatele Europene de Gimnastică Praga 1977.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează