Articol de Theodor Jumătate - Publicat miercuri, 23 noiembrie 2022 11:51 / Actualizat miercuri, 23 noiembrie 2022 19:42
După despărțirea de Manchester United, Cristiano Ronaldo (37 de ani) este curtat și de Newcastle, și de Al-Nassr, ambele grupări fiind controlate de prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman. Numai în ultimele 12 zile au fost executați 17 oameni în Arabia Saudită, susține o organizație pentru drepturile omului.
Portugalia nici nu a debutat la Mondialul qatarian și Cristiano Ronaldo e cu gândul în altă parte. Unde va juca începând din ianuarie! Manchester United a rămas în urmă după rezilierea contractului și lusitanul ar avea două oferte potrivit Marca, Newcastle și Al-Nassr, ambele cu același patron din umbră. Mohammed bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, premierul țării și cel care conduce totul în regatul saudit.
Mohammed bin Salman l-ar putea vedea zilnic la Riad pe Cristiano Ronaldo
Bin Salman, 37 de ani, aceeași vârstă cu a lui Cristiano, îl vrea pe lusitan, jucătorul său preferat, la unul dintre cluburile lui. Dacă ar alege Newcastle, ar rămâne în Premier League. Dar mutarea dorită mai mult de MbS ar fi Al-Nassr. L-ar putea vedea zi de zi pe CR7 la Riad. Ar plăti mai mult decât i-a propus Al-Hilal, 250 de milioane de dolari pentru un contract pe două sezoane!
Dar unde va ajunge Ronaldo dacă ar semna cu Al-Nassr? În bârlogul unuia dintre cei mai temuți oameni ai planetei. Acuzat de crime împotriva umanității, acuzat că a plănuit inclusiv asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, făcut să dispară în 2018 de serviciile secrete de la Riad chiar în consulatul saudit din Istanbul, Bin Salman este acuzat acum de decapitările din propria țară! Și că folosește Campionatul Mondial pentru a distrage atenția de la cruzimea din Arabia Saudită.
81 de deținuți uciși într-o singură zi în luna martie în Arabia Saudită
Conform Daily Mail, nu mai puțin de 17 oameni au fost omorâți prin decapitare în ultimele 12 zile pentru infracțiuni legate de droguri, deși autoritățile saudite susțineau în 2021 că nu se va mai aplica pedeapsa capitală în cazul infracțiunilor nonviolente. Ajungându-se la 144 de decapitări în 2022. 81 de deținuți politici uciși numai într-o singură zi din luna martie!
Maya Foa, directorul organizației caritabile Reprieve, care luptă pentru drepturile omului, a făcut o dezvăluire: „În timp ce Mohammed bin Salman a apărut în prim-plan la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale, stând chiar lângă președintele FIFA, Gianni Infantino, șoferul de taxi Hussein Abo Al-Kheir tremură într-o celulă, îngrozit că va fi următorul luat de călău. În timp ce toți ochii sunt concentrați la fotbal, Arabia Saudită continuă seria execuțiilor oribile, ucigând oameni ca Hussein, un nevinovat torturat de poliția saudită să «mărturisească».
Qatar a fost criticată corect pentru încălcarea drepturilor omului, dar abuzurile sale pălesc în comparație cu ce se întâmplă alături. Arabia Saudită a executat mai mulți oameni decât a făcut-o înainte în primele șase luni ale anului și face acum multe victime, în secret, printre cei acuzați de infracțiuni legate de droguri”.
Scrisoare pentru Alan Shearer. Fratele în pericol
Nu e prima oară când se vorbește de Hussein Abo Al-Kheir. Sora lui, Zeinab, i-a scris fostului mare golgheter englez Alan Shearer, o legendă la Newcastle, despre cazul fratelui ei și modul cum e tratat de țara condusă de patronul lui Newcastle.
Hussein a fost condamnat la moarte după ce poliția saudită a descoperit la trecerea frontierei amfetamine ascunse în rezervorul mașinii sale. Dar cei care luptă pentru salvarea lui susțin că drogurile au fost "puse" în autoturism în timp ce vehiculul era parcat în fața casei lui Hussein din Iordania. Și că el a "mărturisit" după o lungă tortură.