INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

NEWS ALERT Killerul vicecampioanei revine la locul debutului în Serie A. Rezerva de-atunci a devenit, după 43 de luni, golgheterul și liderul Parmei!

Dennis Man (în duel cu Tiemoue Bakayoko), la debutul său în Serie A în tricoul Parmei / Foto: Imago +10   FOTO
Dennis Man (în duel cu Tiemoue Bakayoko), la debutul său în Serie A în tricoul Parmei / Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 31 august 2024 14:00 / Actualizat sambata, 31 august 2024 15:41

Dennis Man (26 de ani), extrema dreaptă a celor de la Parma, susține (ora 21:45), pe „Diego Maradona”, un examen de maturitate contra campioanei încununate de-acum 15 luni ♦ Cel mai scump transfer făcut de proprietarul americano-italian debuta în Serie A, exact pe același stadion, jucând din minutul 80 ♦ Golgheterul „cruciaților” din ultima ediție a Seriei B (11 reușite, 32 de meciuri) poate egala recordul clubului deținut de fostul vârf brazilian, Adriano: goluri consecutive în primele trei etape jucate în sezon!

Pentru a treia oară în tot atâtea etape din actruala ediție de Serie A, Dennis Man înfruntă un adversar care, și în acest sezon, reprezintă Italia în cupele continentale.

După eurogolul semnat cu Fiorentina (1-1), dublă finalistă a Conference League în cele mai recente două stagiuni, și reușita contra lui AC Milan (2-1), participantă în noua grupă a Champions League, vine la rând diseară (21:45, ora României, live pe Digi Sport 2), ciocnirea cu Napoli.

+5 FOTO

Stadionul, în care vor fi din nou 50.000 de fani azzurri, este, pe lângă locul unde Fabio Pecchia, antrenorul, aflat la al treilea sezon la conducerea formației din orașul lui Giuseppe Verdi, care a crescut ca mijocaș la Napoli și i-a dat gol Parmei dintr-o lovitură liberă directă în ultima remiză (2-2) directă în Serie A lângă Vezuviu, dar și ca tehnician, ca asistent al lui Rafa Benitez, și arena pe care fostul FCSB-sit a călcat prima oară iarba în Serie A!

7goluri a semnat Dennis Man în 19 partide ca titular la națională (28 de selecții în total) și 1.583 de minute. La primul său meci la un Euro, a livrat două assisuturi și a creat celălalt gol în victoria cu Ucraina (3-0)

Adus cu 11 milioane în 2021, în mare salt după Euro!

Derulând timpul înapoi, în acea zi de 31 ianuarie 2021, în plină pandemiei (cu tribunele goale), Man era trimis la 0-1 pe teren, în speranța că Parma va putea forța egalarea, dar după numai două minute tot gazdele au fost cele care au punctat (Elmas 32' și Politano 82').

Apariția lui meteorică (l-a schimbat pe Brugman) chiar a trecut neobservată, la fel cum noua lui echipă s-a lansat, curând după aceea, într-un picaj necontrolat către divizia secundă, retrogradând de pe ultimul loc!

Extrema dreaptă cumpărată din Liga 1 cu 11 milioane de euro plus alte două milioane bonusuri (neîndeplinite încă?!) vizează diseară o nouă evoluție de clasă și al treilea gol la rând în acest campionat.

Killerul vicecampioanei revine la locul debutului în Serie A. Rezerva de-atunci a devenit, după 43 de luni, golgheterul și liderul Parmei!
Dennis Man, motivat să facă un sezon și mai bun în Serie A cu Parma / Foto: Imago

Ceva inaccesibil (deși are peste o sută de goluri în Serie A) pentru Adrian Mutu și pentru Adriano, probabil cei mai prolifici atacanți „gialloblu” din ultimele două decenii. Brazilianu a legat trei runde cu gol la Parma, dar nu de la întâia, reulșind totuși performanța după doi ani (2004-2005) în tricoul lui inter.

26 de goluriși 11 asisturi a reușit Dennis Man la Parma în 111 meciuri jucate (7.184 de minute în total), Dintre acestea, a marcat de patru ori în Serie A în 998 de minute adunate din 16 apariții (2-2 cu Benevanto, 3-4 cu Fiorentina și cele două de-acum)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rapid obține un rezultat mare în Liga Campionilor la handbal feminin » Prestație remarcabilă în fața triplei câștigătoare a competiției
Handbal
Rapid obține un rezultat mare în Liga Campionilor la handbal feminin » Prestație remarcabilă în fața triplei câștigătoare a competiției
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Liga 3
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Moment de necrezut în Superliga! Gică Hagi l-a dat afară după doar o lună, jucătorul s-a întors la fosta echipă
Superliga
Moment de necrezut în Superliga! Gică Hagi l-a dat afară după doar o lună, jucătorul s-a întors la fosta echipă

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (1)
teleleu_ionel
teleleu_ionel  •  31 August 2024, 15:32

Ar fi bine sa speculeze momentul asta, ca alt tren n-o sa mai apara. Nu sunt multe sanse in cariera unui jucator, dar de asta majoritatea isi dau seama prea tarziu.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează