INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

ACORD pentru vânzarea multiplei campioane a Angliei! Patronul lui AS Roma preia 94% dintre acțiuni

Noul stdion al lui Everton este în plin proces de construcție // foto: Guliver/gettyimages
Noul stdion al lui Everton este în plin proces de construcție // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 23 septembrie 2024, 16:47 / Actualizat luni, 23 septembrie 2024 16:55

Acord pentru vânzarea pachetului majoritar de acțiuni ale clubului Everton către consorțiul american Friedkin Group, cel care deține și echipa italiană AS Roma. Americanii ar urma să preia 94% dintre acțiunile clubului de pe Goodison Park, care plănuiește să se mute în viitorul apropiat pe noul stadion, amplasat în Bramley-Moore Dock.

  • Comentăm cele întâmplate în Premier League în fiecare luni, de la ora 14:00, în cadrul emisiunii Premier GSP.

Ceea ce nu s-a întâmplat în iunie a avut sorți de izbândă acum, la 3 luni distanță. Blue Heaven Holdings (reprezentată de actualul proprietar al lui Everton, Farhad Moshiri) și Grupul Friedkin au acum un acord pentru vânzarea pachetului majoritar de acțiuni ale clubului.

Părțile ajunseseră la un acord de principiu și în luna iunie, dar negocierile s-au împotmolit pe ultima sută de metri. Între timp s-a ajuns la consens, acum așteptându-se aprobările necesare. Grupul Friedkin, care deține și clubul italian AS Roma, ar urma să preia 94% dintre acțiuni.

ACORD pentru vânzarea lui Everton! Patronul lui AS Roma preia 94% dintre acțiuni

„Blue Heaven Holdings și Grupul Friedkin confirmă că au ajuns la un acord pentru vânzarea pachetului majoritar de acțiuni deținut de Blue Heaven Holdings la Everton Football Club. Tranzacția așteaptă aprobările aferente, inclusiv din partea Premier League, Federației Engleze și Autorității de Conduită Financiar”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul clubului.

Un purtător de cuvânt al Grupului Friedkin a spus că „suntem încântați să fi ajuns la un acord pentru a deveni custozi ai acestui emblematic club de fotbal. Suntem concentrați pe obținerea aprobărilor necesare pentru a încheia tranzacția. Privim către asigurarea stabilității clubului și către împărtășirea viziunii noastre pentru viitorul lui, inclusiv finalizarea noului Everton Stadium la docul Bramley-Moore”.

Grupul Friedkin, cel care va prelua frâiele la Everton, se descrie drept un „consorțiu privat de afaceri și investiții care reprezintă pasiunile președintelui și CEO-ului Dan Friedkin și ale familiei lui”.

Dan Friedkin, președintele și CEO-ul viitorului proprietar al lui Everton, are o avere de 5,7 miliarde de lire sterline, conform estimărilor Forbes.

Pe plan sportiv, Everton nu traversează momente foarte bune. „Caramelele” au obținut un singur punct în primele 5 etape de campionat.

Everton este de 9 ori campioană a Angliei, cel mai recent în 1987. Cel mai recent trofeu câștigat datează din sezonul 1995/1996, când echipa din Liverpool a cucerit Supercupa Angliei. Cu un sezon în urmă, cucerise Cupa Angliei.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Superliga
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Campionate
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Gigi Becali a scos azi 900.000 de euro din buzunar: „Am închis-o cu el, gata!”
Superliga
Gigi Becali a scos azi 900.000 de euro din buzunar: „Am închis-o cu el, gata!”

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează