INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Șoc la Juventus » Federico Chiesa, scos la vânzare pentru doar 25 de milioane de euro!

Federico Chiesa / Foto: Imago
Federico Chiesa / Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 05 iulie 2024 20:25 / Actualizat vineri, 05 iulie 2024 20:49

Juventus Torino este dispusă să se despartă de Federico Chiesa (26 de ani) în această vară pentru suma infimă de 25 de milioane de euro, conform jurnalistului Fabrizio Romano.

Atacantul italian pare să nu fie inclus în planurile noului antrenor al „bianconerilor", Thiago Motta (41 de ani).

Federico Chiesa a ajuns la Juventus în anul 2020 de la Fiorentina, inițial sub formă de împrumut pentru două sezoane, pentru care "Bătrâna Doamnă" a plătit 12,6 milioane de euro.

În 2022, transferul a devenit unul definitiv, Juventus achitând încă 45 de milioane de euro clubului de pe "Artemio Franchi". În cele patru sezoane petrecute la Torino, Chiesa a acumulat 131 de partide în toate competițiile, marcând 32 de goluri și oferind 23 de pase decisive.

Șoc la Juventus » Federico Chiesa, scos la vânzare pentru doar 25 de milioane de euro!
Federico Chiesa, în acțiune / foto: Imago Images

În ultimele perioade de mercato, Chiesa a atras atenția mai multor cluburi de top din Europa, inclusiv Bayern Munchen și Liverpool. Considerat un viitor lider al "bianconerilor", Federico Chiesa părea să aibă un viitor strălucit la Juventus.

Federico Chiesa ar putea ajunge la AS Roma

Unul dintre cele mai importante momente din cariera mijlocașului italian a fost la precedentul Campionat European, acolo unde a impresionat prin evoluțiile sale, contribuind semnificativ la triumful Italiei. Sezonul următor însă (2021 - 2022), a fost unul de coșmar pentru Chiesa. Acesta a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate, care l-a ținut departe de gazon timp de 269 de zile.

O posibilă destinație pentru Chiesa ar fi AS Roma, acolo unde este așteptat de vechiul său prieten, Paulo Dybala (30 de ani). Cei doi au evoluat împreună la Juventus timp de 2 sezoane (2020 - 2022). Ediția de astăzi a cotidianului "Tuttosport" susține că argentinianul l-a contactat recent pe fostul său coechipier pentru a-l convinge să se alăture "Giallorossilor".

Thiago Motta schimbă Juventus din temelii

Odată cu instalarea lui Thiago Motta la cârma echipei, pare că la Juventus a început o adevărată reconstrucție. După ce "Bianconerii" au oficializat transferul mijlocașului brazilian Douglas Luiz (26 de ani) de la Aston Villa, aceștia s-au înțeles și cu Kephren Thuram (23 de ani), de la Nice.

La capitolul plecări se numără Samuel Iling Jr (20 de ani) și Enzo Barrenechea (23 de ani), care au făcut parte din mutarea lui Douglas Luiz. Pe lângă aceștia, torinezii s-au mai despărțit de Moise Kean (24 de ani), Koni De Winter (22 de ani) și Kaio Jorge (22 de ani), iar nume importante precum Alex Sandro (33 de ani) și Adrien Rabiot (29 de ani) și-au încheiat contractele în această vară.

Federico Chiesa a făcut parte din lotul Italiei pentru Euro 2024, fiind titular în trei din cele patru meciuri disputate de "Squadra Azzurra". Cu toate acestea, nu a reușit să marcheze sau să ofere vreo pasă decisivă pentru naționala condusă de Luciano Spalletti (65 de ani), care a fost eliminată prematur din competiție, fiind învinsă de Elveția (0-2) în optimile de finală.

Palmaresul lui Chiesa include două Cupe și o Supercupă ale Italiei câștigate cu Juventus, dar cel mai important trofeu din vitrina sa este Campionatul European din 2020.

  • Articol de Dragoș Petrescu

VIDEO. Match Preview » Anglia - Elveția, euro 2024

Citește și:

Apelul tulburător făcut de Vitali Klitschko, după ce rușii au bombardat Spitalul de copii din Kiev: „Cine suntem noi dacă permitem așa ceva?”
Altele
Apelul tulburător făcut de Vitali Klitschko, după ce rușii au bombardat Spitalul de copii din Kiev: „Cine suntem noi dacă permitem așa ceva?”
Basarab Panduru e sceptic! A lansat o ipoteză surprinzătoare după lovitura dată de CFR: „Eu nu cred”
Superliga
Basarab Panduru e sceptic! A lansat o ipoteză surprinzătoare după lovitura dată de CFR: „Eu nu cred”
Gigi Becali a intrat în direct și a anunțat plecarea unui fotbalist: „L-am dat gratis”
Superliga
Gigi Becali a intrat în direct și a anunțat plecarea unui fotbalist: „L-am dat gratis”

Reacție de milioane la muzeul Maybach din Bavaria, la vederea imaginilor cu Gigi Becali reparându-și limuzina cu ranga

Toni Kroos, discurs manifest despre imigrația din Germania: „M-aș simți inconfortabil dacă fiica mea ar ieși după ora 23 în Germania”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează