INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA - FINLANDA 2-0

Harry Kane - primul jucător englez care înscrie de două ori în cea de-a 100 prezență la „națională” » Nici măcar nu trebuia să fie pe teren!

Harry Kane a sărbătorit cea de-a 100-a selecție la echipa națională a Angliei purtând o pereche de ghete aurii Foto: Getty Images
Harry Kane a sărbătorit cea de-a 100-a selecție la echipa națională a Angliei purtând o pereche de ghete aurii Foto: Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 11 septembrie 2024 10:43 / Actualizat miercuri, 11 septembrie 2024 12:19

Harry Kane, căpitanul reprezentativei Angliei, a devenit marți seară primul jucător al Albionului care marchează două goluri la apariția cu numărul 100 în „națională”. Reușitele au venit în meciul cu Finlanda din Liga Națiunilor, 2-0, pe stadionul Wembley.

Atacantul lui Bayern Munchen a înscris cele două goluri - cel de-al 67-lea și cel de-al 68-lea la echipa națională - în cea de-a doua repriză a întâlnirii de la Londra.

Totodată, Kane (31 de ani) a devenit al treilea fotbalist englez care reușește să înscrie la prezența cu numărul 100 la reprezentativa națională, după Wayne Rooney (împotriva Sloveniei, 2014) și Bobby Charlton (împotriva Irlandei de Nord, 1970).

„Când eram împrumutat la Millwall, Norwich și Leicester, nici măcar nu puteam visa la echipa națională”, a spus jucătorul.

„De la o vârstă fragedă, mulți s-au îndoit de mine și de aptitudinile mele. Așa am rămas, de fapt, concentrat și motivat la antrenamente și în timpul meciurilor”, a declarat Kane, care a adăugat:

„În general, în zilele noastre, ești criticat dacă ești fotbalist. Toată lumea vorbește despre jocul tău. Mereu am spus că atunci când lucrurile nu merg bine trebie să folosești aceste impedimente ca să te motivezi și să-și găsești în tine acea energie și acea voință de a deveni din ce în ce mai bun”.

Harry Kane și-a meritat încălțările aurii

Înainte de începerea meciului cu Finlanda, Kane a avut parte de o prezentare specială: a primit o șapcă aurie și a jucat încălțat cu ghete tot aurii.

„Seara aceasta e a lui Kane și a ghetelor sale aurii. I se potrivesc de minune”, a spus fostul fundaș englez Matthew Upson.

„A reușit două supergoluri, primul cu venin și forță, al doilea tipic pentru un atacant central. Acestea au fost momentele importante ale meciului, care i-a aparținut lui Harry Kane”.

Însă, deși seara i-a aparținut lui Kane, cu câteva zile înainte atacantul nici măcar nu era sigur că va fi pe teren.

Modificare de program pentru ca Harry Kane săfie celebrat pe Wembley

„A fost o schimbare de ultim moment pentru a marca apariția cu numărul 100 a lui Harry Kane pentru selecționata țării sale”, a explicat Ian Dennis, comentator la BBC Radio 5 Live.

„Cân am vorbit cu el, vineri, la hotelul din Dublin unde era cazată echipa Angliei, mi-a spus că ar federația ar fi vrut să-l sărbătorească în octombrie. La momentul respectiv, nu era deloc sigur că va fi titular împotriva Finlandei”.

După spusele lui Kane, totul a fost, de fapt, organizat în ultimul minut. Luni, familia lui era încă în Munchen și a venit la Londra, marți, în ziua meciului. Familia lui Kane nu e una deloc restrânsă, iar la meci au asistat soția sa, Kate, și trei din cei patru copii pe care îi au împreună.

Totuși, cel mai mic, Louie, care are numai trei ani, s-a speriat de vacarmul stârnit în onoarea tatălui său, așa că pe teren au intrat numai Ivy și Vivienne, fiicele lui Harry Kane.

Companie valoroasă în topul celor mai selecționați jucători englezi

Kane este primul jucător, de la Wayne Rooney încoace (noiembrie 2014) care atinge borna 100 la echipa Albionului.

Rooney a ajuns la 120 de prezențe, fiind cel de-al doilea pe lista celor mai selecționați jucători englezi, după fostul portar Peter Shilton, care a bifat 125.

Lista continuă măgulitor cu David Beckham (115 selecții), Steven Gerrard (114), Bobby Moore (108), Ashley Cole (107), Bobby Charlton (106), Frank Lampard (106) și Billy Wright (105).

Rețeta lui Kane - consecvența

„Când privești acestă înșiruire de nume, constați că e vorba despre unii dintre cei mai valoroși jucători ai noștri”, a declarat Kane. „Sunt absolut sigur că, atunci când mă voi retrage, voi privi cu mare mândrie la aceste realizări.

Atacantul lui Bayern a mai anunțat că, după cea de-a 100-a selecție la „națională”, acum își dorește să înscrie și 100 de goluri.

„Am jucat pentru Anglia de 15-16, chiar de 17 ori pe an. Un an normal îți aduce, de obicei, în jur de zece selecții”, a adăugat jucătorul.

„Și la capitolul goluri e cam la fel. Simt că se poate. Unii ar putea spune că sunt niște obiective nerealiste și că nu le voi atinge, dar prefer să-mi fixez astfel de obiective decât să mă mulțumesc cu 70 sau 80 de goluri”, a adăugat Kane.

100 de goluri în nouă ani de prezență la „națională”

Primul gol marcat de Kane pentru echipa Angliei a venit în martie 2015. Era un meci de calificare la Euro 2016, împotriva Lituaniei, iar Kane, pe atunci în vârstă de 21 de ani, a început partida din postura de rezervă. A înscris după 79 de secunde, prima reușită dintr-o carieră de poveste.

Dintre cele 100 de selecții, 29 dintre prezențele lui Kane la „naționala” Angliei au fost la turnee importante (11 la World Cup, 18 la Campionatele Europene).

De cinci ori, Kane a semnat 5 hat-trick-uri - împotriva reprezentativelor statelor Panama, Bulgaria, Montenegro, Albania și San Marino, fiind depășit doar de Jimmy Greaves, care a reușit de 6 ori să marcheze trei goluri în același meci.

Harry Kane a ajuns la această bornă sub conducerea a patru selecționeri diferiți: Roy Hodgson (16), Sam Allardyce (1), Gareth Southgate (81) și Lee Carsley (2).

Întrebat care a fost cel mai dificil lucru în a juca la cel mai înalt nivel, Harry Kane a răspuns: „Cel mai dificil e să înregistrezi la nesfârșit cifre excepționale, momente excepționale, pentru că sunt mulți jucători care vor să-ți ia locul.

Concurența e foarte sănătoasă, dar am obținut 100 de selecții în nouă ani și asta cred că-mi demonstrează consecvența”, a încheiat jucătorul.

Sursa de inspirație? Cristiano Ronaldo

Săptămâna trecută, portughezul Cristiano Ronaldo (39 de ani) a marcat golul cu numărul 900 al carierei sale. Kane e cu opt ani mai tânăr decât Ronaldo și spune că fostul atacant al lui Manchester United și Real Madrid îi servește drept izvor de inspirație din perspectiva longevității pe teren.

„Mă simt în formă, fizic și psihic, sunt în floarea carierei mele. L-am văzut pe Ronaldo marcând și golul 901, sâmbătă, împotriva Scoției, iar asta mă inspiră să-mi doresc să joc cât mai mult cu putință.

„Iubesc acest joc, ador să reprezint culorile Angliei mai mult decât orice pe lume și nu vreau să agăt ghetele în cui prea curând.

Vreau să-mi aduc contribuția atât la echipa națională, cât și la clubul pentru care joc”, a adăugat Kane, care s-a declarat dispus să-și forțeze limitele pentru a-și trece în palmares cât mai multe recorduri.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Declin HALUCINANT: fostul semifinalist de la Euro 2019 cu România U21 se RETRAGE la 26 de ani!
Superliga
Declin HALUCINANT: fostul semifinalist de la Euro 2019 cu România U21 se RETRAGE la 26 de ani!
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Superliga
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Gigi Becali face echipa cu 3 fundași centrali și mărește durata antrenamentului: „Folosesc inteligența artificială, îi spulberăm!”
Superliga
Gigi Becali face echipa cu 3 fundași centrali și mărește durata antrenamentului: „Folosesc inteligența artificială, îi spulberăm!”

Real Madrid - Stuttgart, prima etapă din Liga Campionilor » Cum arată echipele probabile și cotele

Cum a apărut fiica lui Șumudică pe Giulești: „Mi se pare mie sau duduia o copiază pe Teodora Stoica?”


Comentarii (1)
teleleu_ionel
teleleu_ionel  •  11 Septembrie 2024, 13:31

Ca sa vezi, englezii nu tin pe "Wembley" concerte sau festivalul bucatariei asiatice... Ce stiu ei!?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează