INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COMĂ

În comă, după infarct! Ray Wilkins, fost adversar al României în preliminariile CM 1986, se luptă pentru viață în spital 

Articol de - Publicat sambata, 31 martie 2018 12:04

Ray Wilkins, fost internațional englez, 61 de ani, care a jucat la Chelsea, Manchester United, Milan și PSG e internat în stare gravă. ”A suferit un stop cardiac și e foarte, foarte rău. Mă tem pentru el”, declară soția lui.

Ray Wilkins, mijlocașul englez pe care "tricolorii" l-au înfruntat în preliminariile CM 1986, 0-0 la București, se zbate între viață și moarte. Fostul mijlocaș al lui Chelsea, Manchester United, Milan, PSG, Rangers, QPR și Crystal Palace e internat în stare gravă, la St. George's Hospital. Vineri seară, a suferit un stop cardiac și s-a lovit în cădere la cap, iar medicii i-au indus o comă farmaceutică. "E foarte rău, mă tem pentru el", zice soția Jackie.

Lucra ca analist TV

Wilkins, 61 de ani, avea probleme la inimă de mai mult timp, fiind operat în iulie pentru dublu by-pass. Acum 2 ani, mai fusese internat 5 săptămâni la dezalcoolizare, după ce-a fost prins beat la volan și lăsat 4 ani fără carnet de conducere.

Era foarte activ și lucra ca analist pentru Sky Sports News și TalkSport. S-a despărțit în noiembrie 2009 de Chelsea, la care a fost de trei ori "secund", cu Vialli, Scolari, Hiddink și Ancelotti, dar și manager interimar, în februarie 2009. A mai pregătit pe QPR, Fulham și "naționala" Iordaniei, fiind asistent la Fulham și la Aston Villa. 

Ray Wilkins a fost de două ori ales cel mai bun jucător al lui Chelsea, în 1976 și 1977

"Ray e unul dintre puținii cu sânge albastru în vene, mereu prezent, cu spirit nobil. Fără el, nu am fi câștigat nimic la Chelsea" Carlo Ancelotti, fost manager Chelsea, în autobiografia din 2010

84 de selecții are Ray Wilkins în "naționala" Angliei, în perioda 1976-1986, pentru care a marcat 3 goluri și a fost de 10 ori căpitan

4 trofeea cucerit ca jucător Wilkins, Cupa și Supercupa Angliei cu Man. United, titlul și Cupa Ligii Scoției cu Rangers 

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„M-au păcălit, m-au mințit!” » Ciprian Tătărușanu, la ora adevărului: „Soția nu a crezut. I-am zis că avem o singură variantă”
Stranieri
„M-au păcălit, m-au mințit!” » Ciprian Tătărușanu, la ora adevărului: „Soția nu a crezut. I-am zis că avem o singură variantă”
Adrian Mititelu s-a dus după el în Emiratele Arabe Unite: „Respect”
Liga 2
Adrian Mititelu s-a dus după el în Emiratele Arabe Unite: „Respect”
După 8 luni în România, fotbalistul din Superliga exclamă: „În 7 ani la Praga nu am simțit așa ceva!”
Superliga
După 8 luni în România, fotbalistul din Superliga exclamă: „În 7 ani la Praga nu am simțit așa ceva!”

Croatul revenit în România după mai mulți ani a sesizat câteva detalii: „Este mai scump! Dar ați avansat mult”

Elisabeta Lipă a amânat pentru o dată incertă întâlnirea cu foștii mari performeri care cer actualizarea rentelor viagere


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează