INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Incredibila poveste a lui Ikechi Anya: "Mama mea e româncă, tatăl nigerian, m-am format în Anglia şi Spania, dar vreau să joc pentru Scoţia!"

Anya, la Watford, echipa sa actuală // Foto: fraserglen.blogspot.ro +4   FOTO
Anya, la Watford, echipa sa actuală // Foto: fraserglen.blogspot.ro

Articol de - Publicat luni, 22 aprilie 2013 00:00 / Actualizat luni, 22 aprilie 2013 14:42

Ikechi Anya are o poveste deosebită. Născut dintr-un tată nigerian şi o mamă româncă, atacantul evoluează la Watford, fiind împrumutat de Granada.

A crescut în ligile inferioare din Anglia, la grupări ca Wycombe, Oxford, Halesowen Town şi Northampton. A urmat marele transfer la Sevilla. Nu a rezistat decît un sezon la gruparea din Primera Division.

Tot pe atunci, atacantul de culoare declara pentru gsp.ro: "După mamă, aş putea alege să evoluez pentru naţionala României. Iar după tată, pentru Nigeria. Aş mai putea juca pentru Scoţia sau Anglia".

Au urmat Celta, Granda, Cadiz şi Watford. Are 24 de ani şi e un veritabil globetrotter. Într-un interviu acordat publicaţiei "The Scottish Sun", Anya îşi povesteşte ultimele peripeţii şi vorbeşte despre ambiţiile sale.

Discursul lui nu s-a schimbat prea mult. Marea ambiţie este să joace pentru Scoţia, ţară în care şi-a petrecut primii şapte ani din viaţă. A fost nevoit să emigreze în Anglia deoarece tatăl său, profesor, primise o ofertă foarte bună de la Universitatea din Oxford.

"Primul lucru pe care mi-l doresc în viaţă este să evoluez pentru naţionala Scoţiei. Aş putea îmbrăca tricoul Nigeriei, României sau Angliei, dar Scoţia e alegerea mea numărul 1. Lucrez din greu la Watford pentru a deveni titular. Din fericire, mă simt foarte bine la această echipă, aşa că sînt încrezător în şansele mele", îşi începe Anya povestea.

" Mama mă ducea la fotbal"

Atacantul mărturiseşte că i-a fost greu să se adapteze în Anglia.  "Cînd am venit prima oară în Oxford, nimeni nu reuşea să mă înţeleagă pentru că aveam un accent scoţian puternic."

În schimb, nu îşi aminteşte prea multe de copilăria sa: "Nu pot să îmi amintesc prea multe despre timpul pe care l-am petrecut în Scoţia pentru că eram prea mic atunci cînd ne-am mutat, dar acum cîteva luni am vizitat din nou oraşul în care am crescut pentru că eram curios cum s-a schimbat. M-am plimbat prin centrul oraşului cu fratele meu, Chima. El a fost născut în România, pe cînd părinţii mei locuiau acolo."

Tatăl lui Anya a fost student al Universităţii din Bucureşti. Aici şi-a cunoscut soţia, o tînără studentă la economie. După ce şi-au finalizat studiile, cei doi s-au mutat în Scoţia. Anya e singurul din familie care a optat să meargă pe calea fotbalului. Fratele său a decis să urmeze cariera de profesor a tatălui său.

Atacantul a fost susţinut în decizia de a juca fotbal de mama lui. "Cînd eram copil, ea era cea care mă ducea la meciuri. Cred că ştie totul despre fotbal şi îmi spune mereu că trebuie să înscriu mai multe goluri. În mod normal, acesta este un lucru pe care un tată l-ar face, dar pentru mine acest rol a fost preluat de mama. Tata e mai dedicat studiilor sale. Cred că ar fi preferat să îl urmez într-o carieră academică, dar fotbalul e viaţa mea.", încheie atacantul născut în Glasgow.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Superliga
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Superliga
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Campionate
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (6)
mateiserban
mateiserban  •  22 Aprilie 2013, 23:09
Postat de conasu_boeru pe 22 Aprilie 2013, 15:15

Baiatul asta, e rezerva la Watford in Liga a II-a si vrea in 4 nationale ! Dar culmea, nu e la niciuna chemat !

watford promoveaza in premier league istetule, iar baiatul asta e folosit destul de des (vezi pe flashscore la lineups). poate nu e superstar dar daca nu va fi chemat la anul in nationala scotiei sau a nigeriei ma angajez sa iti dau o bere. daca va fi imi dai tu mie

stiintza4ever
stiintza4ever  •  22 Aprilie 2013, 18:17
Postat de conasu_boeru pe 22 Aprilie 2013, 15:15

Baiatul asta, e rezerva la Watford in Liga a II-a si vrea in 4 nationale ! Dar culmea, nu e la niciuna chemat !

Iar morala ta este... nu mai spera ca speri degeaba:)) Sau daca speri, macar sa fii caine :)

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  22 Aprilie 2013, 18:15

Unde i comentariul meu ?...incredibil este numai ca mi l ati cenzurat desi nu avea nimic jignitor in el ...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează