Articol de Remus Dinu - Publicat joi, 28 noiembrie 2024 16:02 / Actualizat vineri, 29 noiembrie 2024 03:59
Călin Georgescu, independentul votat de peste două milioane de români în primul tur al alegerilor prezidențiale, susținea în cartea sa, „Cumpăna României”, publicată în 2016, că proiectul său de suflet este „industria calului” și că țara ar trebui să învețe să speculeze această ramură.
Noi detalii inedite ies la iveală despre Călin Georgescu, surpriza finalei pentru Cotroceni. În urmă cu mai mulți ani, într-un așa-numit proiect de țară pe care l-a inclus și în cartea sa, candidatul bănuit că ar avea afinități legionare, autorul mai multor declarații controversate și ambigue lansate în spațiul public, susținea că întreaga industrie a României s-ar putea înviora dacă economia ar fi bazată pe creșterea cailor de curse.
Motivul? Georgescu, 62 de ani, consideră că „la fiecare cinci minute e o cursă de cai în lume”.
„Cumpăna României”, fundamentul ideologic al lui Călin Georgescu
Propunerea lui Călin Georgescu a fost exprimată în opera „Cumpăna României”, o carte apărută în 2016, la editura „Christiana”. Subtitlul cărții atrage la rândul său atenția, fiind crezul autorului: „Proiectul meu de țară este: hrană, apă, energie, gândit pe baza conceptului de dezvoltare durabilă”.
În cartea lui Călin Georgescu, sunt enumerate cele cinci mijloace principale ale „proiectului său de țară”. Punctul 5, legat de industria calului, este precedat de ceilalți „piloni” ai lui Georgescu, solul, Marea Neagră, apele termale și gena pădurilor românești.
Călin Georgescu și „industria calului”: „Este cel mai bănos sport peste tot în această lume”
Iată convingerile exprimate de Călin Georgescu:
„Știți că la fiecare 5 minute, în această lume are loc o cursă de cai? Este, de fapt, cel mai bănos sport peste tot în această lume.
România poate împușca doi iepuri dintr-un foc: o dată, pentru că are cea mai mare capacitate de a îngriji acest nobil animal, în condițiile geomorfologice pe care le are, şi, în al doilea rând, pentru că îngrijirea unui cal presupune 12 meserii: de la fierar la pielar şi tâmplar şi altele asemenea.
Or, ideea esențială este cum să faci ca această țară să aibă șomaj zero. Şi se poate face lucrul acesta!”, sună pasajul din cartea lui Călin Georgescu, remarcat și comentat și de către profesorul de științe politice Cristian Preda, care a punctat ironic: „Herghelia salvează România”.
De altfel, în spoturile sale de promovare electorală, Călin Georgescu apare deseori în ipostaza de călăreț, acesta fiind acuzat că ar încerca să-l copieze pe Vladimir Putin, președintele Rusiei. În trecut, liderul de la Kremlin a fost filmat fix în aceeași postură.
1900e anul în care echitația a fost introdusă în programul olimpic
3 probeare echitația la Jocurile Olimpice: dresaj, eventing și sărituri peste obstacole, acestea desfășurându-se la individual și pe echipe
Cum arată celelalte puncte ale „proiectului de țară”:
1. solul („Orice sămânță aș pune, în orice sol din lumea asta, nu crește roșia așa cum crește în România. Germania n-o să aibă niciodată roșia românească!“);
2. Marea Neagră („Atât timp cât, în portul Constanța, danele sunt goale, doar câteva nave care transportă fier vechi şi lemn sub formă de buștean acostează în ele, suntem condamnați la sărăcie.“);
3. apele termale („Vârsta a treia din orice țară a Europei ar putea găsi în România locul de liniște și de tratament la care jinduiește.“);
4. gena pădurilor românești („România poate să fie un multiplicator genetic. Ce înseamnă asta? Înseamnă că în Germania, pădurea este pădure, iar în România este codru.“).
5 declarații controversate ale lui Călin Georgescu: „Oare apa este chiar H2O, așa cum am fost instruiți, ca să nu zic dresați să credem?”
- „Domnule, știți cum e? Zic unii că a ajuns omul pe Lună. Eu nu, nu că nu cred. Sunt sigur că n-a fost așa. Este o altă manipulare, dar asta e altă temă. Adică a ajuns pe Lună și n-a putut să coboare 30 de centimetri din minte în inimă?!”
- „Așa, la o mână, vă spun, dozele de suc conțin peste 38 de ingrediente. Deci cum poți să bei ceva cu 38 de ingrediente. Este imposibil, deci aici sigur… Este exact ce vor ei să facă. S-a predat marfa de plastic, tot ce înseamnă nanocipuri și intră în tine ca într-un laptop”.
- „Oare apa este chiar H2O, așa cum am fost instruiți, ca să nu zic dresați să credem? Eu vă spun că nu-i așa. Acolo este informație, de-aia îți vine în pet de plastic, ca să nu mai fie informație. Dacă ar fi ea așa cum a fost lăsată, ea îți dă informație. Nici conștiința n-are cum să vină dacă tu ești dresat să te duci la o cutie de unde cineva îți vinde niște chestiuni de plastic. Tot ce este în supermarket este plastic”.
- „Șansa României este înțelepciunea rusească”.
- „Noi nu mai suntem capabili să punem întrebări pentru că în momentul în care s-a născut copilul, a intrat direct în structura manipulării. Imediat, pe loc, de când este născut. De fapt, dinainte de naștere, pentru că este manipulată mama. Când se naște un copil, se nasc 2 ființe, de fapt - mama și copilul. Dacă viitoarea mamă este manipulată, că nu poți să naști decât prin cezariană, cum nasc astăzi în România peste 90%, este o tragedie. Știți de ce? Pentru că se rupe firul divin.”
Un nou transfer la FCSB! Gigi Becali, pentru GSP: „Luni dăm banii. Merge în cantonament”
Dinamo a ajuns în Antalya » Din Turcia, „câinii” anunță categoric: „Locul nostru e în play-off!”