INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

FOTO Frustrare pentru Tottenham pe terenul lui Newcastle, cu Radu Drăgușin integralist » Ce a făcut românul în minutul 47: „Superb!”

FOTO: Imago Images +12   FOTO
FOTO: Imago Images

Articol de , - Publicat duminica, 01 septembrie 2024 17:28 / Actualizat duminica, 01 septembrie 2024 18:14

Newcastle a câștigat norocos cu Tottenham, scor 2-1, în etapa #3 din Premier League. Fundașul român Radu Drăgușin a fost integralist pentru oaspeți și a avut o evoluție solidă, cu intervenții bune în situații limită și fără greșeli majore la goluri. Internaționalul român a primit nota 7 în presa engleză, cea mai mare de la echipa lui.

Radu Drăgușin, aflat la primele minute în acest sezon, a avut o intervenție bună chiar în startul meciului. L-a oprit pe Barnes cu un tackle perfect. A urmat apoi execuția superbă a lui Isak, care a căutat vinclul dintr-o poziție laterală, dar mingea s-a dus în bară.

Drăgușin a avut o evoluție sigură pe parcursul primei reprize, și-a făcut bine treaba de fiecare dată.

Nu i se poate imputa nimic la faza din minutul 37, când Kelly a trimis în careu, de unde Barnes a reluat în poartă pentru 1-0. „Coțofenele” au deschis scorul contrar cursului jocului, Tottenham domina partida înainte de golul gazdelor.

Newcastle - Tottenham: Drăgușin, intervenție în ultima clipă la lsak, în minutul 47. „Superb!”

+7 FOTO

Imediat după pauză, în minutul 47, Drăgușin a avut o intervenție mare în fața lui Isak. L-a pus pe suedez la pământ cu un tackle de manual. Atacantul lui Newcastle scăpase singur spre poartă, dar românul a tăiat terenul și a recuperat distanța. Comentatorii englezi l-au lăudat pe Radu pentru intervenție, catalogând drept superbă intrarea salvatoare.

În minutul 56, Tottenham a restabilit egalitatea, după autogolul lui Dan Burn.

Maddison a șutat din interiorul careului, Pope a respins cu greu, iar mingea a ajuns la Johnson, care a trimis spre poartă. Burn a încercat din câțiva metri să trimită mingea peste poartă, dar execuția a fost una nefericită. Balonul s-a dus în plasa de sus a porții. Gazdele puteau prelua conducerea în minutul 67, când a tras din apropiere, dar Vicario a fost la post.

În minutul 71, românul s-a înălțat pentru a trimite spre poartă în urma unui corner, dar mingea s-a dus la un metru de poartă.

Tottenham, răpusă pe final

Newcastle a lovit pe contraatac în minutul 78, când două „coțofene” au scăpat spre poarta lui Vicario. Murphy l-a servit pe Isak, iar suedezul a împins mingea în poarta goală. Tottenham a fost din nou surprinsă cu apărarea sus, o tactică riscantă folosită de Postecoglou încă din sezonul trecut. Nu a fost nici vorbă de ofsaid la golul lui Newcastle.

Tottenham a forțat pe final, a încercat până în ultima clipă să egaleze, dar elevii lui Postecoglou au ratat mereu pasa decisivă. Ei au ajuns în apropierea careului de 16 metri, dar au fost impreciși în momentele decisive.

Tottenham a pierdut deși a avut 66% posesie și 20 de ocazii de gol. Newcastle a avut 9 ocazii, suficiente cât să câștige acasă și să ajungă la 7 puncte. Spurs a rămas cu 4 în 3 etape.

FINAL. Newcastle - Tottenham 2-1

  • Click aici pentru statistici
  • Au marcat: Barnes '37, Isak 78 / Burn (autogol) '56
  • Radu Drăgușin a fost introdus titular de antrenorul Ange Postecoglou. Românul se află la primele minute pe teren din acest sezon.
  • Drăgușin a avut două intervenții foarte bune. În minutul 5, l-a oprit pe Barnes cu un tackle perfect, apoi a repetat procedeul în fața lui Isak (48).

GALERIE FOTO. Radu Drăgușin, la primele minute în noul sezon de Premier League

+7 FOTO

Newcastle - Tottenham, echipe de start:

Newcastle (4-3-3): Pope - Livramento, Krafth, Burn, Kelly - Longstaff, Guimaraes, Joelinton - Barnes, Isak, Gordon
Rezerve: Dubravka, Almiron, Hall, Murphy, Osula, Targett, Tonali, Trippier
Antrenor: Eddie Howe

Tottenham (4-3-3): Vicario - Porro, Romero, Drăgușin, Udogie - Sarr, Bissouma, Maddison - Kulusevski, Son, Odobert
Rezerve: Forster, Bentancur, Bergvall, Davies, Devine, Gray, Johnson, Spence, Werner
Antrenor: Ange Postecoglou

Frustrare pentru Tottenham pe terenul lui Newcastle, cu Radu Drăgușin integralist » Ce a făcut românul în minutul 47: „Superb!”
Radu Drăgușin, titular pentru prima dată în acest sezon la Tottenham
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Liga 3
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
Superliga
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Liga 3
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (9)
S0s0
S0s0  •  02 Septembrie 2024, 13:14
Postat de Cristian03578 pe 01 Septembrie 2024, 18:23

Cine? Man, Mihǎilǎ, Rațiu, R Marin, Drǎgușin?

Exact. Cu încă măcar 3 care probabil vor promova în Serie A anul acesta, cum au făcut Drăgușin și Pușcaș acum 2 ani sau Man și Mihăilă anul ăsta, plus câțiva în campionate decente gen Turcia sau Polonia, plus ce mai e de la Steaua cu 8 meciuri în Europa League, parcă începe să arate mai decent naționala, ca nivel al competițiilor unde evoluează jucătorii.

Cicica
Cicica  •  01 Septembrie 2024, 19:12

M-am speriat. Nu știam ce făcut în minutul 47! Am crezut că a făcut un pârț de sa auzit în tribune...

janus_mirror
janus_mirror  •  01 Septembrie 2024, 18:46

Inca o data Tottenham a pierdut pe mana lui Anghe. Daca joci sus cu apararea in EPL trebuie sa aperi cu 5 fundasi. Nici cu VdV perfect sanatos in echipa Tottenham nu castiga. Liniile de mijloc si atac lui Ange sint mediocre. In apatare atat Romero cat si VdV sunt mediocri la jocul aetian. Noroc de Vicario care i-a salvat de multe ori. Anghe e submefiocru ptr nivelul EPL. Anul asta nu termina nici macar pe pozitia a 7ea. From Anghe a lot of talk but not about his menthal block. Everybody else is at fault. Menthality of a loser.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează