INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

GALERIE FOTO Manchester City - Southampton 1-0 » „Cetățenii” câștigă la limită și preiau pentru moment fotoliul de lider în Premier League

Articol de - Publicat sambata, 26 octombrie 2024 18:56 / Actualizat sambata, 26 octombrie 2024 19:41

Manchester City s-a impus pe teren propriu în fața nou-promovatei Southampton, scor 1-0, într-o partidă a etapei cu numărul 9 din Premier League.

Meciurile etapei a 9-a din Premier League

Trupa lui Pep Guardiola a deschis scorul după doar 5 minute de la fluierul de start al partidei, atunci când Matheus Nunes a trimis o centrare perfectă din flancul stâng, iar Erling Haaland a trimis balonul în plasa porții lui Ramsdale.

După marcarea golului, tot „cetățenii” au pus mai multa presiune la poarta „sfinților”, însă fără rezultate notabile.

Manchester City, salvată de transversală la ultima faza a primei reprize

De cealaltă parte, elevii lui Russell Martin au stat la cutie, încercând să declanșeze contraatacuri periculoase ori de câte ori au avut ocazia, însă singură șansă cu adevărat importantă a avut loc în cel de-al 5-lea minut suplimentar al primei reprize, atunci când Cameron Archer a scăpat singur cu Ederson, dar execuția atacantului englez a lovit transversala goalkeeper-ului brazilian.

Astfel, Manchester City a intrat la cabine cu un avantaj minim pe tabelă.

+7 FOTO

La prima fază din actul secund, campioana Angliei a fost aproape de a-și dubla avantajul, însă șutul expediat de Phil Foden a trecut puțin pe lângă poarta oaspeților.

În minutul 52, elevii lui Pep Guardiola au irosit încă o șansă mare de a-și majora avantajul. Brazilianul Savinho a trimis o pasă excelentă în careul advers, însă Erling Haaland nu a reușit să reia în poarta lui Ramsdale dintr-o poziție extrem de favorabilă.

Și trupa lui Russell Martin a avut o ocazie importantă de a marca, la șutul expediat de nou intratul Armstrong din colțul careului, care a trecut peste poarta lui Ederson.

Ultima șansă mare de gol a partidei a venit în prelungirile partidei și le-a aparținut gazdelor, însă Ramsdale nu i-a permis lui Haaland să facă „dubla”. Astfel scorul final al partidei a rămas cel stabilit de norvegian în minutul 5, 1-0 pentru Manchester City

City urcă pe primul loc în Premier League

În urma acestei victorii, campioana Angliei acumulează 23 de puncte și urcă pentru moment pe prima poziție în clasament, depășind-o pe astfel pe Liverpool, care va juca mâine pe terenul lui Arsenal, în derby-ul etapei cu numărul 9 din Premier League.

De cealaltă parte, Southampton cobară pe ultimul loc, cu un singur punct după 9 runde.

În etapa viitoare din Premier League, Manchester City va evolua pe terenul lui Bournemouth, în timp ce Southampton va primi vizita celor de la Everton.

Clasament Premier League:

FINAL » Manchester City - Southampton 1-0

Manchester City - Southampton » Echipele de start:

Manchester City (4-2-3-1): Ederson - Lewis, Akanji, Dias, Gvardiol - Nunes, Kovacic - Savinho, B. Silva, Foden - Haaland
Rezerve: Ortega, Carson - Ake, Gundogan, McAtee, O'Reilly, Stones
Antrenor: Pep Guardiola

Southampton (3-5-2): Ramsdale - Stephens, Bednarek, Harwood-Bellis - Walker-Peters, Lallana, Downes, Fernandes, Manning - Dibling, Archer
Rezerve: McCarthy - Aribo, Armstrong, Bree, Cornet, Onuachu, Sugawara, Sulemana, Ugochukwu
Antrenor: Russell Martin

Stadion: Etihad Stadium (Manchester)
Arbitru: Tony Harrington

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Direct în istorie! Recordul bifat de Lamine Yamal în „El Clasico”
Campionate
Direct în istorie! Recordul bifat de Lamine Yamal în „El Clasico”
„Câine” adevărat! Florentin Petre a plâns ca „Piticul” în momentul în care galeria lui Dinamo sărbătoarea victoria de la Hermannstadt » Imagini minunate
Superliga
„Câine” adevărat! Florentin Petre a plâns ca „Piticul” în momentul în care galeria lui Dinamo sărbătoarea victoria de la Hermannstadt » Imagini minunate
Protest în fotbalul românesc » N-au mai rezistat și au întârziat startul meciului de azi: „5 luni fără salarii = 5 luni fără respect”
Liga 2
Protest în fotbalul românesc » N-au mai rezistat și au întârziat startul meciului de azi: „5 luni fără salarii = 5 luni fără respect”

Cum arată un mic-dejun sănătos? O antrenoare născută în Siberia dă 3 variante simple: „Am văzut că aici nu prea se consumă”

Are peste 150 de medalii în România, dar se teme: „Mâncarea e scumpă, masajul e scump, sper să nu fiu nevoită să fac asta! Chiar cunosc pe cineva ...”


Comentarii (4)
taveee
taveee  •  26 Octombrie 2024, 19:57

da. omu' meu a ratat de 2 ori din 1 metru poarta goala, dat e erou. ca e halaand. si ca, in fond, noi ne pricepem la .doc nu jurnalism

andy_mihailescu86
andy_mihailescu86  •  26 Octombrie 2024, 19:36
Postat de Vardy.Party pe 26 Octombrie 2024, 18:09

Nu era nici un dubiu ca Halatt va scora in meciul asta, ca - deh! - nu zoacă cu Real Madrid sau Liverpool. “E Southampton, băieți.”

Le-au tremurat oricum "nadragii" (ca sa fiu diplomat) domnilor cetateni...pacat de rezultat, Southampton nu a aratat ca o echipa de locul 19...

Vardy.Party
Vardy.Party  •  26 Octombrie 2024, 18:09
Postat de andy_mihailescu86 pe 26 Octombrie 2024, 16:33

Acest meci va avea unul dintre urmatoarele 2 deznodaminte, ambele cu victoria clubului fantoma din Manchester: 1. meritat, datorita banilor bagati de club pentru Guardiola; 2. pe hotie ca in etapa trecuta. Sa ne bucuram :)

Nu era nici un dubiu ca Halatt va scora in meciul asta, ca - deh! - nu zoacă cu Real Madrid sau Liverpool. “E Southampton, băieți.”

Vezi toate comentariile (4)
Comentează