INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Premieră negativă în Serie A pentru Dennis Man și cea mai slabă notă a sezonului!

Dennis Man și Valentin Mihăilă au stat alături în mare parte a reprizei secunde în partida cu Empoli (1-1) / Foto: Imago
Dennis Man și Valentin Mihăilă au stat alături în mare parte a reprizei secunde în partida cu Empoli (1-1) / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 28 octombrie 2024, 09:20 / Actualizat luni, 28 octombrie 2024 09:21

Dennis Man (26 de ani), extrema dreaptă a celor de la Parma, a apucat-o pe trasa descendentă a sinusoidei evoluțiilor din acest sezon în Serie A ♦ Scăderea de randament, ce vine după cel mai bun start stagional în Italia, a culminat ieri cu înlocuirea neașteptată după numai 45 de minute în meciul cu Empoli (1-1)! ♦ „Alegere tehnică”, a explicat laconic antrenorul „cruciaților” ♦ Gazzetta dello Sport l-a văzut cel mai slab jucători al gazdelor (nota 5), alături de Hernani.

Odată cu trecerea la ora de iarnă, lui Dennis Man pare că i-a stat ceasul și a uitat că este, totuși, golgheterul echipei și cel de la care fanii și antrenorul așteaptă să facă diferența.

Așa cum a făcut-o și a încântat în primele patru etape, legând primele două etape cu gol și contribuind per total la trei reușite ale trupei gialloblu în patru meciuri de campionat și atrăgându-și aprecierile presei, la fel de brusc s-a stins!

Dennis Man, „corijent” în Parma - Empoli! Italienii nu l-au menajat, după ce a fost schimbat la pauză: „O fantomă”
PARMA - EMPOLI 1-1
Dennis Man, „corijent” în Parma - Empoli! Italienii nu l-au menajat, după ce a fost schimbat la pauză: „O fantomă”

Alibiul oboselii de la națională nu mai ține: Man joacă slab!

Deși duelul cu Lecce s-a disputat la ora prânzului, internaționalul român s-a pierdut într-o gaură neagră și e clar că nu a fost în apele lui.

Premieră negativă în Serie A pentru Dennis Man și cea mai slabă notă a sezonului!
Dennis Man a dat assistul pentru golui victoriei naționalei României în meciul din Lituania (2-1) în Liga Națiunilor / Foto: Imago

Și el riscă, dincolo că a ieșit din teren foarte devreme contra lui Empoli (1-1), să iasă într-un viitor apropiat, dacă nu chiar la runda intermediară (miercuri urmează o vizită pe terenul lui Juventus) din vederile antrenorului pentru primul „11” al fostei câștigătoarei a Serie B.

5,5este media notelor acordate de Gazzetta dello Sport lui Dennis Man pentru ultimele patru meciuri la Parma. În primele 5, a avut medie de 6,4, cu două calificative de 7 (la 1-1 cu Fiorentina și 2-1 cu Milan, în care a marcat câte un gol)

Man nu poate invoca acum drept alibi faptul că a revenit cu bateriile descărcate de la echipa reprezentativă sau că ar avea și unele probleme fizice.

Dovadă cuvintele lui Fabio Pecchia din preziua remizei de ieri: „Dennis se află în stare bună, naționala a lăsat câteva semne, dar nu este nimic grav”.

O prezență impalpabilă și auxiliară în prima repriză, atât de rău încât Pecchia nu-i permite să revină de la vestiare. Nota 4,5
SportParma
, agenție italiană

Man începe s-o ia pe urmele lui Mihăilă. Pe banca de rezerve

După 13 meciuri disputate într-o perioadă de 70 de zile, în care a fost mereu titular la echipa de club și în tricoul „tricolor”, românul cu 98 pe spatea acuzat inevitabil o oarecare epuizare, iar Pecchia l-a lăsat pe margine când a ales echipe de început de la Como (1-1).

Premieră negativă în Serie A pentru Dennis Man și cea mai slabă notă a sezonului!
Dennis Man a fost blocat mai mereu în flanc, aici de Jacopo Fazzini, cel care a provocat autogolul lui Woyo Coulibaly / Foto: Imago

Cel mai în formă fotbalist român n-a adus niciun plus în cele 34 de minute cât a fost folosit de Parma. Gazzetta dello Sport l-a notat, totuși, cu 6, un pic mai bine decât acel 5,5 primit pentru nulul de la Bologna.

Cele două prestații cenușii au „împachetat” însă tot atâtea evoluții consistente în selecționata lui Mircea Lucescu: un gol și două pase decisive în Nations League cu Cipru și Lituania (după alt și plus un assist cu Kosovo).

Continuă să nu fie la cel mai bun nivel al lui, vizibil și din bandajul cu care joacă. Prestația lui a lăsat de dorit: fără scânteie și depășit de ritmul jocului, așa cum se întâmplase și cu Como
Parma Live, agenție italiană

Mihăilă, a treia partidă la rând ca rezervă. Scos și el la pauză

Dacă Valentin Mihăilă, ce are mai multe șuturi spre poartă și un „exected goal” mai mare decât el, a ajuns deja la a treia etapă la rând în afara formulei de start a Parmei, Dennis Man se îndreaptă periculos către același nedorit statut.

Premieră negativă în Serie A pentru Dennis Man și cea mai slabă notă a sezonului!
Valentin Mihăilă sare la cap fără succes, împreună cu Gabriel Charpentier, într-un duel cu Ardian Ismajli / Foto: Imago

Ceea ce a pățit ieri la pauză, înlocuirea după 45 de minute, în care n-a avut „nicio cursă, niciun dribling, niciun șut”, cum l-a criticat laconic ziarul roz.

Este cea mai mică din tabăra gazdelor de duminică, aceeași cu a lui Hernani, poate nu întâmplător cei mai în vârstă jucători ai celei mai tinere echipe din actuala Serie A!

Man are 196 de minute fără gol marcat ori assist la Parma!

Fortuit sau nu, Gabriel Charpantier, înlocuitorul de la pauză al lui Dennis (unicul semn de „viață” a fost pasa din careu la șutul central trimis de Bonny), a semnat punctul egalizator și a fost desemnat MVP-ul întâlnirii.

Man și-a căutat zadarnic locul prin iarbă, baleind între a fi aripă dreaptă, inter sau chiar al doilea vârf.

Schimbarea lui Man? O alegere tehnică. El nu trece printr-un moment foarte fericit, dar se întâmplă pe parcursul stagiunii. Am preferat să-l introduc pe Charpentier, care garanta forță, imprevizibilitate și capacitatea de a profita de spațiile din careu
Fabio Pecchia, antrenor Parma

Repriza proastă de duminică a prelungit la 196 de minute seria fără gol marcat sau pasă decisivă la Parma, trecute de la ultima reușită din prima parte (golul egalării efemere la unu cu Cagliari, în care a luat nota 6).

Fără precedent în cariera sa de 23 de jocuri și 1.345 de minute (16 ca titular) în elita fotbalului peninsular.

174' era cea mai mare secetă, de la debutul lui Man cu Napoli

La startul aventurii în Il Calcio, pe 31 ianuarie 2021, Dennis avusese nevoie de 8 evoluții în total pentru a-și pune amprenta pe un gol al squadrei gialloblu: i-a oferit assist lui Valentin Mihăilă, în minutul 6 al confruntării cu AS Roma (2-0 pe Ennio Tardini).

Care a condus la deschiderea scorului. El a dat atunci semnalul obținerii primei victorii a „cruciaților” în „massima divisione” de la cea mai costisitoare mutare făcută de Kyle Krause în cei patru ani de patronat al clubului.

7partide din postura de integralist în Serie a bifat Dennis Man la Parma din 23 de partide în care a fost folosit de „cruciați”

Fix cumpărarea lui Man pentru 13 milioane de euro de la FCSB! Perioada sa pe sec intra pe hold cu o jumătate de repriză mai devreme decât „recordul” actual. Care, cu o probabilitate destul de mare, se va mări după confruntarea cu „Bătrâna Doamnă”.

STATISTICILE LUI MAN CU EMPOLI

14 pase (toate scurte)
64,3% precizia paselor
69,2% precizia paselor în jumătatea adversă
2 dueluri pierdute din 5
1 duel aerian câștigat
0 șuturi cadrate
0 centrări reușite
0 pase decisive
2 ocazii create
1 intercepție

Pecchia i-a mai făcut-o lui Dennis Man de trei ori în Serie B

Premieră negativă în Serie A pentru Dennis Man și cea mai slabă notă a sezonului!
Dennis Man (talonat de Giuseppe Pezzella, fostul său coleg la Parma) a fost o fantomă în jocul cu Empoli / Foto: Imago

În colaborarea cu Fabio Pecchia, aripei drepte română i s-a mai întâmplat în trei rânduri să fie retras pe banca de rezerve exact la pauză.

A mai existat o situație în care „tricolorul” a rămas pe teren numai în primele 45 de minute în Serie A, La 1-2 acasă cu Inter, pe 4 martie 2021, Dennis a ieșit din cauza unei accidentări

2 martie 2024: la 3-1 în deplasare cu Ternana;
24 februarie 2024: la 1-1 cu Como, tot „afară”;
17 septembrie 2023: la 5-0 la Catanzaro;

16meciuri are Dennis Man la Parma din 23 de apariții în Serie A. A reușit 5 goluri și două assisturi în 1.345 de minute jucate

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali a anunțat ce transfer face la iarnă: „Avem nevoie” + Cum va arăta FCSB cu Dinamo
Superliga
Gigi Becali a anunțat ce transfer face la iarnă: „Avem nevoie” + Cum va arăta FCSB cu Dinamo
Conducerea Rapidului, primă reacție halucinantă după gesturile golănești făcute de Marius Șumudică: „A fost ireproșabil! Scoatem în evidență senzaționalul, nu a fost nimic”
Superliga
Conducerea Rapidului, primă reacție halucinantă după gesturile golănești făcute de Marius Șumudică: „A fost ireproșabil! Scoatem în evidență senzaționalul, nu a fost nimic”
Decernarea Balonului de Aur are loc astăzi » La ce oră începe ceremonia, unde se poate vedea și cine este principalul favorit
Campionate
Decernarea Balonului de Aur are loc astăzi » La ce oră începe ceremonia, unde se poate vedea și cine este principalul favorit

„A întors Dan Șucu armele împotriva ta?” » Daniel Niculae, la podcastul GSP „2 la 1”: „Atunci s-a stricat totul! Vă spun ce s-a întâmplat în lojă, la Constanța”

Darius Olaru, consternat de modalitatea în care s-a prezentat Rapidul cu FCSB: „Nu ne așteptam să fie așa”


Comentarii (1)
Numeuser
Numeuser  •  28 Octombrie 2024, 10:39

"Scăderea de randament, ce vine după cel mai bun start stagional în Italia, a culminat ieri cu înlocuirea neașteptată după numai 45 de minute" Tocmai ați spus că e în scădere de randament, ce ar mai fi neașteptat la ieșirea lui de pe teren? Bine, voi vă mirați de nu știu ce gesturi obscene ale lui Șumudică, de parcă ar fi fost cunoscut până acum pentru purtare distinsă și educație aleasă.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close