Articol de GSP - Publicat duminica, 18 aprilie 2021 19:54 / Actualizat duminica, 18 aprilie 2021 19:54
Juventus, AC Milan, Manchester United, Liverpool, Real Madrid și Barcelona s-au pus de acord pentru înființarea unei noi competiții: Super Liga Europei, care ar urma să înceapă din 2022 și să fie sprijinită financiar de JP Morgan, bancă de investiții.
UPDATE 19:50 / UEFA amenință cluburile
UEFA, Asociația Fotbaliștilor din Premier League, Federația Spaniolă de Fotbal, LaLiga, Federația Italiană de Fotbal și Serie A au semnat o scrisoare vehementă, imediat după apariția informațiilor privind noua competiție.
Măsurile cu care UEFA amenință echipele participante:
- cluburile implicate vor fi interzise din toate competițiile interne, europene sau de nivel internațional
- jucătorii lor pot fi interziși la echipele naționale
Acord pentru Super Liga Europei
Prestigioasa publicație The New York Times anunță că unele dintre cele mai bogate și cunoscute cluburi de fotbal din lume au convenit, în principiu, să participe la o nouă competiție europeană, care ar duce economia sportului la un alt nivel.
Super Liga Europei se pune pe picioare
Conform sursei citate, giganții Europei ar urma să-și anunțe public planurile privind Super Liga Europei până luni. Motivul? UEFA va promulga săptămâna viitoare modificările pe care Champions League urmează să le adopte din 2024, iar astfel mișcarea de branding a forului condus de Aleksander Ceferin va fi umbrită.
Cel puțin 12 echipe și-au asumat statutul de cluburi-fondatoare, între care cele 6 grupări de tradiție de mai sus - venite din Italia, Anglia și Spania.
Se încearcă negocierea și cu alte formații de renume, precum Bayern, Dortmund sau PSG, care nu se arată încă dornice să părăsească Champions League, o competiție ce urmează să fie serios zdruncinată.
Cele 12 cluburi gata să fondeze Super Liga Europei:
- Barcelona
- Real Madrid
- Atletico Madrid
- Manchester United
- Liverpool
- Arsenal
- Manchester City
- Tottenham
- Chelsea
- Inter AC
- Milan
- Juventus
În replică, UEFA plănuiește o serie de măsuri dure, pentru a împiedica planul separaționist, inclusiv eliminarea campionatelor (n.r. - Premier League, La Liga, Serie A) din ligile UEFA! Ar urma un cutremur economic, mai ales provocat de televiziuni, care și-ar cere, fără niciun dubiu, o bună parte din banii investiți.
Cum s-ar desfășura Super Liga Europei:
- 16 echipe participă permanent
- 4 echipe vin dintr-un turneu de calificare
- două grupe de câte 10, primele 4 merg în fazele eliminatorii
- meciuri la mijlocul săptămânii, finala în weekend
350 de milioane de euroar primi din start cluburile fondatoare
3,5 miliarde de euroar fi suma împărțită cluburilor participante la Super Liga Europei pentru investiții în „stadioane, baze de antrenament sau pentru a acoperi pierderile provocate de pandemie"
Golul care a decis finala Ligii Campionilor din 2020
Citește mai multe știri din fotbalul internațional:
Tudor Băluță, OUT de la Dinamo Kiev: „În niciun caz nu rămâne. Să fie sănătos”