INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Thibaut Courtois, săgeți către marea rivală: „Barcelona campioană? Nu ar fi corect, suntem echipa mai bună!”

Thibaut Courtois are parte de un sezon foarte bun în tricoul lui Real Madrid // sursă foto: Guliver/gettyimages
Thibaut Courtois are parte de un sezon foarte bun în tricoul lui Real Madrid // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 05 mai 2020 19:12

Thibaut Courtois (27 de ani), portarul lui Real Madrid, a declarat că eventuala suspendare definitivă a campionatului spaniol și acordarea titlului marii rivale Barcelona ar fi nedrepte.

Înainte de suspendarea La Liga, cauzată de pandemia de COVID-19, Barcelona ocupa prima poziție în campionat, la 2 lungimi distanță de formația lui Courtois, Real Madrid. Totuși, „galacticii” au avantajul meciurilor directe față de rivali (o victorie, 2-0, și un egal, 0-0), fapt care îl face pe Courtois să fie sigur: Barcelona nu merită un titlu prematur!

Clasament La Liga

Thibaut Courtois: „Am demonstrat că suntem o echipă mai bună”

„Suntem la doar două puncte distanță de Barcelona și în cursa pentru câștigarea titlului, astfel că am avea un mare ghinion dacă sezonul ar fi anulat”, a declarat Courtois într-un interviu acordat unei televiziuni belgiene, citat de AS.

„Dacă s-ar decide ca Barcelona să fie campioană, nu cred că ar fi corect. Am făcut un egal și i-am învins în celălalt meci din acest sezon. Am demonstrat că suntem echipa mai bună”, a precizat belgianul.

Liverpool și Premier League, poveste diferită

Portarul echipei „blanco” a făcut o paranteză și a vorbit despre situația din Premier League, unde Liverpool are 25 de puncte avans cu 9 etape înainte de finalul de sezon. Clasamentul din Anglia poate fi văzut AICI.

„Când vine vorba despre Liverpool și Premier League, acolo situația este diferită - aș putea înțelege asta (n.r. să le fie acordat titlul), pentru că au un avans de nu știu câte puncte”, a punctat Courtois.

„Sezonul ar trebui încheiat pe teren”, spune Courtois

Portarul adus de Real Madrid în vara anului 2018 își dorește ca sezonul să fie încheiat pe teren, dar este conștient că fotbalul poate fi reluat doar dacă condițiile sunt potrivite.

„Cred că ar trebui să încheiem sezonul, dar bineînțeles că siguranța este cel mai important lucru. Trebuie să observăm măsurile de protecție și să fim 100% siguri înainte de a relua competițiile, pentru că poți să te infectezi chiar dacă nu prezinți simptome”, a spus Courtois.

„Așa că trebuie să fii atent cu cine intri în contact. Ce se întâmplă dacă există un jucător infectat la altă echipă? Acestea sunt lucruri de avut în vedere, dar mi-ar plăcea la nebunie să încheiem sezonul”, a concluzionat fotbalistul lui Real Madrid.

48 de milioane de eurovalorează Thibaut Courtois, conform Transfermarkt. 35 de milioane de euro i-a plătit Real Madrid lui Chelsea în schimbul portarului

16 goluria încasat Courtois în acest sezon de La Liga, în 24 de meciuri. Niciunul împotriva rivalelor Atletico și Barcelona, în 4 meciuri!

VIDEO: Florin Bătrânu despre meciurile cu Real și Atletico Madrid

Citește mai multe știri despre Real Madrid și Barcelona:

Toni Kroos ar putea părăsi Real Madrid » Cele 2 momente care i-au deranjat pe fani: „Nu mi-a venit să cred!”

BARCELONA. Xavi face o predicție surprinzătoare. Cât va mai juca Messi!

Avertisment pentru Lautaro Martinez, principala țintă a Barcelonei: „Nu e ușor să joci cu Messi!”

Citește și:

Se declară dezamăgit de Denis Alibec: „Speram să ajungă o vedetă, dar el a ales alt drum. Când intervin părinții, e o problemă”
Nationala
Se declară dezamăgit de Denis Alibec: „Speram să ajungă o vedetă, dar el a ales alt drum. Când intervin părinții, e o problemă”
Unul dintre cei mai populari fotbaliști ai lumii, de nerecunoscut la plajă
Campionate
Unul dintre cei mai populari fotbaliști ai lumii, de nerecunoscut la plajă
Andrei Nicolescu aprobă transferul cerut insistent de suporteri la Dinamo: „Știu ce vrea toată lumea”
Superliga
Andrei Nicolescu aprobă transferul cerut insistent de suporteri la Dinamo: „Știu ce vrea toată lumea”

„Să fie RĂZBOI!” » Gigi Becali a început să țipe în fața Palatului: „Luni merg cu Rotaru la Burleanu. La școala de securiști le face injecții în cap să creadă că sunt stăpâni!”

Ofertat să semneze cu noua echipă, Ionuț Radu a rămas șocat când a aflat cine îl va antrena!


Comentarii (1)
enigmaticul
enigmaticul  •  06 Mai 2020, 11:35

Da măi Curtois, ești mai bun în mintea ta, dar în realitate, dacă erai mai bun, trebuia să fie Real pe locul I, dar uite că nu e, deci....nu e mai bun. Dacă nu mă înșel, ultimele 5 sezoane, tot voi spuneați că sunteți mai buni, dar La Liga a câștigat-o tot Barcelona. Voi cu vorbele, ei cu faptele. Chiar de s-ar juca toate meciurile rămase, tot nu ați câștiga La Liga, Barcelona are și un program mai facil.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează