INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  XAVI SE RETRAGE

VIDEO + FOTO Xavi și-a anunțat retragerea! Mesajul mijlocașului + Ce va face în continuare: „Asta e filosofia mea”

Xavi // FOTO: Guliver/GettyImages +19   FOTO
Xavi // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 02 mai 2019 18:49

Xavier „Xavi” Hernandez i Creus, 39 de ani, și-a anunțat retragerea la finalul acestui sezon.

Xavi, mijlocașul lui Al Sadd, Qatar, a emis un comunicat în presa din Golf și a anunțat că se va retrage la finalul sezonului. Spaniolul va începe o carieră în antrenorat și a spus că va aplica principiile învățate la Barcelona, din filosofia lui Johan Cruyff.

Mesajul lui Xavi

„În următoarele patru săptămâni voi juca ultimele meciuri dintr-o carieră de neuitat, care a durat 21 de sezoane și care m-a plimbat prin toată lumea. Ca sportiv, nu te saturi niciodată să câștigi. A fost un privilegiu să joc până la 39 de ani.

E ultimul sezon ca jucător, dar vreau să văd ce-mi rezervă viitorul ca antrenor. Filosofia mea reflectă stilul dezvoltat de ani de zile sub influența lui Johan Cruyff și a celor din La Masia (n.r. academia Barcelonei). Asta s-a văzut în felul în care am jucat fotbal la Barcelona. Îmi plac echipele care preiau inițiativa, joacă un fotbal ofensiv și se întorc la ceea ce reprezintă esența fotbalului pe care îl iubim încă din copilărie: posesia. Ce am reușit în ultimele două decenii a fost un privilegiu și de aceea cred că e obligația mea să iau inițiativa pe teren”

Mesajul lui Xavi

Xavi, crescut la juniorii Barcelonei, a debutat oficial în Cupa Catalunyei pe 5 mai 1998. A marcat primul gol pe 18 august 1998, în Supercupa Spaniei, iar primul meci în LaLiga l-a jucat în 3 octombrie 1998, contra Valenciei.

12 goluriîn 133 de meciuri are Xavi la naționala Spaniei, pentru care a debutat în 15 noiembrie 200

Pentru Barcelona, Xavi a bifat 769 de meciuri, cele mai multe din istoria clubului. A marcat 85 de goluri și a oferit 182 de pase. La Al Sadd, unde joacă din 2015, are 22 de goluri și 28 de pase de gol, în 84 de meciuri.

Xavi, palmares fabulos

Xavi este unul dintre cei mai titrați fotbaliști din istorie, câștigând toate trofeele majore din fotbalul mondial.

Xavi este campion mondial și dublu campion european cu naționala Spaniei, fiind „creierul” echipei care a dominat fotbalul din 2008 până în 2012. Tot cu naționala iberică, Xavi a fost campion mondial sub 20 de ani, în 1999.

La Barcelona, Xavi a fost unul dintre oamenii-cheie ai celei mai glorioase perioade din istoria catalanilor. 

„Fotbalul este un mod magnific de a uni oamenii și de a le schimba viața în bine. În martie am avut privilegiul de a vizita India pentru prima dată. Am fost inspirat de povestea lui Umesh Rathod, un fan de 15 ani pe care l-am întâlnit în Mumbai. Umesh are zilnic de de înfruntat multe dificultați în comunitatea în care trăiește. Acolo, accesul la apă este limitat și mai mulți copii sunt obligați să renunțe la școală pentru a munci și pentru a-și ajuta familiile. Părinții lui au insistat ca el să continue să invețe și l-au încurajat să își urmeze pasiune: fotbalul. I-am cunoscut familia, mi-a arătat casa și mi-am dat seama că poate trece peste orice situație și că fotbalul îl ajută enorm”
Xavi, în mesajul de adio

xavi 11 +19 FOTO

trofee

  • 4 UEFA Champions League
  • 8 campionate al Spaniei
  • 3 Cupe ale Spaniei
  • 8 Supercupe ale Spaniei
  • 2 Supercupe ale Europei
  • 2 Campionate Mondiale ale Cluburilor
  • campion al Qatarului
  • Cupa Emirului
  • Cupa Qatarului

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scapată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scapată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close