INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ACUZAȚII RASISM

„Se crede Jackie Chan” » Reacția clubului din Serie A, în plin scandal de rasism, i-a scandalizat pe microbiști: „Ce rușine!”

Până la urmă, amicalul a fost dus la final, cu Wolves învingătoare // sursă foto: Twitter
Până la urmă, amicalul a fost dus la final, cu Wolves învingătoare // sursă foto: Twitter

Articol de - Publicat marti, 16 iulie 2024 19:18 / Actualizat marti, 16 iulie 2024 20:05

Luni, în timpul meciului amical dintre Wolverhampton și Como, scor 1-0, atacantul sud-coreean Hwang Hee-chan (28 de ani) a acuzat că a fost victima unei scandări rasiste dinspre adversari, ceea ce a declanșat un meleu și chiar violență fizică între jucători ♦ Clubul englez a amenințat cu plângere la UEFA, iar astăzi a venit replica celor de la Como, care exclud rasismul din ecuație, spre stupoarea microbiștilor.

Amicalul de luni seara dintre Wolves și Como, disputat în Marbella, Spania, a fost marcat de un scandal de proporții.

La jumătatea reprizei secunde, atacantul sud-coreean Hwang Hee-chan a reclamat un comentariu rasist din partea unui adversar, ceea ce aproape a condus la o bătaie generală. Daniel Podence chiar a încercat să lovească un adversar cu pumnul, fiind eliminat.

După meci, antrenorul „lupilor”, Gary O'Neil, a afirmat că „Channy a auzit un comentariu rasist, care este cu adevărat dezamăgitor”. În consecință, clubul englez a anunțat că „Wolves va depune o plângere oficială la UEFA cu privire la acest incident”.

Astăzi, la 14 ore distanță, Como a publicat poziția oficială a clubului, un comunicat semnat de Mirwan Suwarso, reprezentantul acționariatului. Poziția echipei care a promovat recent în Serie A este mai degrabă ofensivă, respingând acuzațiile de rasism, deși admit că unul dintre jucătorii ei s-a referit la Hwang drept „Jackie Chan”.

Comunicatul celor de la Como, după acuzațiile de rasism lansate de Wolves

„Clubul nostru nu tolerează rasismul și condamnă toate formele lui în cel mai vehement mod cu putință.

Am vorbit cu fundașul în cauză pentru a înțelege ce s-a spus. Ne-a spus ce a zis, către colegul lui fundaș: «Ignoră-l, se crede Jackie Chan».

Vorbind îndelung cu jucătorul, suntem încrezători că a fost o trimitere la numele jucătorului, la faptul că propriii lui colegi se refereau la el în mod constant ca «Channy».

În opinia clubului nostru, jucătorul nostru nu a spus nimic într-o manieră peiorativă. Suntem dezamăgiți că reacția anumitor jucători de la Wolves a făcut ca incidentul să escaladeze peste măsură”, se arată în reacția oficială a italienilor.

Reacția lui Como i-a scandalizat pe microbiști: „Ce rușine!”

Comunicatul lui Como nu a fost privit cu ochi buni, majoritatea comentariilor fiind critice. Redăm unele dintre acestea, toate cu măcar câteva sute de aprecieri:

  • „Sunteți o rușine absolută de echipă dacă considerați că acesta este un răspuns potrivit”;
  • „Ce comunicat teribil”
  • „Asta este o parodie, corect?”
  • „Cine a scris asta merită o palmă serioasă”
  • „Printre cele mai greșite răspunsuri pe care le-am văzut într-un scandal de rasism. Rușinos”
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Englezii au aflat de ce nu mai joacă Drăgușin la Tottenham: „A avut niște fricțiuni cu Postecoglou” » Ce a provocat „scurtcircuitul” dintre cei doi
Stranieri
Englezii au aflat de ce nu mai joacă Drăgușin la Tottenham: „A avut niște fricțiuni cu Postecoglou” » Ce a provocat „scurtcircuitul” dintre cei doi
Marius Șumudică nu se joacă! Al doilea titular care este pe lista de plecări de la Rapid
Superliga
Marius Șumudică nu se joacă! Al doilea titular care este pe lista de plecări de la Rapid
Ce se va întâmpla la meciurile din Superligă, după decesul lui Christoph Daum
Superliga
Ce se va întâmpla la meciurile din Superligă, după decesul lui Christoph Daum

FAKE NEWS în sport » Pe 23 august, un interviu cu scriitorul Ioan T. Morar despre marile minciuni din Epoca de Aur: „Am văzut un document strict secret care arăta cum România fura competiția”

Contestatarul de-o viață spulberă numirea lui Mircea Lucescu la națională: „Nu lași nimic în urma ta? Tot Stoichiță și șmecherii ăia îi fac staff-ul!” + „Venea la noi cu teroarea!”


Comentarii (2)
Dragon78
Dragon78  •  16 Iulie 2024, 20:54

Deci daca zici de un asiatic obisnuit ca e ca unul din cei mai in voga din rasa lor inseamna ca e rasism?!? Vai de fundu’ nostru…

paiazze
paiazze  •  16 Iulie 2024, 20:25

Stati sa inteleg... "Se crede Jackie Chan" e o remarca rasista? :))))) Pai nu ma mira ca suntem impartiti in atatea tabere si suntem atat de vehementi, daca asa ceva e subiect de scandal, eventual suspendari si amenzi...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează