INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ARGENTINA

Erou la Barcelona, decepție la națională! 5 momente cruciale în care Messi a dezamăgit în tricoul Argentinei

FOTO: Guliver/GettyImages +2   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 22 iunie 2018 16:59

616 goluri și 250 de assisturi în toată cariera, 5 Baloane de Aur și 32 de trofee în culorile blaugrana. Cifre care demonstrează măiestria lui Lionel Messi, ajuns la 31 de ani și aflat la apogeul carierei sale ilustre.

Cu toate acestea, starul Barcelonei suferă atunci când schimbă echipamentul catalanilor pe cel al Argentinei, iar frustrarea "Puricelui" crește pe zi ce trece, după fiecare finală pierdută sau înfrângere dureroasă. Divinizat în țara natală și iubit în toată lumea, întreaga suflare fotbalistică se aștepta ca Leo Messi să care în spate naționala "pumelor", așa cum o face marele său rival cu selecționata Portugaliei, însă după fiecare rază de speranță vine o dezamăgire nescontată din partea căpitanului.

5 situații importante în care "Messia" nu a mai venit pentru Argentina

Campionatul Mondial din Africa de Sud 2010

La 23 de ani și cu un sezon formidabil în spate în tricoul Barcelonei (47 de goluri în 53 de partide în toate competițiile), toți ochii erau ațintiți pe tânărul Messi, noul star al fotbalului mondial. Trecuseră deja patru ani de la debutul său la un turneu final, Campionatul Mondial din Germania, acolo unde reușise un gol în poarta Serbiei și Muntenegrului, bifând și o pasă de gol pentru Hernan Crespo în victoria zdrobitoare cu 6-0.

Presiunea imensă așezată pe umerii lui Leo și-a spus cuvântul, iar bilanțul după cele trei meciuri din grupe (1-0 cu Nigeria, 4-1 cu Coreea de Sud și 2-0 cu Grecia) era nul: 0 goluri, 0 pase de gol. Au urmat apoi duelul din optimi cu Mexicul lui Javier Aguirre și un assist norocos al lui Messi pentru Carlos Tevez în victoria "pumelor" cu 3-1, dar și un adversar de coșmar pentru argentinieni în sferturi, Germania lui Joachim Löw, finalistă la EURO 2008. Anihilat de "panzere", "La Pulga" s-a dovedit neputincios în fața unei selecționate în mare formă, prăbușindu-se odată cu trupa antrenată la acea vreme de Maradona, "decimată" de "Mannschaft" cu un 4-0 neverosimil.

Copa America Centenario din SUA 2016

Cu trei victorii convingătoare în faza grupelor (2-1 cu Chile, 5-0 cu Panama și 3-0 cu Bolivia), Argentina avea toate premisele să se răzbune pentru eșecul de la turneul precedent din Chile. Cu un hat-trick împotriva panamezilor și cu câte un gol și două assisturi în meciurile din sferturi cu Venezuela, 4-1, respectiv din semifinale cu SUA, 4-0, argentinienii nu aveau niciun dubiu că Messi le va aduce primul trofeu major după Copa America 1993, asta dacă nu socotim medalia de aur de la JO din Beijing 2008.

"Puricele atomic" a dezamăgit însă în ultimul act, evidențiindu-se doar printr-un cartonaș galben primit pentru simulare, respectiv prin penalty-ul ratat la loviturile de departajare, în urma cărora Chile și-a apărat trofeul cucerit în anul anterior, tot la penalty-uri. Evoluția ștearsă din finala de pe MetLife Stadium l-a privat pe Messi de titlul oferit celui mai bun jucător al turneului, "răpit" de chilianul Alexis Sanchez, în timp ce în clasamentul golgeterilor a fost depășit de Eduardo Vargas (cu 6 goluri).

Copa America din Chile 2015

Digerând cu greu înfrângerea în fața Germaniei în ultimul act al Cupei Mondiale din Brazilia, "pumele" sperau să se revanșeze la turneul continental, ieșind din grupe de pe primul loc după 2-2 cu Paraguay, 1-0 cu Uruguay și 1-0 cu Jamaica. O calificare cu emoții la penalty-uri în fața Columbiei și un 6-1 zdrobitor în semifinale cu Paraguay au fost rezultatele care au dus Argentina la un pas de trofeul câștigat ultima oară de generația lui Batistuta, Redondo sau Simeone. Cele trei assisturi geniale din penultimul act păreau să facă uitat bilanțul subțire de până atunci al lui Messi: un singur gol din penalty, reușit în poarta Paraguayului, în duelul din grupe.

Prestația anostă din finala cu Chile i-a lăsat însă cu un gust amar pe fanii argentinieni, care s-au văzut din nou în genunchi după ratarea celui de-al doilea trofeu în decursul a 12 luni. În ciuda cifrelor modeste, Messi a fost inclus în echipa turneului, fiind desemnat să câștige și trofeul acordat "celui mai valoros jucător" (MVP), titlu care nu s-a mai acordat în cele din urmă după ce decarul Argentinei a refuzat să-l accepte.

Campionatul Mondial din Brazilia 2014

O "boabă" în poarta Bosniei și Herțegovinei, un gol decisiv superb împotriva Iranului și o "dublă" în fața Nigeriei consemnau un start perfect la turneul din Brazilia, iar assistul crucial oferit lui Angel Di Maria în prelungirile "optimilor" cu Elveția anunța că a sosit, în sfârșit, vremea lui Messi. Numai că magia căpitanului s-a stins odată cu accederea în "sferturi", acesta fiind inexistent în duelul cu Belgia și apoi în semifinala cu Olanda, poate cea mai urâtă partidă de la Cupa Mondială din 2014.

Cu toate acestea, Argentina era din nou în finală după 24 de ani de așteptare, întreaga suflare argentiniană fiind ferm convinsă că sclipirea lui Leo va răpune veșnica rivală Germania. S-a zbătut, a încercat în zadar, dar nu i-a ieșit nimic, iar trupa lui Alejandro Sabella cădea din nou pradă "panzerelor", în timp ce Messi s-a ales cu premiul de consolare, Balonul de Aur. Un premiu intens contestat de lumea fotbalului în lumina evoluțiilor stelare ale lui James Rodriguez și Thomas Müller, însuși "El Pibe de Oro" criticând decizia controversată: "I-aș fi oferit cerul și pământul lui Messi, totul, dar nu este corect să câștige acest premiu doar din motive de marketing!".

Campionatul Mondial din Rusia 2018

Un penalty ratat împotriva Islandei și o evoluție mai mult decât modestă în a doua repriză în eșecul contra Croației, 0-3, trădează așteptările mari avute înaintea startului din Rusia. După ce a calificat in extremis "pumele" de unul singur cu un hat-trick pe terenul Ecuadorului, nimeni nu se aștepta ca Messi, ajuns la apogeul carierei, să fie atât de neputincios în fața celor două selecționate europene. Cu șanse infime pentru Argentina de a ieși din grupe, Lionel Messi este aproape să bifeze un record negativ în palmaresul său impresionant: al patrulea Campionat Mondial consecutiv la care nu marchează în fazele superioare!

Vezi și: Acuze incredibile: "Messi a devorat 7 selecționeri! E rușinos, vrea să îl demită pe Sampaoli!" + ce antrenor așteaptă ca Messi să renunțe la națională

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Imagini UNICE! Fotoreporterul GSP a urcat în mijlocul fanilor FCSB și a surprins nebunia cu Midtjylland: video a devenit viral!
Europa League
Imagini UNICE! Fotoreporterul GSP a urcat în mijlocul fanilor FCSB și a surprins nebunia cu Midtjylland: video a devenit viral!
Golul lui Daniel Bîrligea din Europa League a făcut înconjurul lumii! L'Equipe și The Sun: „O adevărată nebunie”
Europa League
Golul lui Daniel Bîrligea din Europa League a făcut înconjurul lumii! L'Equipe și The Sun: „O adevărată nebunie”
Verdictul lui Raul Rusescu: „FCSB n-a avut un jucător de nivelul lui de 7 ani”
Europa League
Verdictul lui Raul Rusescu: „FCSB n-a avut un jucător de nivelul lui de 7 ani”

EXCLUSIV „Îmi vine să-mi dau pumni în cap” » Leonard Doroftei, despre marea greșeală pe care și-acum o regretă: „Am vândut-o pe nimic!”

Antrenorul care a descoperit-o pe Simona Halep trăiește o dramă, fiindu-i amputat un picior: „Nu am cum să îi cer ajutorul, cred că tatăl Simonei e supărat”


Comentarii (2)
1034008319999859
Nicolas Pruteanu  •  23 Iunie 2018, 13:54

Nu cred ca se stie dar nici ronaldo nu are gol in fazele eliminatorii deci si pentru el ar putea fi a 4 a cupa mondiala fara gol in faze eliminatorii.

haideusicfr
haideusicfr  •  23 Iunie 2018, 13:06

Portarul a avut un rol ""crucial".

Vezi toate comentariile (2)
Comentează