INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  SEMIFINALE | CROAȚIA - ANGLIA, MIERCURI, ORA 21, TVR, GSP.RO

Paralelă incredibilă. 6 semifinaliști CM s-au chinuit cu România în 2010: aproape să fie eliminați de Sburlea, Gângioveanu și alți fotbaliști care acum n-au club

Danny Rose (dreapta) în duel cu Cornel Râpă / Foto: Gulliver/GettyImages
Danny Rose (dreapta) în duel cu Cornel Râpă / Foto: Gulliver/GettyImages

Articol de , - Publicat duminica, 08 iulie 2018 15:05

Grosul lotului Angliei e născut în 1990. Iar generația lui Walker, Rose și a căpitanului lui Liverpool, Henderson, a trecut primul mare hop, la U21, în compania României: s-a calificat cu mari emoții la EURO U21 din 2011!

 Astfel, în octombrie 2010, România a fost mai aproape ca oricând să repete performanța din 1998, singura noastră prezență la un CE de tineret în format U21.

Elevii lui Emil Săndoi au cedat greu la Norwich turul barajului cu Anglia, 1-2, după ce Smalling a dat lovitura în minutul 83. Hora egalase pentru "tricolorii" mici în minutul 71, după ce Henderson deschisese scorul.

Totuși, returul, desfășurat la Botoșani, putea fi rezolvat cu un scurt 1-0. Iar românii au avut șansele lor. Torje, Sburlea și Alexe au ratat șanse importante în fața portarului Fielding. S-a terminat, însă, 0-0, iar Anglia s-a dus la turneul final.

Vezi mai jos rezumatul partidei:

GAȘCA TOTTENHAM ERA ÎN LOT

Din lotul de 18 deplasat la Botoșani, o treime se află în cel luat la CM de Gareth Southgate. În ordine alfabetică, Jordan Henderson (Liverpool), mezinul Phil Jones (Man. Utd., născut în 1992), Danny Rose (Spurs), Kieran Trippier (Spurs), Kyle Walker (Man. City, fost la Spurs) și Danny Welbeck (Arsenal) s-au aflat pe teren ori pe bancă.

Mai mult, alte nume care au cochetat cu lotul Albionului la precedentele turnee finale, cum ar fi Smalling, Sturridge sau Bertrand, n-au lipsit din primul "11".

Există și englezi care nu mai evoluează în Premier League. Frank Fielding (Bristol City), Michael Mancienne (Nottingham Forest), Henri Lansbury (Aston Villa), însă toți trei în liga a doua, Championship.

Singurii "eșuați" sunt Nathan Delfouneso (Blackpool, L3) și rezerva de portar Scott Loach (Hartlepool, L5). În plus, Fabrice Muamba s-a retras din cauza problemelor la inimă.

3
e locul pe care a terminat Anglia grupa la Euro U21 2011: nu s-a dus mai departe, după ce a fost învinsă incredibil de Cehia în ultimul meci, cu goluri în minutele 89 și 90+4

ROMÂNIA DISPĂRUTĂ

De partea cealaltă, un sfert din lotul lui Emil Săndoi a dispărut în neant.

Cele mai șocante cazuri sunt ale lui Sabrin Sburlea, Constantin Gângioveanu și Silviu Ilie. Chiar și Raul Rusescu, fotbalist fără meci la nivel de seniori de un an și o lună!

Astfel, Sabrin Sburlea, 29 ani, fost internațional inclusiv de seniori, nu mai joacă la nivel înalt din 2013, când avea 24 de ani. Atunci a plecat de la FC Vaslui și a mai avut evoluții la Hansa Rostock (liga a 3-a germană), Velbert (liga a 5-a germană), pentru ca ultima oară să apară în lotul unei echipe de liga a 7-a, TSV Berg!

Constantin Gângioveanu, 28 ani, e retras, practic, din 2011. A mai apărut, sporadic, la o echipă din Statele Unite ale Americii, FA New York, apoi i s-a pierdut urma.

Silviu Ilie, campion cu Oțelul în 2011, a revenit la echipa care l-a consacrat, însă și-a încheiat conturile cu gruparea care a jucat, în ultimul sezon, în liga a 3-a.

Nici Marius Alexe nu stă mai bine. Din 2015-2016, fostul vârf dinamovist n-a prins nici 20 de meciuri la cele 3 echipe care l-au avut în lot în 2 ani și jumătate (Karabuk, Podbrezova - Slovacia și Aris Salonic).

Andrei Ionescu a petrecut ultimul sezon în India, la Aizawl, unde a dat 3 goluri în 18 partide, Cezar Lungu a jucat la Dunărea Călărași, cu care a promovat din liga a 2-a. Hora a fost împrumutat de Akhisar în liga a 2-a turcă, la Elazigspor.

Singurii jucători care nu s-au plafonat și au ajuns și în echipa națională sunt Silviu Lung, Gabi Torje, Paul Papp, Cornel Râpă, Eric Bicfalvi, Valerică Găman și Vlad Chiricheș.

Ultimul, singurul care evoluează încă într-un campionat de top, a fost folosit puțin în "dubla" din 2010. 

3fotbaliști din acea generație evoluează acum în L1: Bărboianu (Chiajna), Neagu (Gaz Metan), Gardoș (Craiova)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ruptură totală la Rapid înaintea derby-ului cu Dinamo » Marius Șumudică a sărit să bată un oficial al clubului
Superliga
Ruptură totală la Rapid înaintea derby-ului cu Dinamo » Marius Șumudică a sărit să bată un oficial al clubului
Chestionat de reporterii GSP, celebrul Patrick Vieira a rezumat la un singur cuvânt primul dialog avut cu Dan Șucu
Campionate
Chestionat de reporterii GSP, celebrul Patrick Vieira a rezumat la un singur cuvânt primul dialog avut cu Dan Șucu
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu
Campionate
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (1)
joze_maurinio
joze_maurinio  •  08 Iulie 2018, 17:59

De-aia nu ne-am calificat in Rusia, pentru ca am fi castigat la pas turneul final! Mai ales daca antrenor era Becali George, iar pe banca statea Vochin! Hai sa fim seriosi! Nu ne vom mai califica la un turneu final pana in 2097, cand o sa jucam singuri, pentru ca e an impar!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează