Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SLOVACIA - UCRAINA

CORESPONDENȚĂ GSP Șase! Ce detalii au observat reporterii GSP la Slovacia - Ucraina: viitoarea adversară a României a tremurat din toate încheieturile

FOTO: Cristi Preda (GSP) +37   FOTO
FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de , - Publicat vineri, 21 iunie 2024 18:02 / Actualizat vineri, 21 iunie 2024 18:46

Meciul Slovacia - Ucraina, scor 1-2, a complicat și mai mult calculele noastre, dar adversarul de la Frankfurt al elevilor lui Iordănescu a arătat carențe fizice și psihice. Jucătorii italianului Calzona - care cu siguranță va fi nevoit să schimbe primul „11” - au încheiat meciul în genunchi.

Românii au fost cu ochii pe Slovacia - Ucraina (1-2), meciul ce-a deschis ziua. Vom da ochii cu Slovacia pe 26 iunie la Frankfurt în ceea ce sperăm că va fi meciul calificării în „optimile” Euro 2024. În afara cronicii și a prezentării viitoarei adversare de miercuri, iată câteva detalii sesizate de reporterii GSP și care, probabil, au scăpat la TV!

Partida și atmosfera nu au fost influențate de ploaia ce-a căzut înainte și-n timpul duelului, iar stadionul din Dusseldorf este de-a dreptul impresionant.

1. Veteranul Pekarik se apropie de legendarul Hamsik

Fundașul lateral Peter Pekarik a avut o prestați solidă. În prima repriză, a fost un obstacol pe care ucrainenii nu l-au putut sări sau ocoli. În primele 45 de minute, a blocat două goluri ca și făcute.

Pentru jucătorul Herthei Berlin, acum în vârstă de 37 de ani, a fost a 129-a prezență la echipa națională. Dintre jucătorii all-time ai "șoimilor", doar legendarul Marek Hamsik, acum secund al naționalei, are mai multe selecții, 136 la număr.

2 goluria marcat Pekarik pentru națională în 129 de selecții

2. De ce să schimbi ceva ce merge bine?! Stilul Calzona până la un punct

Selecționerul Federico Calzona a decis să intre la Dusseldorf cu același prim „11”, pentru al 3-lea meci la rând. Contra Ucrainei a evoluat formula de start din partida cu Belgia (1-0) și din amicalul cu Țara Galilor (4-0).

România va avea mult de furcă în meciul de la Frankfurt. Totuși, antrenorul italian va produce câteva schimbări, cel mai probabil, mai ales că unii jucători au arătat carențe fizice și ceva probleme medicale.

Slovacia - Ucraina / Imagini surprinse de fotoreporterul GSP Cristi Preda
Banner-ul cu tentă politică afișat la meciul ucrainenilor cu Slovacia / foto: Eduard Apostol (GSP)
Slovacia - Ucraina / Imagini surprinse de fotoreporterul GSP Cristi Preda
Slovacia - Ucraina / Imagini surprinse de fotoreporterul GSP Cristi Preda
Slovacia - Ucraina / Imagini surprinse de fotoreporterul GSP Cristi Preda
+33 FOTO

3. Schranz a intrat în istoria "șoimilor" cu golul ce-a deschis scorul

Schranz l-a încercat pe Trubin o dată, foarte periculos, până când a deschis scorul la Dusseldorf. Reușita cu capul a extremei Slaviei Praga l-a evidențiat pe fotbalist, care este al doilea jucător din Slovacia ce înscrie de mai multe ori la o singură ediție a unui turneu major, după Róbert Vittek la Cupa Mondială din 2010 (4).

5 goluriîn 24 de meciuri a reușit Schranz pentru naționala Slovaciei

4. Tinerii ucraineni

Cu o vârstă medie de 25 de ani și 259 de zile, primul „11” al Ucrainei este cel mai tânăr desemnat până acum de o echipă la EURO 2024 și primul care a coborât sub 26 de ani!

Față de meciul cu România, selecționerul Serghei Rebrov a renunțat la Lunin între buturi și a intrat Trubin, Tsigankov a fost înlocuit cu Yarmolenko, Konoplya a fost schimbat cu Tymchyk și Stepanenko a fost înlocuit cu Brazhko. În total, patru schimbări față de Munchen.

Ucraina a fost mai arțăgoasă, a jucat la disperare, după ce Slovacia a deschis scorul. Zinchenko a fost sufletul echipei, cerând în mod repetat galeriei să încurajeze naționala.

5. Dovbyk a vrut să-și facă singur un cadou de ziua lui

Artem Dovbyk, atacantul Ucrainei, a dorit să-și facă un cadou cu ocazia împlinirii a 27 de ani, chiar în ziua meciului. Totuși, golgheterul LaLiga a irosit o uriașă oportunitate, în prima repriză, unu la unu contra portarului Slovaciei.

Atacantul care și-a dat acordul pentru un transfer la Atletico Madrid din această vară este primul jucător din istoria țării sale care evoluează chiar de ziua lui la un turneu major.

24 de goluriîn 36 de meciuri a reușit Dovbyk în sezonul trecut în LaLiga pentru Girona, fiind golgheterul campionatului

6. Slovacii au tremurat din toate încheieturile

Slovacii au căzut fizic și psihic după remontada Ucrainei. Ceea ce ne-ar putea ajuta, pentru meciul direct, dacă ei n-au putut simplifica puțin situația în grupă.

Viitorii noștri adversari n-au putut face față presiunii tot mai mari a Ucrainei, au cedat până la urmă, iar la final au arătat epuizați fizic și descumpăniți. Privirile oamenilor italianului Calzona arătau dezamăgire și oboseală! Comparativ cu ucrainenii, ce păreau că ar mai putea duce o repriză.

Imediat după fluierul final, mai mulți jucători ai Slovaciei au căzut în iarbă. Poate o fi un semn pentru miercuri...

VIDEO. Slovacia - Ucraina » Imnurile celor două țări, cântate de spectatori

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (1)
dobrin
dobrin  •  21 Iunie 2024, 19:13

Hmm.... Hamsik... imi suna cunoscut numele asta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează