INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ANGLIA

Gareth Southgate, conflict cu Jude Bellingham la finala EURO 2024: „Fă ceva, schimbă ceva!”

Gareth Southgate și Jude Bellingham / Foto: Imago Images +25   FOTO
Gareth Southgate și Jude Bellingham / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 16 iulie 2024 14:23 / Actualizat marti, 16 iulie 2024 16:36

Jude Bellingham (21 de ani), starul naționalei Angliei și al lui Real Madrid, a intrat în conflict cu Gareth Southgate (53 de ani), fostul selecționer al englezilor, la finalul meciului cu Spania, în care reprezentativa „Celor Trei Lei” a pierdut EURO 2024 (1-2).

Deși a avut o relație bună cu Southgate pe parcursul colaborării, Bellingham a răbufnit la adresa antrenorului englez.

Harry Kane, motivul conflictului dintre Jude Bellingham și Gareth Southgate

Mijlocașul ofensiv al celor de la Real Madrid i-a reproșat, în timpul duelului cu „Furia Roja”, lui Gareth Southgate că nu a făcut o schimbare mai repede, în contextul în care Spania domina autoritar jocul și conducea cu 1-0.

După o primă repriză echilibrată, Nico Williams a deschis scorul în minutul 47. Ibericii controlau autoritar partida, iar golul de 2-0 părea iminent.

Potrivit Daily Mail, care citează ESPN, Jude Bellingham i-a cerut pe un ton imperativ lui Gareth Southgate să facă o schimbare: „Fă ceva, schimbă ceva”. Selecționerul s-a conformat și l-a înlocuit pe Kane cu Watkins în minutul 61.

Nouă minute mai târziu, Southgate l-a înlocuit pe Mainoo cu Palmer, autorul golului egalizator din minutul 73, din pasa lui Jude Bellingham.

+21 FOTO

A urmat o perioadă bună de joc a englezilor, însă tot spaniolii au fost cei care au ieșit învingători grație golului marcat de Oyarzabal în minutul 86.

Chiar dacă a fost văzut susținându-și coechipierii care plângeau, Jude Bellingham nu a avut aceeași atitudine și față de Southgate.

La finalul jocului, i-a reproșat direct că nu l-a înlocuit mai rapid pe Harry Kane , în condițiile în care cel mai bun marcator din istoria Angliei (66 de goluri în 98 de selecții) era complet ieșit din meci.

Gareth Southgate și-a anunțat plecarea de la naționala Angliei

La două zile după finala EURO 2024, Gareth Southgate și-a anunțat plecarea de la cârma naționalei Angliei după 8 ani în care jucat două finale de CE, și a ajuns în sferturi și în semifinale la Cupa Mondială.

„Sunt mândru să fiu englez și a fost onoarea vieții mele să joc pentru Anglia și să conduc Anglia de pe bancă. A însemnat totul pentru mine și am dat totul din mine.

Dar este timpul pentru schimbare și pentru un nou capitol. Finala de duminică de la Berlin împotriva Spaniei a fost ultimul meu meci ca manager al Angliei”, a declarat Gareth Southgate, potrivit The Sun.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Ilie Dumitrescu m-a prins în baie la Liverpool: «Ce faci acolo?»” » Două episoade în premieră: „În mintea mea se derulau multe chestii”
Superliga
„Ilie Dumitrescu m-a prins în baie la Liverpool: «Ce faci acolo?»” » Două episoade în premieră: „În mintea mea se derulau multe chestii”
O altfel de perspectivă de la Poli Iași - Rapid: „O palmă pentru Șucu!”
Superliga
O altfel de perspectivă de la Poli Iași - Rapid: „O palmă pentru Șucu!”
7 meciuri au loc ACUM în Liga 2 » Steaua joacă pe terenul lui Dumbrăvița + Mioveni, duel complicat cu Ceahlăul
Liga 2
7 meciuri au loc ACUM în Liga 2 » Steaua joacă pe terenul lui Dumbrăvița + Mioveni, duel complicat cu Ceahlăul

FAKE NEWS în sport » Pe 23 august, un interviu cu scriitorul Ioan T. Morar despre marile minciuni din Epoca de Aur: „Am văzut un document strict secret care arăta cum România fura competiția”

Contestatarul de-o viață spulberă numirea lui Mircea Lucescu la națională: „Nu lași nimic în urma ta? Tot Stoichiță și șmecherii ăia îi fac staff-ul!” + „Venea la noi cu teroarea!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează