INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SPANIA - ANGLIA 2-1

Învins din nou în finala Euro, Gareth Southgate presupune: „Nu sunt sigur că am făcut suficient”

Gareth Southgate // foto: Guliver/gettyimages +25   FOTO
Gareth Southgate // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 15 iulie 2024 01:04 / Actualizat luni, 15 iulie 2024 01:04

Gareth Southgate (53 de ani) a dus selecționata Angliei în finala Campionatului European pentru a doua ediție la rând, însă nici de această dată nu a reușit să-i facă pe „The Three Lions” campioni continentali. La final, antrenorul britanic și-a prezentat concluziile.

Precum în 2021, Anglia a fost la un singur meci de gloria continentală. Atunci, Italia a învins-o la loviturile de departajare. În acest an, nu s-a ajuns acolo, Spania câștigând partida în 90 de minute, scor 2-1, fiind mai bună pe durata partidei.

Gareth Southgate, selecționerul Angliei, a recunoscut superioritatea Spaniei. El s-a declarat mândru de elevii lui și a afirmat, fără convingere, că „nu sunt sigur că am făcut suficient pe durata celor 90 de minute”.

+21 FOTO

Ce a spus Gareth Southgate după finala Euro 2024, Spania - Anglia 2-1

„Cred că Spania a fost cea mai bună echipă de la acest turneu. Nu am ținut suficient de bine de minge, dar am fost în joc până în ultimele 10 minute. Sunt cu adevărat devastat. Jucătorii au fost absolut incredibili, sunt mândru de ce au realizat. Ne-a lipsit numai puțin.

Am avut puțin impuls după golul lui Palmer, am avut și o ocazie mare de a egala în final, însă per total, pe durata celor 90 de minute, nu sunt sigur că am făcut suficient.

Cred că jucătorii trebuie să-și asume un merit enorm pentru că ne-au adus până în acest punct, pentru felul în care au luptat și au reprezentat tricoul cu mândrie, pentru caracterul și rezistența de care au dat dovadă. Nu s-au lăsat doborâți până la final, în ultimele 5 minute din joc”, a comentat Southgate la microfonul ITV Sport.

Cea mai bună echipă a câștigat în această seară, cea mai bună echipă a câștigat turneul. Au un amestec superb de viteză, tinerețe și experiență. Au talent și au lucrat din greu.

- Roy Keane, fost internațional irlandez

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali se pregătește să rezolve marea problemă de la FCSB
Superliga
Gigi Becali se pregătește să rezolve marea problemă de la FCSB
Mihai Stoica, scos din sărite de 2 fotbaliști de la FCSB! Gestul surprins imediat după finalul meciului cu Poli Iași
Superliga
Mihai Stoica, scos din sărite de 2 fotbaliști de la FCSB! Gestul surprins imediat după finalul meciului cu Poli Iași
Ce revenire în Serie A! Man, gol superb în Parma - Fiorentina » Cum s-a descurcat Mihăilă
Campionate
Ce revenire în Serie A! Man, gol superb în Parma - Fiorentina » Cum s-a descurcat Mihăilă

David Popovici, surprins pe străzile din Capitală la volanul mașinii primite de la Țiriac: „E bine, nu mă vait”

Ion Țiriac i-a premiat pe medaliații de la Jocurile Olimpice » 22 de autoturisme au fost înmânate sportivilor, multe VIP-uri au fost prezente


Comentarii (3)
patratel2019
patratel2019  •  15 Iulie 2024, 07:02

Unul dintre cei mai slabi antrenori pe care i-a avut Anglia!

bozo76
bozo76  •  15 Iulie 2024, 03:30

Gareth. Ia-tzi banii si cara-te undeva. Si demisia "oaie....

maistorkokir
maistorkokir  •  15 Iulie 2024, 01:30

Le-a lipsit putin sa ce?? sa ajunga in prelungiri, si poate la penalty-uri? acolo sansele ar fi fost de 50%, plus minus cateva procente marja de eroare dar oricum insuficient ca sa te consideri favorita si sa merite sa joci defensiv. Steaua la Sevilla in 1986 putea sa joace la trecerea timpului, era evident ca sansele la 11metrii sunt mult mai mari decat in 90 sau 120 de minute. Anglia in schimb are jucatori de super clasa, a demonstrat ca poate ataca si marca goluri de fiecare data cand a fost condusa. N-a fost o echipa inapta ofensiv precum Italia sau Franta (in meciul cu Spania). Anglia lui Southgate a jucat precum o echipa mica la 0-0 si 1-1, deci merita sa piarda.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează