Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  GEORGIA

Selecționerul Georgiei ironizează VAR după eșecul cu Spania: „A fost o pană de curent în camera lor”

Willy Sagnol / Foto: Getty Images +17   FOTO
Willy Sagnol / Foto: Getty Images

Articol de - Publicat luni, 01 iulie 2024 13:35 / Actualizat luni, 01 iulie 2024 13:35

Selecţionerul francez al Georgiei, Willy Sagnol, și-a exprimat nemulțumirea cu privire la acţiunea care a dus la golul egalizator marcat de Rodri chiar înainte de pauză, la meciul cu Spania, din optimile EURO 2024, câștigat de „Furia Roja”, scor 4-1.

Alvaro Morata, atacantul și căpitanul ibericilor, se afla în poziție de ofsaid în apropierea portarului Giorgi Mamardashvili. Arbitrii VAR nu au considerat însă că Morata l-a încurcat pe portarul Georgiei să intervină la șutul lui Rodri, motiv pentru care nu au anulat reușita „închizătorului” celor de la Manchester City.

Selecționerul Georgiei ironizează VAR

Morata a fost clar în ofsaid. Se poate vedea pe imagine că portarul nostru a trebuit să se mişte pentru a primi mingea. Cred că a fost o pană de curent în camera VAR.

+13 FOTO

Dacă golul olandez împotriva Franţei a fost anulat pentru că Dumfries era în ofsaid, atunci au existat de zece ori mai multe motive pentru a anula golul spaniol din această seară.

Dacă am fi intrat la pauză conducând cu 1-0, am fi avut mai multă energie în repriza a doua”, a declarat Willy Sagnol, la beIN Sports.

Luis de la Fuente, mulțumit de jocul elevilor săi

De cealaltă parte, selecționerul Luis de la Fuente a subliniat că Spania ar fi putut să se impună în fața Georgiei și cu scorul de 9-1.

„Nu putem controla jocul tot timpul. Adversarii noştri sunt buni şi pot marca şi ei. Dar noi ne-am păstrat calmul şi ne-am creat multe ocazii, şi am fi putut termina meciul cu 9-1.

Ştiam că pericolul vine din contraatacuri şi din tranziţii, dar înainte de gol ei nu au avut niciun şut şi au marcat cu un autogol.

Am avut controlul total al jocului, în afară de câteva minute. Fiecare situaţie de meci ne face mai buni, pentru că învăţăm din fiecare situaţie”, a declarat Luis de la Fuente, conform france24.com.

Echipa națională a Spaniei a învins duminică seara, la Koln, scor 4-1, reprezentativa Georgiei, în optimile de finală ale turneului final EURO 2024. Spaniolii s-au calificat în sferturi, unde vor juca împotriva Germaniei.

VIDEO Mihai Stoichiță a prefațat la GSP Live duelul cu Olanda din „optimile” EURO 2024: „Am încredere că putem avea o șansă cu ei. Mai greu era cu Franța, Spania, Belgia”

Citește și:

„M-am transferat la o echipă imensă!” » „Tricolorul”, în premieră după mutare: „Voi juca în cupele europene”
Nationala
„M-am transferat la o echipă imensă!” » „Tricolorul”, în premieră după mutare: „Voi juca în cupele europene”
4 pentru România! Cine vine selecționer dacă Edward Iordănescu nu semnează » Soluția „Briliantul” și alte 3 variante ȘOC în culise
Nationala
4 pentru România! Cine vine selecționer dacă Edward Iordănescu nu semnează » Soluția „Briliantul” și alte 3 variante ȘOC în culise
Ianis Hagi, luat la mișto de britanici: „O pungă de ceapă” » Jenant: cu cine a fost asemănat decarul României
Euro 2024
Ianis Hagi, luat la mișto de britanici: „O pungă de ceapă” » Jenant: cu cine a fost asemănat decarul României

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (2)
dinamo100
dinamo100  •  01 Iulie 2024, 14:16

Nu are dreptate Sagnol; Morata nu a obstructionat vederea portarului si nici nu l-a impiedicat in vreun fel sa intervina. Morata a fost pasiv, fara intentie sa joace balonul. A fost un sut din afara careului pe care portarul nu l-a putut para, fara vreo legatura cu prezenta lui Morata.

MaxiP
MaxiP  •  01 Iulie 2024, 14:12

Adevarul e c-au jucat fantastic georgienii si acea "greseala" majora de arbitraj a facut diferenta. Nu stiu, mie tot meciul mi-a lasat impresia, aparent corecta, ca e doar o chestiune de timp pana cand Spania, nu trece in avantaj, se duce si castiga meciul cu "handicap". Legat de acea faza, probabil chiar era ultimul meci pe care il urmaream pana la revizuirea regulamentului in cazul in care se anula acel gol. Si desi nu sunt un adept al deciziei anularii golului din meciul Olanda-Franta, totusi cele 2 faze sunt destul de distincte.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează