Articol de Daniel Scorpie - Publicat marti, 18 iunie 2024 18:48 / Actualizat marti, 18 iunie 2024 19:09
Jude Bellingham (20 de ani) a explicat de unde i-a venit ideea să celebreze reușita sa în meciul contra Serbiei (1-0), împreună cu Trent Alexander-Arnold (25 de ani). Potrivit BBC, starul lui Real Madrid i-a făcut o dedicație fotografului naționalei, Eddie Keogh, ce adoptă acea poziție gânditoare de câte ori îi vede pe fotbaliștii englezi jucând „Werewolf”, joc de cărți în șapte participanți.
Reușita din minutul 13 semnată de Jude Bellingham în poarta Serbiei a fost de ajuns pentru ca vicecampioana Europei să-și treacă în cont priimele trei puncte în grupa C. Mulți s-au întrebat însă ce reprezintă modul original în care decarul Albionului și mijlocașul Trent Alexander-Arnold au ales să celebreze deschiderea scorului în jocul de la Gelsenkirchen.
Starul lui Real Madrid a îngenuncheat și la fel a procedat echipierul lui Liverpool, iar apoi amândoi au lăsat capul în jos și și-au acoperit fața cu mâinile, toți colegii stând deoparte.
Jude Bellingham a fost ales omul meciului cu Serbia
Bellingham a oferit explicația, când a fost chestionat de un ziarist, la conferința de presă de după înfruntarea de pe arena lui Schalke. „A fost mai mult o dedicație pentru oamenii din spatele naționalei, stafful ce muncește atât de mult zilnic și care nu va câștiga niciun premiu ca acesta și nici nu va avea parte de clipele speciale pe care noi le trăim pe teren", a declarat Jude, ales de UEFA MVP-ul duelului contra Serbiei.
Bellingham: „Am făcut o mică sărbătoare pentru «Lupi»"
BBC a venit și cu precizări despre manifestarea avută după ce campionul european cu Real Madrid a reluat cu capul în plasă mingea deviată la centrarea lui Bukayo Saka: „Când jucăm împotriva lui Werewolf, unul dintre membrii staffului nostru, fotograful echipei Angliei, Eddie Keogh, își ține întotdeauna fața în mână când n-are habar ce se întâmplă. Așa că ne-am gândit să facem o mică sărbătoare de grup pentru echipa «Lupilor»".
"Wolf, ori Werewolf, așa cum mai e cunoscut, este un joc de cărți care necesită participarea a cel puțin șapte jucători, împărțiți în precum «săteni» și «vârcolaci». Premisa de bază a jocului este ca vârcolacii să încerce să-i mănânce pe săteni fără să fie prinși, iar sătenii să încerce să supraviețuiască, în timp ce îi prind pe vârcolaci în flagrant.
20de lire sterline costă să cumperi jocul de societate Werewolf, care durează în medie o oră, numărul maxim de participanți fiind 24
Jocul Werewolf e compus din două faze: ziua și noaptea
Werewolf se desfășoară pe parcursul unei serii de runde și fiecare rundă este compusă din două faze, ziua și noaptea. Jocul începe în timpul fazei de noapte, cu jucătorul ales să fie moderator cerându-le vârcolacilor să-și aleagă o victimă.
Există, de asemenea, un «doctor», căruia i se permite să salveze o singură persoană, și un «clarvăzător», ce poate ghici cine crede că e vârcolacul. În timpul fazei de zi, jucătorii discută despre cine cred că e vârcolacul (înșelăciunea e numele jocului), apoi se votează. Jucătorul cu cele mai multe voturi este ucis și faza de noapte reîncepe!", a detaliat BBC.
Am avut un echilibru excelent cu și fără minge. Trent a fost genial, dictează jocul. Îmi place să joc fotbal. Simt că pot face diferența în orice meci. Joc fără teamă pentru că este ceea ce îmi place să fac. Nu este o meserie, din contră, o simt ca o plăcere
Jude Bellingham, decar Anglia