Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  REACȚII

Comentarii aspre în presa europeană » Ce scriu Marca, Gazzetta dello Sport, L'Equipe după România - Olanda: „O echipă moale, surclasată tehnic și colectiv”

Cody Gakpo, un coșmar pentru Niță și defensiva română / Foto: Imago +49   FOTO
Cody Gakpo, un coșmar pentru Niță și defensiva română / Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 02 iulie 2024 21:56 / Actualizat marti, 02 iulie 2024 23:25

Diferența clară de valoare de pe „Allianz Arena” a fost reflectată fidel în marile publicații. The Sun a remarcat că „Gakpo a strălucit iar și olandezii au fost ca o furtună”, în timp ce Corriere dello Sport a scris: „Trupa lui Koeman a copleșit România. Dubla lui Malen a propulsat-o Olanda în sferturi”. Iar Bild a conchis „Întreaga Olandă poate visa sus după recitalul cu românii”.

România a terminat numărată în picioare confruntarea disproporționată cu o națională a Țărilor de Jos zgândărită în orgoliu de criticile de după eșecul cu Austria și a căzut KO odată cu gongul final de pe Allianz Arena. Diferența de clasă, de ocazii, de joc și de valoare și-a spus cuvântul în seara asta, reprezentativa batavă defilând (3-0) către „sferturi".

România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
+45 FOTO

Marca despre România - Olanda 0-3: „O Românie inocentă în atac a fost ținută în viață de ratările batave"

Marca a sintetizat elocvent filmul unei dominări nete a „Portocalei Mecanice": „Olanda elimină și distruge România! Koeman a rupt blestemul ce dura de 20 de ani și a dus echipa în sferturile de finală. Selecționerul batav a părut disperat pe margine, în timp ce fiecare ocazie ratată mai dădea o viață unei echipe românești prea inocente în atac. Dubla din final semnată de Malen a fost ca un balsam care a limpezit definitiv situația".

„Olanda a dominat clar, dar i-a lipsit capacitatea de a marca mai mult"

Un alt ziar spaniol important a mers pe aceeași linie critică la adresa „tricolorilor": „Gakpinho a asigurat singur accesul către sferturile de finală. Olanda a eliminat România cu un Gakpo imperial, care a marcat un gol superb și l-a servit pe Malen. Jucătorul lui Dortmund a reușit o «dublă». Echipa lui Koeman a dominat tot meciul, dar i-a lipsit capacitatea de a marca mai multe goluri".

24-5a fost raportul șuturilor la poartă (6-1 cadrate) în favoarea batavilor, care au avut și 61% posesie, 13-4 la cornere și 89%-75% precizia paselor. „Tricolorii" au parcurs cu 3,1 km mai mult, dar fără folos

„Românii au pus probleme 15 minute, apoi au căzut la golul lui Gakpo!"

Nici L'Equipe nu a avut alte cuvinte decât pentru a insista pe slăbiciunile și inferioritatea echipei lui Edward Iordănescu: „Batavii s-au calificat fără ezitare în sferturile de finală ale Campionatului European. Ei au trecut cu ușurință de o echipă românească moale, care a amenințat numai 15 minute înainte de a ceda.

Gakpo, Malen și compania au fost astăzi superiori tehnic și colectiv". Tabloidul englez a fost mai laconic, lăudându-l pe atacantul lui Liverpool: „Cody Gakpo strălucește din nou și olandezii trec ca o furtună în sferturile de finală ale Euro 2024".

Aceasta a fost cea mai bună prestație a Olandei la Euro 2024. Chiar și când a trebuit să se apere în primele 15 minute, batavii au făcut-o cu mare siguranță. Au dominat net mijlocul terenului și, dacă ar fi fost mai eficienți în fața porții, ar fi trebuit să aibă șase sau șapte goluri diferență pe tabelă
Gary Lineker, fost mare atacant englez, în Daily Mail

Gazzetta dello Sport: „Drăguș nu a scuipat niciodată foc, iar Drăgușin a fost cel mai bun"

Dur și necruțător a fost comentariul din Gazzetta dello Sport: „Gakpo a făcut ce-a vrut cu România. Gol și assist plus Malen, «doppietta», Olanda zboară în «sferturi». România a arătat că nu are o echipă cu individualități demne de un loc în primele opt ale continentului, Drăguș nu a scuipat niciodată foc.

Hagi și Man au încercat câteva driblinguri, dar nu l-au deranjat niciodată pe Verbruggen. Rezervele Alibec și Mihăilă n-au schimbat nimic. Cel mai bun a fost multă vreme Radu Drăgușin, căruia Italia i-a făcut mult bine, dar la golul de 0-2 a avut și el parte de vină.

România a plecat acasă, dar după o mare aventură și o imensă peluză, care, în minutul 90, în mijlocul întunericului, a început să scandeze «România, România!». O mulțumire".

Pe hârtie, Olanda are o echipă foarte bună. Te uiți la calitatea echipei și a jucătorilor. Au părut solizi, niciodată tulburați. Reijnder controlează viteza de posesie. Echipe precum Olanda pot controla mingea împotriva unor adversari ca România. Să ai pe cineva ca el e neprețuit când joci contra unor echipe care se apără jos.
BBC, televiziune engleză

Citește și:

„Florin Niță nu s-a înțeles cu Gaziantep” » Turcii anunță unde se transferă portarul, după prestațiile de la EURO 2024
Nationala
„Florin Niță nu s-a înțeles cu Gaziantep” » Turcii anunță unde se transferă portarul, după prestațiile de la EURO 2024
Spaniolii de la AS, despre viralul „optimilor”: „Cel mai curios gest de la Euro este cel al României”
Nationala
Spaniolii de la AS, despre viralul „optimilor”: „Cel mai curios gest de la Euro este cel al României”
Erdogan vine la Olanda - Turcia, special din cauza lui Merih Demiral și a salutului „lupilor gri” » UEFA a luat o măsură radicală
Euro 2024
Erdogan vine la Olanda - Turcia, special din cauza lui Merih Demiral și a salutului „lupilor gri” » UEFA a luat o măsură radicală

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (18)
ovis
ovis  •  03 Iulie 2024, 10:44
Postat de ionelX pe 02 Iulie 2024, 22:31

Cand nu o sa mai fie Stanciu la nationala echipa noastra o sa arate mai bine.

Asa este.Execrabil.In afara de golul cu Ucraina,a tras in jos echipa in toate meciurile.La acest nivel,sa ai un mijlocas central fara forta, ce greseste 90% din pase,se vede imediat.

mM071qw122
mM071qw122  •  03 Iulie 2024, 09:19

Comentarii realiste,doar n-au zis ca suntem f.slabi.media de la noi ne vedea deja in finală????????????

Dobermannul
Dobermannul  •  03 Iulie 2024, 09:17

Olanda care a mancat bataie de la Austria a trecut prin purgatoriu, si-a analizat public si dur greselile, ne-au analizat profesionist plusurile si minusurile si s-au mobilizat pentru meciul cu noi. Noi romani superficiali si plini de ifosele ca suntem buricul lumii si viitorii campioni europeni am topait si strigat din rasputeri Roooo-mania, ne-am auto laudat prin studiori TV cu "generatia de suflet" si ... sufletul ... ne-am luat-o cu 3-0. O festelim mereu tipic romaneste.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează