INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  REPORTAJ

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA UIMITOR! Inovație, istorie, clasă și cai putere » Gazeta Sporturilor a vizitat colecția incredibilă de la Muzeul Mercedes-Benz

Articol de , - Publicat marti, 25 iunie 2024 15:38 / Actualizat marti, 25 iunie 2024 15:38

Multă lume asociază Germania cu mașinile de calitate ♦ Iar primul nume pe listă este Mercedes, brandul de automobile de lux cunoscut în întreaga lume ♦ Muzeul este un „must see” pe lista celor care ajung în Stuttgart și te poartă într-o lume fascinantă, în care eleganța, inovația și caii putere se îmbină perfect.

Clădirea de la marginea orașului, situată chiar lângă stadionul de fotbal, impresionează încă din depărtare. O construcție futuristă, deschisă în mai 2006, de 16.500 de mp. Anual, peste 800.000 de turiști vin să viziteze muzeul și fiecare pleacă impresionant.

+45 FOTO

Sunt aproape 200 de mașini expuse, pe lângă alte diferite obiecte de colecție și motoare de mașini care au inovat industria.

Muzeu impresionant pe 8 etaje cu lift OZN

Muzeul este împărțit în 8 etaje, iar vizita începe de la cel mai de sus punct. Se urcă cu un lift de top, care are în interior difuzoare, iar de la un etaj la altul se aud sunete de accelerație puternic.

  • Etajul 8: Camera 1 – Pionierat
  • Etajul 7: Camera 1 – Mercedes – nașterea brandului / Camera 2 – Galeria „Călătorilor”
  • Etajul 6: Camera 1 – Vremea schimbării (motorul diesel) / Camera 2 – Galeria „Transportatorilor”
  • Etajul 5: Camera 1: Vizionari / Camera 2 – Galeria „Ajutoarelor”
  • Etajul 4: Camera 1 – Miracolul după război / Camera 2 – Galeria „Celebrităților”
  • Etajul 3: Camera 1 – Un nou start – Drumul spre zero emisii
  • Etajul 2: Camera 1 – Curse și recorduri
  • Etajul 1: Finalul turului și ultimele modele din expoziție

Clădirea impresionantă este împărțiăt în două trasee. Unul conține, 7 camere numite „Legend”, care îi poartă pe vizitatori prin istoria Mercedes, prezentând modelele care au devenit celebre.

Al doilea traseu conține 5 camere, numite „Collection”, care arată diversitatea de modele construite de Mercedes de-a lungul timpului: camioane, mașini de transport, ambulanțe, autocare sau mașini de poliție.

Turul începe cu o incursiune în istorie, în 1885, atunci când Karl Benz a început să lucreze la Benz Patent-Motorwagen, un prototip a ceea ce se consideră a fi primul automobil modern. Mașina, una cu trei roți, a fost prezentată lumii în 1986 și ulterior pusă spre producție.

+45 FOTO

Urmează apoi o trecere în evidență a tuturor modelelor create de Benz, o evoluție spectaculoasă de la primul model. Pas cu pas suntem martorii unei impresionante lecții de istorie. Totul despre fuziunea dintre compania lui Benz și Daimler Motoren Gesellschaft, o companie deținută de Gottlieb Daimler și Wilhelm Maybach. Așa s-a născut compania cunoscută azi drept Mercedes-Benz Group.

800.245 de persoaneau vizitat anul trecut Muzeul Mercedes Benz din Stuttgart

Mercedes, un nume care a făcut istorie

Din 1900, istoria companiei a fost schimbată în totalitate, după ce cu doi ani în urmă, un antreprenor austriac, Emil Jellinek, a cerut companiei să-i producă o mașină total diferită față de cele de până atunci.

Acesta a participat la mai multe curse cu această mașină. Numele ales la concursuri? Mercedes. După fiica lui. A câștigat tot, iar de atunci compania a decis ca toate mașinile să poarte numele Mercedes.

Camera vedetelor: de la Prințesa Diana la Papa Ioan Paul al II-lea

Un loc aparte al muzeului e reprezentat de camera celebrităților, acolo unde sunt expuse diferite modele de Mercedes în care s-au aflat la un moment dat nume importante, Papa Ioan Paul al II-lea, Prințesa Diana, Regina Elisabeta sau împăratul Hirohito.

Atracția principală a acelei încăperi este o replică a autocarului naționalei Republicii Federale Germane la Mondialul din 1974. Fanii se pot urca în el și chiar se pot așeza pe orice loc doresc.

+45 FOTO

Colecție impresionantă de mașini campioane în motorsport

Mercedes e un nume important în sporturile cu motor, câștigând un număr impresionant de competiții, iar turul în muzeu se termină cu prezentarea a unei părți dintre mașinile care au făcut istorie în marile curse.

O serie de mașini din anii 20-30, când au început să se impună în curse și au primit renumele de „Săgețile Argintii”, mașina McLaren a lui Mika Hakkinen, cu motor Mercedes, sau mașina cu care Lewis Hamilton a câștigat al 7-lea titlu de campion mondial.  

Mercedes, vânzări record în 2023 în România

La finalul anului 2023, Mercedes România a anunțat că a avut cel mai bun an în ceea ce privește vânzările, cu peste 7.000 de unități vândute. Au fost vândute 4.220 de autoturisme și 3.053 de autovehicule comerciale ușoare.

În întreaga lume, în 2023, Mercedes a vândut 2.044.100 de unități.

Vânzări globale: BMW a depășit Mercedes

În intervalul ianuarie-martie 2024, producătorul bavarez a adunat 531.039 de unități comercializate, în creștere cu 2,5% comparativ cu perioada similară de anul trecut.

Conform unui comunicat de presă, Mercedes-Benz a contabilizat 463.000 de mașini și o scădere de 8% a vânzărilor în primul trimestru. BMW a depășit Mercedes și la vânzările de mașini electrice: 78.691 de unități (creștere de 40,6%) vs. 47.500 (-8%).

Gazeta Sporturilor a vizitat colecția incredibilă de la Muzeul Mercedes-Benz. 8 etaje impresionante pline de istorie

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Golul lui Daniel Bîrligea din Europa League a făcut înconjurul lumii! L'Equipe și The Sun: „O adevărată nebunie”
Europa League
Golul lui Daniel Bîrligea din Europa League a făcut înconjurul lumii! L'Equipe și The Sun: „O adevărată nebunie”
Lovitura primită de Mario Iorgulescu » Procurorii cer pedeapsă MAXIMĂ. Data în care va fi anunțată decizia definitivă
Superliga
Lovitura primită de Mario Iorgulescu » Procurorii cer pedeapsă MAXIMĂ. Data în care va fi anunțată decizia definitivă
Presa din Danemarca l-a descris într-un SINGUR cuvânt pe Daniel Bîrligea după golul din FCSB - Midtjylland
Europa League
Presa din Danemarca l-a descris într-un SINGUR cuvânt pe Daniel Bîrligea după golul din FCSB - Midtjylland

EXCLUSIV „Îmi vine să-mi dau pumni în cap” » Leonard Doroftei, despre marea greșeală pe care și-acum o regretă: „Am vândut-o pe nimic!”

Antrenorul care a descoperit-o pe Simona Halep trăiește o dramă, fiindu-i amputat un picior: „Nu am cum să îi cer ajutorul, cred că tatăl Simonei e supărat”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează