INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  OLANDA - TURCIA

CORESPONDENȚĂ GSP DIN GERMANIA Mii de fani turci au făcut semnul extremist al „lupilor gri”, pentru care Demiral a fost suspendat » Imagini incredibile în tribune la EURO

Fanii turci au făcut salutul „lupilor gri”. FOTO: Guliver/GettyImages +11   FOTO
Fanii turci au făcut salutul „lupilor gri”. FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 06 iulie 2024 23:07 / Actualizat duminica, 07 iulie 2024 13:07

Mii de fani turci au venit la meciul dintre Olanda și Turcia, din sferturile EURO 2024, care se joacă la Berlin ♦ Iar înaintea startului partidei au făcut salutul „lupilor gri”, care i-a creat probleme lui Merih Demiral.

O întreagă polemică a fost creată în jurul Turciei înainte de meciul cu Olanda, după ce UEFA a decis să-l suspende pe fundașul Merih Demiral. Motivul? Acesta a stârnit un adevărat scandal după ce a celebrat un gol cu salutul „lupilor gri”, specific organizației de extremă dreapta Ülkücü.

Fanii turci au făcut salutul „lupilor gri”

UEFA l-a suspendat pentru două meciuri pe Demiral, ceea ce a stârnit revolte din partea turcilor. Iar fanii prezenți pe stadionul din Berlin au vrut să-și arate susținerea față de jucător.

Iar înainte de startul meciului cu Olanda au repetat gestul făcut de fundașul de 26 de ani în partida cu Austria.

+6 FOTO
  • „Lupii gri” susțin așa-numitul imperiu „Turan”. Acesta include toate regiunile din lume în care trăiesc etnici turci și se întinde din Balcani până în China.
  • În Turcia, partidul ultranaționalist MHP este reprezentantul său politic și aliatul AKP islamic conservator al președintelui Recep Tayyip Erdogan (70). În Austria, semnul „lupilor gri” este interzis din martie 2019. Despre o eventuală interdicție se discută și în Germania, de ani de zile.

Recep Tayyip Erdogan e prezent la meci

În tribunele arenei din Berlin se află și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Acesta a decis să anuleze o vizită oficială în Azerbaidjan și să vină la meci. A salutat publicul, iar fanii i-au răspuns și l-au aclamat.

Mii de fani turci au făcut semnul extremist al „lupilor gri”, pentru care Demiral a fost suspendat » Imagini incredibile în tribune la EURO
Poliția germană din Berlin i-a oprit pe fanii turci care au făcut salutul „Lupilor gri” / Foto: X Polizei Berlin Einsatz

Ce a spus Demiral

După meci, Demiral s-a apărat. Și a susținut că „modul în care am sărbătorit are de-a face cu identitatea mea turcească. Am văzut oameni pe stadion făcând acest gest”.

VIDEO. Fanii olandezi au făcut show la Berlin, înainte de meci

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Episod de pomină în cantonamentul echipei de Liga 1: „Săream pe balcon și luam prăjituri. Să vă spun cum păcălea cântarul”
Superliga
Episod de pomină în cantonamentul echipei de Liga 1: „Săream pe balcon și luam prăjituri. Să vă spun cum păcălea cântarul”
Atacantul ce-ar putea fi marea surpriză a lui Il Luce la națională: născut în Austria, joacă în cupele europene, este pe lista granzilor României
Nationala
Atacantul ce-ar putea fi marea surpriză a lui Il Luce la națională: născut în Austria, joacă în cupele europene, este pe lista granzilor României
Răsturnare de situație cu transferul anunțat de FCSB! Gigi Becali oferă doar jumătate din suma cerută
Superliga
Răsturnare de situație cu transferul anunțat de FCSB! Gigi Becali oferă doar jumătate din suma cerută

Presa din Grecia a rezumat într-un SINGUR cuvânt eșecul lui PAOK cu FCSB din Europa League și a numit omul meciului

Așa se fac schimbările la FCSB! Imagini fabuloase cu Gigi Becali și Mihai Stoica surprinse de reporterul GSP


Comentarii (21)
chepandy777
chepandy777  •  07 Iulie 2024, 18:32

si camerunezul mbappe cind e suspendat pentru instigare la ura imoptriva concurentilor politici ai lui macron?

malinr
malinr  •  07 Iulie 2024, 13:08
Postat de mr90 pe 07 Iulie 2024, 10:58

Din pacate democratia europeana se opune manifestarii libere ...

democratia se opune extremismului fiindca extremismul de orice fel inseamna negarea democratiei

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  07 Iulie 2024, 12:49

Kebab e cea mai necivilizata tara, nici macar nu trebuiau primiti la euro. Sper sa plateasca pentru genocidul a 2 milioane armeni din 1915.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close