FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA LA EURO

„I-a devorat” » „Tricolorul” elogiat în articolul special din Marca: „Printre cei mai buni de la Euro. Costă 10 milioane de euro”

Andrei Rațiu, în duel cu Tomas Suslov în Slovacia - România 1-1 // foto: Imago Images
Andrei Rațiu, în duel cu Tomas Suslov în Slovacia - România 1-1 // foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 29 iunie 2024 09:20 / Actualizat sambata, 29 iunie 2024 09:20

Andrei Rațiu (26 de ani) este protagonistul unui articol din cotidianul spaniol MARCA, fiind descris drept „unul dintre cei mai buni fundași dreapta de la Campionatul European” ♦ „L-a devorat pe Mudryk, așa cum o făcuse și cu Vinicius. Rayo Vallecano speră să-l vândă cu 10 milioane de euro”, mai scrie sursa citată.

În cele două săptămâni de la startul Campionatului European, cota lui Andrei Rațiu a explodat! Vopsit albastru înaintea turneului final, Andrei a atras toate privirile atât din punct de vedere estetic, dar și sportiv.

A evoluat extraordinar îndeosebi în victoria cu Ucraina (3-0) și egalul cu Slovacia (1-1), iar cluburile din campionatele importante luptă pentru a-i obține semnătura, mai ales că afișează trăsăturile unui fundaș dreapta modern: are calități fizice extraordinare, este bun în apărare și în atac, dezvoltă o viteză impresionantă și este imprevizibil.

Marca, reverență în fața lui Andrei Rațiu: „Părul albastru, pasiune pură și fotbal la viteză maximă”

Despre Rațiu se vorbește la superlativ pe întreg continentul, dar mai ales în țara în care evoluează și în care a trăit în cea mai mare parte a vieții, Spania. Un articol publicat în cotidianul madrilen MARCA este elocvent în acest sens.

„Rațiu, Sonic-ul român care-i calcă pe urme lui Cosmin Contra”, este titlul articolului semnat de jurnalistul Diego Pico. În cadrul acestuia, ibericul amintește de singura cealaltă echipă a României care a ieșit din grupele Campionatului European, în 2000: „Acea formație îi avea pe Dan Petrescu și Cosmin Contra, doi fotbaliști legendari în banda dreaptă”.

Acum, în acea poziție strălucește Andrei Rațiu. Jucătorul lui Rayo a fost cel mai bun împotriva Slovaciei și a oferit imagini de impact cu bucuria lui. Asta se întâmplase și cu Ucraina, în meciul de deschidere al grupei: părul vopsit albastru, pasiune pură și fotbal la viteză maximă.

Andrei a făcut valuri și a primit porecla Sonic, ariciul din jocurile video care iese în evidență prin viteza și culoarea lui. Dar lăsând asta la o parte, realitatea este că Rațiu nu a trecut neobservat în primul rând datorită prestațiilor lui”, se mai arată în articol.

România - Ucraina, cele mai tari imagini din meciul de la Munchen / FOTO: Imago
+32 FOTO

„Andrei Rațiu este unul dintre cei mai buni fundași dreapta de la Euro”

Elogiile continuă: „Din banda dreaptă, contra slovacilor a trimis două șuturi, a reușit un dribling, 4 interceptări, 7 respingeri, a câștigat un duel aerian, două tackling-uri și a greșit doar 3 pase.

O prestație completă, cu care s-a impus ca unul dintre cei mai buni fundași dreapta de la Campionatul European, alături de Carvajal, austriacul Stefan Posch și Joshua Kimmich.

Este numărul 1 la interceptări, 6, la egalitate cu slovacul Peter Pekarik și slovenul Zan Karnicnik. La respingeri, doar Jules Kounde îl depășește. În jocul defensiv, Andrei își demonstrează rezistența și capacitatea de a concura cu ceilalți.

Primește o notă bună și în atac: urcă și revine, ajunge la finalizare. Este bine dotat fizic, nu întâmplător a atins o viteză de 35 kilometri/oră”.

Suntem foarte fericiți! Am fost noi, România, am tras de noi și am obținut egalul suficient pentru a fi pe primul loc. Dinaintea meciului știam că trebuie să luptăm cu oricine și orice pentru a ne atinge scopul. Nu ne-a interesat că ploua, că adversarii erau duri sau că terenul era prost. Suntem împreună, e și performanța fanilor. Vom trage cât mai tare, e doar începutul!

- Andrei Rațiu, după Slovacia - România 1-1

„L-a devorat pe Mudryk, așa cum o făcuse și cu Vinicius”

Autorul menționează și două dintre cele mai celebre „victime” ale lui Rațiu:

„Încrederea lui Edi Iordănescu îl face să «zboare». Rațiu a ajuns la Campionatul European pregătit mental, pe deplin concentrat. L-a «devorat» pe Mykhaylo Mudryk, racheta lui Chelsea. În acest sezon, reușise același lucru cu Vinicius, întrecându-l în acea cursă deschisă de pe Bernabeu”.

Rayo solicită 10 milioane de euro în schimbul lui Rațiu!

În finalul articolului, autorul notează că „Rayo speră să obțină în jurul a 10 milioane de euro pentru un jucător pe care a plătit doar 500.000. Jumătate din sumă ar merge la Villarreal, dar să-și multiplice investiția de 10 ori într-un an ar fi oricum o afacere grozavă”.

Villarreal, clubul care l-a cedat pe Rațiu la Rayo Vallecano, încă deține 50% dintre drepturile acestuia, astfel că jumătate din eventuala sumă de transfer care va fi plătită pentru el va merge în conturile „Submarinului galben”.

Echipele despre care presa internațională a scris că ar fi pe urmele lui Rațiu sunt Brighton, Brentford și Atalanta.

VIDEO. Tabloul lui Raul Rusescu la Euro 2024: „România ajunge până în semifinale!”

Citește și:

Gigi Becali a anunțat astăzi o schimbare în primul „11” și o plecare de la FCSB: „Nu are cum să joace” » Prim verdict după Supercupă
Superliga
Gigi Becali a anunțat astăzi o schimbare în primul „11” și o plecare de la FCSB: „Nu are cum să joace” » Prim verdict după Supercupă
Se face cel mai scump transfer al verii! Un debutant la Euro 2024 va juca în Premier League până în 2029!
Euro 2024
Se face cel mai scump transfer al verii! Un debutant la Euro 2024 va juca în Premier League până în 2029!
MM Stoica a lămurit motivul pentru care Musi nu a fost titular în Supercupă: „Era prima opțiune, dar a avut problemele astea. Că salteaua, că nu știu ce”
Superliga
MM Stoica a lămurit motivul pentru care Musi nu a fost titular în Supercupă: „Era prima opțiune, dar a avut problemele astea. Că salteaua, că nu știu ce”

„Să fie RĂZBOI!” » Gigi Becali a început să țipe în fața Palatului: „Luni merg cu Rotaru la Burleanu. La școala de securiști le face injecții în cap să creadă că sunt stăpâni!”

Ofertat să semneze cu noua echipă, Ionuț Radu a rămas șocat când a aflat cine îl va antrena!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează